Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
sygic na 8.15 gc 5066
Autor Wiadomość
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-16, 12:20   sygic na 8.15 gc 5066

witam
zainstalowalem sygic 8.15
iuruchamia sie wybieram polski ladnie pieknie wchodzi mapka i za chwile komunikat ze nie mam urzadzenia gps ze gps wylaczony

mial ktos podobny problem ? moja nawi to GC 5066 automapa mapamap chodzi bez problemu a bardzo mi zalezy na sygicu
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-24, 07:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-16, 12:35   

refild, ustawiłeś porty w programie?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-16, 12:44   

wlasnie nie , bo nie wiem jakie ustawic , i czy sie da , masz moze informacje jakie ustawic ?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-16, 13:27   

refild, http://www.sygic.hu/files...c_manual_en.pdf strona 16 >
Cytat:
GPS hardware – Set up your GPS hardware port, baud rate, type, synchronize time
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-16, 13:39   

to nie pomoglo podales link w ktorym nie widze zadnych stosownych polecen tylko instrukcja menu obslugi sygic

glownie chodzi o podanie danych do wpisania portow
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-16, 14:11   

refild, plik Settings.ini sekcja [Default]
Cytat:
[Default]
com=COM1:,9600
antialias=true
poiVisible=false

i skasuj plik settings.dat

[ Dodano: 2011-01-16, 14:15 ]
spróbuj jeszcze plik menu.ini odblokować ustawienia portów
Cytat:
[settings.hardware.menu]
menu.settings.hardware.gpsOff=1
menu.settings.hardware.gpsOn=1
menu.settings.hardware.comPort=1
menu.settings.hardware.baudRate=1
menu.settings.hardware.sync=0
menu.settings.hardware.autodetect=1
menu.settings.hardware.wizard=1


[ Dodano: 2011-01-16, 14:20 ]
Instrukcja obsługi. Zwróc uwagę na 3 od dołu wiersz tabeli:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-21, 10:41   

no niestety te same dane co tu widnieja mam rowniez w tych plikach na nawigacji i nic nie zmienia sie wciaz ze gps wylaczony i nie moge go znaleźć .
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-21, 11:50   

Dzakus, spróbuj w pliku Settings.ini sekcji [Default] wpisie wpisz COM1:,4800
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 73
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 564
Wysłany: 2011-01-21, 14:16   

Ja oprócz tego mam w tej sekcji wpis com=autodetect . pozdr
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-01-21, 17:06   

hipeck, skasuj autodetect i wpisz swoje porty na stałe.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
hipeck 
GPS instruktor


Pomógł: 7 razy
Wiek: 73
Dołączył: 20 Wrz 2009
Posty: 564
Wysłany: 2011-01-21, 20:31   

Swój port mam wpisany, auto był i nie ruszałem. U mnie sygic na GC5065FMBT chodzi bez zarzutu. Pewnie dzięki temu wpisowi w ustawieniach GPS mozna ustawić port i prędkość automatycznie. pozdr
 
 
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-22, 11:31   

Witam
no niestety nie wiem czy ja cos zle robie mam taki wpis :
[Default]
. com=[com1:.9600]
com=COM1:,4800


i nic nie lapie wyswietla komunikat : zamkniete polaczenie gps , gps niedostepny sprawdz ustawienia
gdy tam u gory linie 9600 zamienie na 4800 tez nic nie daje ...
 
 
Edgar
Navi Expert


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 05 Lut 2010
Posty: 377
Wysłany: 2011-01-22, 15:54   

refild napisał/a:
[Default]
. com=[com1:.9600]
com=COM1:,4800

Ma być:
[Default]
Kod:
com=autodetect

Następnie usuwamy z Drive > Windows
Kod:
settings.dat

Odpalamy, system sam znajdzie com'a
Jak nie zakombinujemy inaczej.
 
 
refild
Waypoint


Dołączył: 24 Gru 2010
Posty: 26
Skąd: PL
Wysłany: 2011-01-23, 11:21   

nic z tego wciaz to samo , moze ja mam jakiegos felernego tego sygica ...
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-01-23, 12:37   

http://w665.wrzuta.pl/sr/f/4mXhQnluO9e/settings

Spróbuj zamiast swojego pliku Settings
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10