Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:03
Manta 070 - Backup, rejestr, reanimacja
Autor Wiadomość
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 17:23   

A czy porównywanie rejestru w CeRegEditor jest całkowicie bezpieczne? To pozwoliłoby mi sprawdzić czy zaszły jakieś zmiany w rejestrze
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 17:28   

Spokojnie możesz porównać.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 19:26   

Z tego co mi wyszło to rejestr nie został w ogóle zmieniony, więc pozostały pliki w folderach. Może się nawigacja zawieszać przez pliki w ResidentFLash?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 19:31   

Napisałeś w pierwszym poście, że wiesza się przy włożonej karcie. Jeśli bez karty jest ok to raczej pliki w ResidentlFlash nie mają na to wpływu. Przyjglądnij się co tam masz na karcie. Może coś zainstalowałeś co muli sprzęt?
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 20:03   

Zrobiłem format karty SD, wrzuciłem na nią tylko jeden program nawigacyjny (IGO8) i dalej się zawiesza, najczęściej przy wyznaczaniu dłuższej trasy. Jest też taki problem, że po ponownym właczeniu GPSa nie zawsze wykrywa kartę SD, czasem muszę parę razy włączyć i wyłączyć GPSa.

[ Dodano: 2010-04-26, 23:02 ]
Już się zorientowałem. Powodem zawieszania jest ładowanie. Jeśli GPS jest odłączony od komputera to nic się nie zawiesza.
 
 
Wojtas1811
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-26, 21:09   

ok, tylko prosze mi napisac jeszcze w jakim programie i jak zrobic tego backupa
 
 
markman
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 210
Wysłany: 2010-04-27, 09:49   

ok, http://ceregeditor.mdsoft.pl/index.php
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-27, 14:54   

No to sprawa wyjaśniona ;-)
Temat zamykam.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wojtas1811
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-27, 19:49   

mozecie jeszcze pomoc, probuje cos zrobic w tym programie i nic, moze ktos mnie poprowadzi jak robic backup w tym programie
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-27, 19:55   

Wojtas1811, backup podany w poście eZygmunta wrzucisz na swoją nawigację przez Active Sync. Jest w tym programie opcja tworzenia/przywracania kopii. Prosi cię o podanie miejsca gdzie znajduje się plik backup, wskazujesz go i to wszystko.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
markman
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 210
Wysłany: 2010-04-27, 20:52   

Cybant, z całym szacunkiem, ale backup podany w poście eZygmunta ma rozszerzenie .ceimg, więc jest zrobiony programem, do którego powyżej dałem linka.

Przywracanie kopii zapasowej za pomocą programu CeRegEditor:
Podłączamy urządzenie do komputera i czekamy aż ActiveSync ustanowi połączenie.
Po utworzeniu połączenia z programem ActiveSync uruchamiamy CeRegEditor i przechodzimy w programie do zakładki Narzędzia/Kopia/Odtworzenie/Odtwórz obraz.
Stosujemy się do poleceń programu.
Po przywróceniu rejestru odłączamy urządzenie i wykonujemy reset.
 
 
Wojtas1811
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-06-07, 15:10   

Markman, jak robie jak Ty piszesz wyskakuje mi informacja zeby porownac rejestry, wcisnac F3, jak to robie to po zakonczeniu pisze ze pomad 1500 jest roznicy i co wtedy mam wszystkie zaznaczac a potem zastocowac? CO zrobi aby zrobic ten backup???

[ Dodano: 2010-06-08, 18:25 ]
Czy jest jakis latwiejszy sposob zrobienia backupa? mozna wykasowac wszystko i wgrac od nowa lun moze nowe opragromowanie?
 
 
czarny2008
azymut


Dołączył: 17 Cze 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-06-17, 21:26   Manta 070 - Backup, rejestr, reanimacja

Witam jestem tu nowy i mam maly problem ze swoja manta otóż jakis czas temu wogole nie laczyla mi sie z kompem teraz juz laczy sie z kompem ale nie wiem jak przywrocić rejestr ktory mam na kompie zrobilem go za pomoca programu CERegEditor dodam do tego jeszcze ze nawigacja niby sie wlacza bo jest dzwiek ale jest bialy ekran caly a uwazam ze to nie wada urzadzenia poniewaz przed moim kombinowaniem w rejestrze itp dzialal i pokazywal sie ekran manty ten pomaranczowy ale juz dalej nic nie moglem zrobic ... mozna cos z tym zrobic pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-03, 09:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2010-06-17, 22:40   

czarny2008 napisał/a:
wlacza bo jest dzwiek ale jest bialy ekran caly

A nie może. prościej, odtwórz firmware wg, tematu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Wysłany: 2010-06-18, 07:38   

polecam... ten sposób uleczy wszystkie bolączki nawigacji i twoje :mrgreen:
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 11