Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:02
Manta 060 i inne programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
Piof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-23, 01:38   Manta 060 - problem z igo8

Mam ogroną prośbę co do sugestii odnośnie kierunków szukania błędu i rozwiązania problemu.
Od początku: na mantach do modelu 030 można bylo uruchamiać inne programy z karty SD (po zmianie nazwy programu na Mapamap30 itd) natomiast w 060 już tej opcji nie ma.
Odblokowałem mantę rogramem piotrza i wszystko ładnie - mam dostęp do win. Na kartę wrzuciłem program który bez mrugnięcia śmigał na 030 i mam kłopot tzn pojawiają się opcje wyboru języka ale jakby nie widać całego ekranu - brak przycisków do zatwierdzenia wyboru - i koniec nawigowania. Już podczas samego uruchamiania ekran powitalny jest jakby obcięty tzn tak jakbym widział tylko część ekranu pod 4,3".
Może gdzieś w programie są ustawienia które można zmienić?
_________________
Piof
Manta 060
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-23, 06:47   

Piof napisał/a:
brak przycisków do zatwierdzenia wyboru
Spróbuj wyciągnąć na ekran klawiaturę systemową lub jotkbd i wcisnąć Enter...
_________________

 
 
Piof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-23, 07:45   

Udało sie rozwiazać problem - koledzy na forum manty opisali podobny przypadek: w pliku Sys.txt należy pozmieniać zapisy. Jak coś to szukajcie na forum manty.
_________________
Piof
Manta 060
 
 
Damixx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-30, 11:34   

Piof czy mógłbyś mi wyjasnic jak wrzucić ig8 do tego urządzenia? Pozdrwiam
 
 
Piof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-30, 16:34   

po pierwsze trzeba odblokować - opis na:
http://www.piotrza.toya.n...?go=gps010p#top
następnie na kartę SD wgrałem iGO8
odpaliła mi się w złej rozdzielczości to zmieniłem wpis w pliku sys.exe zgodnie z opisem:
http://www.manta.info.pl/viewtopic.php?t=9761
Co do wyciągania na ekran klawiatury jak pisał kolega to nie bardzo można bo w iGO8 nie widać paska Win jak np w MapaMap po odblokowaniu.
_________________
Piof
Manta 060
 
 
Damixx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-30, 21:12   

Oki sam do tego doszedłem i nie musiałem odblokowywać urządzenia :D teraz mam inne pytanie: jak wgrać punkty POI do tego teoria jest łatwa ale w praktyce mi się nie udało, jeżeli ktoś będzie chciał wiedzieć jak wgrać igo8 bez odblokowywania to piszcie ;]
 
 
Piof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-31, 07:05   

dziel się kolego wiedza ;) - podpowiedz jak można dokładać programy bez instalowania.
POI wrzucałem normalnie do katalogu o następującej ścieżce:
Karta SD2\iGO8\content\poi
_________________
Piof
Manta 060
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-31, 07:20   

Damixx napisał/a:
Oki sam do tego doszedłem
... ale podziękować za trud wykonania dla Ciebie opisu nigdy nie zaszkodzi; no i
Piof napisał/a:
dziel się kolego wiedza ;)
... :mrgreen:
_________________

 
 
Damixx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-07-31, 19:31   

Oki to stawiacie browca i wam powiem :D Najlepiej miec wersje bezinstalacyjna IGo kopiujecie na SD katalog IGO 8 zmieniacie na MapaMap30 dokladnie takie wielkosci liter, nastepnie igo8.exe zmieniacie na MAPAMAP3 wielkimi literami i bingo, no prawie teraz wchodzimy do pliku sys.txt usuwacie z niego wszystko i kopiujecie to:
[folders]
app="\SDMMC\mapamap30"
exe="mapamap3.exe "
data="\SDMMC\mapamap30"
content="\SDMMC\mapamap30\CONTENT"


[interface]
skin="ui_igo8"
resolution_dir="320_240"
vga=1

[rawdisplay]
class="landscape"

screen_x=320
screen_y=240

[debug]
skip_eula=1
enable_roadshadow=1

[map]
auto_nightmode=0

[msnd]
msnd.start=0

[interface]
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

zapisujecie i mapka rusza :D Pozdrawiam, na forum manty ludzie rozdaja linki do bezinstalacyjnej wersji IGO 8;]

A piof podziel sie skad wziałes te POI i jaki to format, bo mi nie chce czytac tych POI :(
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-07-31, 19:57   

Cytat:
zapisujecie i mapka rusza :D
Pięknie dziękujemy i kubusiem częstujemy... :mrgreen:
_________________

 
 
Piof 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 44
Dołączył: 23 Lip 2008
Posty: 10
Wysłany: 2008-07-31, 21:32   

POI jak i całą resztę zassałem od kolegi chomika dsv
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=dsv
_________________
Piof
Manta 060
 
 
Damixx 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2008
Posty: 13
Wysłany: 2008-08-01, 09:24   

No i pięknie kolega DSV wszystko objaśnił na swoim chomiku co i jak wrzucać i mogę poręczyć ze działa! Mam nadzieję tylko że punkty POI będą aktualizowane :D bo nie ma to jak gotowiec, Myślę że temat jest do przyklejenia czy coś bo wszystko jest objaśnione i manta jest rozpykana, zostawiam to do uznania moderatora ;]

[ Dodano: 2008-08-07, 19:17 ]
Witam mam problem z mantą 060 normalnie ja wyłączyłem a gdy następnym razem chciałem włączyć to zawiesiła się na ekranie startowym! Co mam robić?
 
 
olorol
azymut


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-12-24, 15:08   Manta 060 - karta pamięci

Witam

Dzisiaj kupiłem zestaw GPS manta 060.

Usunąłem starą wersję oprogramowania i chciałbym wgrać nową, która ma większy rozmiar niż pojemność GPSa, więc chciałbym żeby szło to z karty pamięci.

Mógłby ktoś mi powiedzieć jak to zrobić ?

Jestem zielony w tych sprawach ;)

Pozdrawiam
 
 
risk
[Usunięty]

Wysłany: 2008-12-24, 16:14   

Wystraczy zakupić kartę pamięci 1GB i masz miejsca pod dostatkiem.

Zakładam że masz MM w jakiejś wersji 6 to podczas instalacji można albo ręcznie wygrać instalację na karcie pamięci (karta musi siedzieć w czytniku w kompie) lub druga wersja nie wybierać nic tylko pójść dalej wtedy instalator sam przerzuci pliki na SD.
Ostatnio zmieniony przez risk 2008-12-24, 16:17, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
olorol
azymut


Dołączył: 24 Gru 2008
Posty: 4
Wysłany: 2008-12-24, 16:15   

mam kupioną karte ! 2 gb.

Tylko jak zrobić żeby czytało mapę z karty, a nie pamięci gps ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11