Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MaxCom NAVI 501 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-11-17, 15:56   

sianowski, musisz zamknąć menu i wszystkie jego składniki np. programem ResInfo.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
p.okolowicz 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 13
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-12-04, 22:37   MAXCOM 501 - pliki systemowe

Witam,

Otrzymałem nawigację (jak w temacie) na której po podłączeniu przez kabel USB do komputera nie widać żadnych plików. Może posiada ktoś taki model i mógłby spakować pliki jakie ma u siebie i wstawić tutaj na forum?

Z góry dzięki za pomoc.
 
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 108
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-05, 07:43   

p.okolowicz szukaj TU i jeszcze TU w zależności czego potrzebujesz lub Lista oryginalnych instalek MapyMap z oficjalnej strony :roll: Pozdrawiam i życzę miłego dnia :lol: :mrgreen:

[ Dodano: 2010-12-05, 08:21 ]
Podane przez mnie wątki wydzieliłem z tego tematu backup rejestru do Maxcom Navi 501 .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
p.okolowicz 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 34
Dołączył: 31 Mar 2010
Posty: 13
Skąd: Białystok
Wysłany: 2010-12-05, 20:53   

Dzięki bardzo za pomoc. Po skopiowaniu plików wskazanych przez Ciebie w końcu coś zaczęło się dziać.

Wgrałem na kartę AM i pozmieniałem nazwy tak jak podawali na forum inni użytkownicy (mobilenavigator) i wszystko pięknie się uruchamia ale nie wiem jak ustawić port i prędkość żeby AM działała optymalnie. Może ktoś podpowie jakich ustawień używa stosując MAXCOM NAVI 501 + AM?
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2010-12-05, 20:58   

Dotychczas znane Maxcomy http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5068 działąły na COM1 lub 7 i 9600
_________________

 
 
ganja69
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 15:14   

Witam potrzebuje kopie windowsa ce 5 nagrzebalem w rejestrze i teraz niemoge uruchomic nawigacji , bedziecie takimi dobrymi ludzmi i wyslecie mi to ? :) napiszcie na gg 9936221 albo wyslijcie na maila 69ganja69@gmail.com

albo powiedzcie czy przez pc moge zmieniac cos w rejestrze win ce 5 na nawce
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18806
Wysłany: 2011-01-01, 15:36   

A w ogóle się włącza? Możesz połączyć się z kompem? Jeśli tak, to przeczytaj ten wątek od początku, są w nim linki.
A do zmian w rejestrze jest CeRegEditor
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-01, 16:09, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ganja69
azymut


Dołączył: 01 Sty 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-01, 15:56   

ale przez kompa musze zmienic bo jak wlaczam nawigacje to jest tylko taki pierwszy napis gps i staje w miejscu

dzieki wielkie pomogl mi bardzo teraz jest wszystko ok nidam ci piwka dam ci cala krate
 
 
code
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-02, 14:00   

Witam forumowiczów!
Maxcom 501 śmiga na com1 i max przepustowość jeśli jeszcze komuś to będzie potrzebne. Właśnie walczę z połączeniem tej navi pod PC, ale mam problem, pokombinuję trochę, a jak się nie uda to będę musiał napisać nowy temat, może ktoś pomoże ;).
 
 
code
azymut


Dołączył: 06 Lis 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-09, 23:49   MaxCom NAVI 501 Full backup

Witam.
Jako, że po zmianie systemu Win 7 x64 na x86 pozbyłem się problemu z podłączeniem nawigacji wymienionej w temacie (jakieś problemy ze sterownikami zapewne nie wynikające z rodzaju jądra, tylko jakieś przypadkowe problemy systemu), postanowiłem zrobić pełen backup łącznie z ukrytym dyskiem "ResidentFlash2", w którym to posiadamy nasze oryginalne i dziarskie menu wyboru.
W skład wchodzą:
-katalog Windows
-rejestr
-zawartość dysku "ResidentFlash2"
link:
Windows Live hosting
Ostatnio zmieniony przez code 2011-01-10, 11:34, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-01-10, 09:15   

Popraw linka
code napisał/a:
link:
Windows Live hosting
Teraz po kliknięciu w niego pojawia się:
Cytat:
Oj! Ten link wygląda na uszkodzony.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9622
Wysłany: 2011-01-10, 13:52   

Już pobiera
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
firu 
azymut
firu


Wiek: 39
Dołączył: 04 Kwi 2010
Posty: 1
Skąd: czeladź
Wysłany: 2011-01-29, 23:45   

code, jak to zrobiłeś ma maxcom 432 i potrzebuje rom-a mam możliwość zgrania z drugiej
_________________
firu
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2011-01-30, 06:12   

Zobaczcie ile waza te dll'ki z katalogu Windows i wszystko bedzie jasne ;-)
Moze ktos odwazny podmieni je ze swoimi?
Nie radze!
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-02-01, 21:26   

firu, jeśli dobrze kojarzę to ze mną pisałeś poprzez chomika.

właśnie na moim chomiku jest firmware (czyt. rom) do twojej nawigacji. a to że się go nie da wgrać to pewnie spowodowane jest błędem (badblockiem) w pamięci. bez programu serwisowego typu AtlasMGR się nie obejdzie. oczywiście AtlasMGR się na nic nie przyda bo navi jest na procku Samsunga.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 9