Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Problem z powrotem do ustawień fabrycznych |
Autor |
Wiadomość |
rysex
młodszy inspektor GPS

|
Wysłany: 2011-01-06, 18:48
|
|
|
chodzi mi o system w GPS bo w kompie jest wszystko O.K. , przy podłączeniu do innego komputera jest to samo brak reakcji |
|
|
|
 |
gruby_marek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-08, 12:47 jak zmienić wgrmay soft
|
|
|
cześć,
Larkfreebird 43.2, "wgrałem" wg jednego z tutoriali. Potem znalazłem wersje 7.0. Jak go wgrać?
teraz automatycznie odpala mi sie windows i nie mogę podmienić plików ponieważ windows je używa.
pomocyy :) |
|
|
|
 |
imar42
guru GC 5066FMBT

Pomógł: 61 razy Wiek: 58 Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 1052 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 2011-05-08, 13:50
|
|
|
gruby_marek, chyba tylko Ty wiesz o co Tobie chodzi!
gruby_marek napisał/a: | jak zmienić wgrmay soft |
gruby_marek napisał/a: | Larkfreebird 43.2, "wgrałem" wg jednego z tutoriali. | Wgrałeś Larkfreebird 43.2? Przecież to jest nazwa urządzenia!
Co wgrałeś? (najlepiej podaj link) według którego tutoriala? (najlepiej podaj link)
Litości, wyrażaj się precyzyjnie! Wybacz, ale bez dokładnych informacji dotyczących tego co zrobiłeś, jak też tego co chcesz zrobić nie jesteśmy w stanie pomóc!
Przeczytaj i zastosuj się do rad podanych w tym wątku http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=7755#7755
Opisz dokładnie swój problem, a zapewniam Cię, że większość forumowiczów znających podobne problemy postara się pomóc!
Pozdrawiam |
_________________ Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

|
|
|
|
 |
gruby_marek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-08, 14:05
|
|
|
cześć,
niestety masz rację :)
od początku:
wgrałem soft w/g poniższego tutoriala:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22602
teraz chciałbym zmienić na soft "windows 7". W/g opsiu wystarczy tylko podmienić pliki, lecz podczas zamiany nie mogę tego zrobić ponieważ nawigacja częściowo z nich korzysta.
Nie wiem jak przywrócić wersje pierwotną softu, tak abym mógł ponownie wgrać nowszą wersję.
pozdr i sorki za zamieszanie. |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

|
Wysłany: 2011-05-09, 08:31
|
|
|
scorpionnl! napisał/a: | Plik Launcher.exe należy podmienić z plikiem explorer.exe oczywiście aby wszystko działało jak trzeba należy zmienić nazwę z explorer.exe na Launcher.exe
I po resecie pojawi się nam Windows. |
Uruchom ITaskManagera, skilluj explorer.exe i będzie OK |
_________________ Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie |
|
|
|
 |
gruby_marek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-09, 10:31
|
|
|
cześć
faktycznie podziałało :)
Pytanie 1:
teraz mały inny problemik, po wgraniu nowego softu "windows 7" wg http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=22602
resetuje nawigacje, po resecie sprzęt wstaje, pojawia się pulpit windows, a następnie okno programu mapamap - aktualizacja systemu ( ver 3.4), brak pliku aktualizacji, i sformatuj pamięć.
jak zamknę to okno to pojawia się pulpit windows-a
jest jakiś sposób na wyeliminowania pojawiania sie tego okna?
pytanie 2
nie mogę w panelu sterownia windows ustawić naszej strefy czasowej - nie ma jej tam ale za to .. jest parę państw typu: Tehran, kabul..
pytanie 3
przed aktualizacją po podłączeniu do komputera mogłem poprzez mój komputer\ urządzenia przenośne wejść i kopiować dane na nawigacje
teraz windows informuje o podłączeniu informacji lecz w urządzeniach przenośnych nie widzę mojej nawigacji |
|
|
|
 |
imar42
guru GC 5066FMBT

Pomógł: 61 razy Wiek: 58 Dołączył: 05 Maj 2009 Posty: 1052 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 2011-05-09, 12:54
|
|
|
gruby_marek, wypróbuj moje ImarMenu http://www.my-navia.pl/vi...p=269312#269312
Usuń wszystko co jest związane z Windows7 by Payti, skopiuj na kartę folder z ImarMenu, czyli MobileNavigator i później jako program uruchamiany spod przycisku Nawigacja wskaż SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe, zatwierdź zmiany i po kliknięciu w fabrycznym menu w ikonkę Nawigacja powinno pokazać się ImarMenu.
Myślę, że to powinno wyeliminować większość Twoich problemów.
Niestety teraz pojawiłem się tutaj tylko na chwilkę, więcej czasu dla forum będę mógł poświęcić pojutrze - czyli dopiero w środę 10 maja 2011r. W razie potrzeby - pytaj w tamtym temacie, a ktoś Ci pomoże...
Jeśli do tego czasu sam (lub z pomocą innych kolegów z tego forum) nie uporasz się ze swoimi problemami - zapraszam w środę.
Pozdrawiam |
_________________ Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

|
|
|
|
 |
gruby_marek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-10, 19:01 jak przywrócić oryginalny soft
|
|
|
cześć
Wgrywałem różne oprogramowanie do lark-a ( pulpity). Jak przywrócić oryginalny pulpit i soft.
pozdr |
|
|
|
 |
BladeX
Maestro GPS Kamil

Pomógł: 730 razy Wiek: 110 Dołączył: 22 Gru 2008 Posty: 9736
|
|
|
|
 |
gruby_marek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-05-11, 09:09
|
|
|
cześć
tak namieszałem ze się pogubiłem :)
czym i jak przeczyścić rejestr? |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS T700+NE

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18891 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2011-05-11, 09:17
|
|
|
CeRegEditor - ale w larku wystarczy wyłączyć i włączyć... |
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|