Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:03
Manta 070 - Backup, rejestr, reanimacja
Autor Wiadomość
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-05, 12:31   

ZIBI24 napisał/a:
myślisz, że może być to wina rejestru windy... może faktycznie wystarczy coś zmienić w rejestrze...
Porównasz ze swoim. Instrukcje co i jak też podeślę.
_________________
Poradniki
 
 
markman
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 210
Wysłany: 2013-07-05, 22:19   

ZIBI24
Na chomiku u kol. dvd79 są trzy wersje firmware dla Manty-070, czy próbowałeś wszystkie? Według opisu, ver.3 jest dla tych co mają problem z kolorami na ekranie.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-05, 23:10   

markman napisał/a:
er.3 jest dla tych co mają problem z kolorami na ekranie.
Dokładnie taki opis jest: http://chomikuj.pl/dvd79/...3,510745844.rar

ZIBI24, muszę Cię przeprosić gdyż byłem pewny że będzie to Manta 070 a tymczasem otrzymałem model 060.

Na chomiku w folderze Manta 070 jest folder z kopią rejestru 060 i instrukcją. Jak chcesz zapoznaj się z tym.

Na tymże chomiku DVD znalazłem żółtą wersję dla owej Manty 060 i przed chwilą wgrałem Firmware z pełnym sukcesem. Przedtem nie było wyboru ścieżki do programu nawigacyjnego a teraz już mam.
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-08, 21:04   

nic nie szkodzi, dzięki za info - sterowników ekranu od 060 jeszcze nie próbowałem...
a tak na marginesie z chomika dvd79 przerabiałem już wszystkie wersje i nic, wszystko wskazuje na to że było kilka różnych wyświetlaczy montowanych w tym samym modelu i trzeba po prostu trafić, ja już przeszukałem chyba zasoby na całym necie i wgrywałem sterowniki z softem z 50 razy. W weekend zrobiłem trasę i można się do tych kolorów przyzwyczaić... ale jeszcze faktycznie spróbuję ze sterami od 060...

PS
zaczynam właśnie testować NavRoad ENOWO S - pierwsze wrażenia pozytywne
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-09, 16:58   

ZIBI24, jak coś osiągniesz daj znać. Może się przyda dla potomnych.
_________________
Poradniki
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2013-08-13, 10:58   

A macie może jakiegoś sprawdzonego eboot'a do Manty 070? Mam taką z padniętym eboot'em, która łączy się z Atlasmgr. Próbowałem Eboot'a z 060, ale nie potrafi sformatować flash'a (czyli też i nie wgra Fw).
 
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-09-03, 08:50   

Drodzy forowicze...

Mam problem z Manta 070, nie odswieza ona mapy tzn trzeba nacisnac cos na ekranie i wtedy lapie pozycje w ktorej jest. Wyglada to tak jakby on poprostu nie odswiezal w czasie rzeczywistym tego co sie dzieje.
Moze to inny problem np antena GPS ale na poczatek probowalem wgrac nowy Firmwear.
Nasciagalem sie tego chomikowego stuffu od dvd i nic. Za nic w swiecie nie moge tego wgrac. Probowalem zgodnie ze wsyztskimi instrukcjami i nic. Tzn wgrywalem tak ze na karcie firmwear wlaczam gps z przytrzymanym przyciskiem standby. Ekran jest szary i moge tak sobie trzymac i trzymac...
Jako ze jest to sprzet obowiazujacy w mojej rodzinie (chyba jakas promocja w markecie byla i na swieta wszyscy doistali mante) probowalem na innym egzemplarzu i dokladnie to samo sie dzieje. Co zrobic Panowie?

Wiem ze sprzet wiekowy i watek pewnie wymiera ale bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-09-03, 09:10   

profaner napisał/a:
Tzn wgrywalem tak ze na karcie firmwear wlaczam gps z przytrzymanym przyciskiem standby. Ekran jest szary i moge tak sobie trzymac i trzymac...
A zmieniałeś nazwę folderu ?

Miałem kilka 070 i nigdy nie było problemów. Jaką karę używasz? Nie może być dużej pojemności i SDHC jeśli nie czyta takich kart.
_________________
Poradniki
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-09-04, 15:05   

nazwy folderu nie zmianialem, a mam zmienic?
Firmwear rozpakowalem na karte do glownego folderu.

Karta to chyba 2 Gb, nigdy nie mialem z nia problemow, nawet teraz probowalem ja sformatowac kilka razy na FAT i na FAT32 i nic nie pomaga.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-09-04, 22:23   

profaner napisał/a:
nazwy folderu nie zmianialem, a mam zmienic?
Przeczytaj sobie ten post: http://www.my-navia.pl/vi...p=392037#392037

Tam
markman napisał/a:
Trzymaj Sleep tak długo, aż pojawi się ekran bootowania Download image....0/4. Jeżeli to nie pomoże to zmień nazwę katalogu ToResident na ToHidden lub odwrotnie.
.
_________________
Poradniki
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-09-10, 07:16   

Dzięki wujaszku Google :)
Zmiana nazwy i sekwencji (najpierw wlaczylem potem sleep) pomogla chyba bo cos tam sie kopiowalo.
Teraz sobie bede testowal :)


----------------------------
hmmmmm

wlasciwie nic takiego jak Download image....0/4
sie nie pojawilo na ekranie bootowania tylko czarny ekran jakies kopiowanie i uruchomil sie poprosil o kalibracje ekranu.
Sam juz nie wiem czy to sie udalo czy nie
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-09-10, 11:30   

profaner napisał/a:
i uruchomil sie poprosil o kalibracje ekranu.
Czyli wgrał się FW od nowa .

profaner napisał/a:
Sam juz nie wiem czy to sie udalo czy nie
Masz ze sprzętem jakieś obecnie problemy?
_________________
Poradniki
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-09-10, 11:37   

co do problemow to musze go sprawdzic jeszcze.
soft wgrywalem bo mialem problemy z "odswiezaniem ekranu" tzn pokazywal poprawna pozycje dopiero po dotknieciu ekranu.

Wielkie dzieki za pomoc Google.
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-09-10, 11:39   

profaner napisał/a:
bo mialem problemy z "odswiezaniem ekranu" tzn pokazywal poprawna pozycje dopiero po dotknieciu ekranu.
To nie musi być związane z softem.
_________________
Poradniki
 
 
profaner
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Gru 2009
Posty: 12
Wysłany: 2013-09-10, 14:01   

no niestety nie musi ale mam nadzieje ze jest i ze pomoze.

Ciezko juz jakies menue i softy na taka stara mante znalezc. Zapragnalem miec jeszcze jakies ladne menu i w dodatkach mam juz wybor programu nawigacyjnego fajnie:)))

Teraz sprawdze cyz wymiana softu pomogla.

Google bylbym wdzieczny jeszcze za info gdzie sciagnac jakies menu najlepiej nie z chomika i jak je zainstalowac.
Po lekturze forum mam kwadratowa glowe, bo tam jest opisane chyba z 10 metod i 100 roznych menu, edytowanie rejestru szmery bajery, podmiana plikow edycja skryptow.


--------------------------------------------------------------------------------------------------


Chyba mam pomysl jak to zorbic na aurorze :))
niedlugo sprawdze
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,87 sekundy. Zapytań do SQL: 10