Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z powrotem do ustawień fabrycznych
Autor Wiadomość
rysex
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Sie 2010
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-06, 18:48   

chodzi mi o system w GPS bo w kompie jest wszystko O.K. , przy podłączeniu do innego komputera jest to samo brak reakcji
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-05-08, 12:47   jak zmienić wgrmay soft

cześć,

Larkfreebird 43.2, "wgrałem" wg jednego z tutoriali. Potem znalazłem wersje 7.0. Jak go wgrać?

teraz automatycznie odpala mi sie windows i nie mogę podmienić plików ponieważ windows je używa.

pomocyy :)
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-05-08, 13:50   

gruby_marek, chyba tylko Ty wiesz o co Tobie chodzi!
gruby_marek napisał/a:
jak zmienić wgrmay soft
:?: :!: :?:
gruby_marek napisał/a:
Larkfreebird 43.2, "wgrałem" wg jednego z tutoriali.
Wgrałeś Larkfreebird 43.2? Przecież to jest nazwa urządzenia!
Co wgrałeś? (najlepiej podaj link) według którego tutoriala? (najlepiej podaj link)
Litości, wyrażaj się precyzyjnie! Wybacz, ale bez dokładnych informacji dotyczących tego co zrobiłeś, jak też tego co chcesz zrobić nie jesteśmy w stanie pomóc!
Przeczytaj i zastosuj się do rad podanych w tym wątku :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=7755#7755
Opisz dokładnie swój problem, a zapewniam Cię, że większość forumowiczów znających podobne problemy postara się pomóc!
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-05-08, 14:05   

cześć,

niestety masz rację :)

od początku:

wgrałem soft w/g poniższego tutoriala:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22602

teraz chciałbym zmienić na soft "windows 7". W/g opsiu wystarczy tylko podmienić pliki, lecz podczas zamiany nie mogę tego zrobić ponieważ nawigacja częściowo z nich korzysta.

Nie wiem jak przywrócić wersje pierwotną softu, tak abym mógł ponownie wgrać nowszą wersję.

pozdr i sorki za zamieszanie.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9558
Wysłany: 2011-05-09, 08:31   

scorpionnl! napisał/a:
Plik Launcher.exe należy podmienić z plikiem explorer.exe oczywiście aby wszystko działało jak trzeba należy zmienić nazwę z explorer.exe na Launcher.exe
I po resecie pojawi się nam Windows.

Uruchom ITaskManagera, skilluj explorer.exe i będzie OK
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-05-09, 10:31   

cześć

faktycznie podziałało :)

Pytanie 1:
teraz mały inny problemik, po wgraniu nowego softu "windows 7" wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22602


resetuje nawigacje, po resecie sprzęt wstaje, pojawia się pulpit windows, a następnie okno programu mapamap - aktualizacja systemu ( ver 3.4), brak pliku aktualizacji, i sformatuj pamięć.

jak zamknę to okno to pojawia się pulpit windows-a

jest jakiś sposób na wyeliminowania pojawiania sie tego okna?

pytanie 2

nie mogę w panelu sterownia windows ustawić naszej strefy czasowej - nie ma jej tam ale za to .. jest parę państw typu: Tehran, kabul..

pytanie 3

przed aktualizacją po podłączeniu do komputera mogłem poprzez mój komputer\ urządzenia przenośne wejść i kopiować dane na nawigacje

teraz windows informuje o podłączeniu informacji lecz w urządzeniach przenośnych nie widzę mojej nawigacji
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 56
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-05-09, 12:54   

gruby_marek, wypróbuj moje ImarMenu :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...p=269312#269312
Usuń wszystko co jest związane z Windows7 by Payti, skopiuj na kartę folder z ImarMenu, czyli MobileNavigator i później jako program uruchamiany spod przycisku Nawigacja wskaż SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe, zatwierdź zmiany i po kliknięciu w fabrycznym menu w ikonkę Nawigacja powinno pokazać się ImarMenu.
Myślę, że to powinno wyeliminować większość Twoich problemów.
Niestety teraz pojawiłem się tutaj tylko na chwilkę, więcej czasu dla forum będę mógł poświęcić pojutrze - czyli dopiero w środę 10 maja 2011r. W razie potrzeby - pytaj w tamtym temacie, a ktoś Ci pomoże...
Jeśli do tego czasu sam (lub z pomocą innych kolegów z tego forum) nie uporasz się ze swoimi problemami - zapraszam w środę.
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-05-10, 19:01   jak przywrócić oryginalny soft

cześć

Wgrywałem różne oprogramowanie do lark-a ( pulpity). Jak przywrócić oryginalny pulpit i soft.

pozdr
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9741
Wysłany: 2011-05-10, 19:19   

gruby_marek, zrobić wszystko w odwrotnej kolejności i przeczyścić rejestr.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2011-05-11, 09:09   

cześć

tak namieszałem ze się pogubiłem :)

czym i jak przeczyścić rejestr?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18663
Wysłany: 2011-05-11, 09:17   

CeRegEditor - ale w larku wystarczy wyłączyć i włączyć...
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 9