Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z menuAnnA na Lark 43.2LM
Autor Wiadomość
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
  Wysłany: 2011-01-16, 13:29   Problem z menuAnnA na Lark 43.2LM

witwm ponownie
jak w temacie, brak czytnika i wgrane pliki po kabelku do Larka 43.2 menu AnnA
folder Setup skopiowałem do Flesh
folder Menu skopiowałem bezpośrednio na karte SD 4GB
zmieniłem scieżke dostępu z
\FLASH\LarkMap\LarkMap.exe
na
\Flesh\Setup\Setup.exe
kliknołem 2razy na krzyżyk, wyłączyłem nawigacje OFF ponownie załączyłem na ON i żadnych zmian w nawigacji
co zrobiłem źle jeśli ktoś podpowie ;-)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-16, 21:46, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9740
Wysłany: 2011-01-16, 13:34   

urma1, kliknij na przycisk nawigacja.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 13:35   

Dzakus napisał/a:
urma1, kliknij na przycisk nawigacja.


nic to nie zmienia :?:
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 17:40   

urma1 napisał/a:
zmieniłem scieżke dostępu z
\FLASH\LarkMap\LarkMap.exe
na
\Flesh\Setup\Setup.exe
wpisz a zamiast e i ruszy
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 20:49   

jacekp1313 napisał/a:
urma1 napisał/a:
zmieniłem scieżke dostępu z
\FLASH\LarkMap\LarkMap.exe
na
\Flesh\Setup\Setup.exe
wpisz a zamiast e i ruszy


źle napisałem tutaj w navi jest poprawnie
może te zdjęcia coś wyjaśnią
zdjęcie 1
zdjęcie 2
zdjęcie 3
robiłem już np. MioMoov, Becker-a swojego TomToma a z Larkiem coś jest nie tak?
czy ja cos źle robie ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 21:01   

Jaka wersja menu AnnA?
Co w opisie instalowania?
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 21:36   

jacekp1313 napisał/a:
Co w opisie instalowania?


Instrukcja:
1.Folder Setup Skopiuj poprzez ActiveSync Do NandFlesh.

2.Folder Menu Skopiuj na Kartę SD poprzez czytnik kart lub po kabelku poprzez ActiveSync do Folderu StorageCard (nie zalecane).

3. Ustaw ścieżkę dostepu: Menu Gł. Larka\Ustawienia\Wybierz Nawigację\klik z prawej strony paska\NandFlesh\Setup\Setup.exe.

4. Wyjść dwukrotnie krzyżykiem.

5. Po ustawieniu wyłącz i włącz nawigacje

jacekp1313 napisał/a:
Jaka wersja menu AnnA?


lecąc za tematem 43.2 dotarłem tutaj http://www.my-navia.pl/vi...&highlight=anna a potem http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel i z tamtąd pobrałem pliki
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 21:45   

Na screenach jest Flash, a nie NANDFlash, poza tym masz LarkMap, a nie MapęMap, w dodatku karta nazywa sie SDMMC, a nie Storage Card.
Krótko mówiąc - AnnA była pisana do 43.2, a nie 43.2LM

Musisz we wszystkich plikach INI oraz MSCR skorygować wpisy (poprawić różnice)
Przykład: setup.mscr dla 43.2 jest taki
Kod:
wersja = DirExists("\StorageCard")
If (wersja=1)
Kill("launcher.exe")
Kill("startup.exe")
RunWait("\StorageCard\Menu\SystemInformation.exe")
Run("\Windows\startup.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\NANDFlash\Mobilenavigator\mobilenavigator.exe")
EndIf


a dla 43.2LM powinien być:
Kod:
wersja = DirExists("\SDMMC")
If (wersja=1)
Kill("launcher.exe")
Kill("startup.exe")
RunWait("\SDMMC\Menu\SystemInformation.exe")
Run("\Windows\startup.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\Flash\LarkMap\LarkMap.exe")
EndIf


P.S. Poprawiłem tytuł
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 22:07   

teraz to juz cos dowaliłem bo tak wygląda pulpit i nijako nie mogę Lark-a wyłączyć

DSC07028.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 48,32 KB

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 22:08   

Kliknij w OK
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 22:13   

jacekp1313 napisał/a:
Kliknij w OK

Cały czas próbuje w Ok kliknąć i nic, w żadnym miejscu nie reaguje
restart włacza zaraz w to samo miejsce
na włączonym boje sie podpiąć kabel usb
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 22:21   

Masz dźwięk przy dotknięciu ekranu?
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 22:24   

jacekp1313 napisał/a:
Masz dźwięk przy dotknięciu ekranu?

niestety niema dźwięku
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18707
Wysłany: 2011-01-16, 22:26   

Spróbuj zainstalować MyMobiler na PC i z tego programu (myszą na kompie) kliknij w OK.
Może to tylko rozkalibrowany ekran
_________________

 
 
urma1 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 40
Wysłany: 2011-01-16, 22:37   

jacekp1313 napisał/a:
Spróbuj zainstalować MyMobiler na PC i z tego programu (myszą na kompie) kliknij w OK.
Może to tylko rozkalibrowany ekran

na windows 7 MyMobiler nie chce wystartować a poza tym to co mam podłączyć usb na załączonej nawigacji?

panowie powiedzcie
1 pozostaje mi tylko przygotować pieniądze do oddania (około 280zł), bo to była navigacja od kolegi, czy można jeszcze jakoś z tego wybrnąć
2 czy mogę podpiąć jeszcze Larka pod USB skoro go nie wyłączyłem z braku reakcji na ON/OFF
wyczerpała się bateria bo od wczoraj nie wiedziałem co mam dalej zrobić, kol.jacekp1313 starał sie wczoraj baaaaaaaaaardzo mi pomóc ale ja nie dałem rady
proszę :oops:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 12