Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:03
Manta 070 - Backup, rejestr, reanimacja
Autor Wiadomość
Vitess 
Waypoint


Wiek: 19
Dołączył: 26 Cze 2012
Posty: 26
Skąd: z przed monitora
Wysłany: 2013-02-02, 22:50   

Znalazłem w szufladzie starą kartę SD 256 mb i zrzuciłem Firmware wrzuciłem do nawigacji i poszło ! :mrgreen: Dziękuję wam bardzo macie "pomógł" :mrgreen:

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2013-02-03, 09:32 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
POMÓGŁ przyznane, scalam z istniejącym wątkiem
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-02-02, 22:51   

Vitess napisał/a:
Znalazłem w szufladzie starą kartę SD 256 mb i zrzuciłem Firmware wrzuciłem do nawigacji i poszło !
I od tego było zacząć. Poszukać lepszej karty niż męczyć się z przejściówką.
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-02, 22:41   

Witam wszystkich!
Mam problem z moją mantą 070 - po zmianie softu od Kol. dvd79 widać tylko biały ekran... nie wiem czy to wina softu czy błąd przy wgrywaniu bo kiedyś już to robiłem na innym sofcie i wszystko było ok, ale pokusiłem się dalej o inny soft i klapa... Nadmieniam że nie zrobiłem żadnego backupa... Activesync widzi połączeni ale z poziomu komputera nie można wejść do pamięci, próbowałem przywrócić rejestr (znalazłem jakieś backupy rejestrów w necie) ale nic nie dało. Czy ktoś by mógł pomóc... HELP!
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-02, 22:51   

Cytat:
Czy ktoś by mógł pomóc... HELP!
Wgraj ponownie. Na moim chomiku masz ten z wyborem ścieżki: http://chomikuj.pl/G.o.o....ja%29/Manta+070

Hasło: nawigacja
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-03, 09:16   

Google napisał/a:
Cytat:
Czy ktoś by mógł pomóc... HELP!
Wgraj ponownie. Na moim chomiku masz ten z wyborem ścieżki: http://chomikuj.pl/G.o.o....ja%29/Manta+070

Hasło: nawigacja


Dzięki za info, ściągnąłem od Ciebie zawartość manty, ale za bardzo nie wiem jak ją wgrać, próbowałem activsynciem zrobić synchro ale coś nie wyszło, może źle coś robię....
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-03, 10:59   

ZIBI24 napisał/a:
ściągnąłem od Ciebie zawartość manty,
Ale po co ci zawartość jak coś poszło nie tak z aktualizacją. Pobierz tą poprawkę w dwóch kolorach i zrób według poradnika zanim całkiem uwalisz urządzenie.
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-03, 12:24   

Google napisał/a:
ZIBI24 napisał/a:
ściągnąłem od Ciebie zawartość manty,
Ale po co ci zawartość jak coś poszło nie tak z aktualizacją. Pobierz tą poprawkę w dwóch kolorach i zrób według poradnika zanim całkiem uwalisz urządzenie.


Spróbuję, choć nie wiem czy to pomoże bo po nieudanym wgrywaniu próbowałem przywrócić oryginalny soft manty z karty SD i nic nie wyszło. Dam znać wieczorem czy się udało
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-03, 12:47   

ZIBI24 napisał/a:
bo po nieudanym wgrywaniu próbowałem przywrócić oryginalny soft manty z karty SD i nic nie wyszło
Zrób jak w poradniku. Naładuj dobrze urządzenie przed aktualizacją. Pamiętaj o nazwach folderów. Polecam żółtą poprawkę.
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-03, 19:16   

Próbowałem i niestety nie mogłem uruchomić bootowania, z małym wyjątkiem w pliku z Twojego chomika (Firmware Manta GPS-070.rar) jest oprócz pliku ToResident kilka plików binarnych i to się bootuje, ale po zakończeniu operacji i samoczynnym resecie nadal biały ekran... a żadnej poprawki (żółta, niebieska) nie mogę zbootować... Reasumując nie mogę od samego początku uruchomić bootowania na karcie SD folderu z aktualizacją ToResident
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-03, 22:31   

ZIBI24, może za dużą kartę pamięci masz? Użyj jak najmniejszej.

Poczytaj jeszcze ten temat: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=21273
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-03, 23:00   

Wszystko wskazuje że to problem ze sterownikiem ekranu (może też mam ten nietypowy model 070), spróbuję podmienić tinynk z 050. Co do kart SD to standardowo używam 2GB w formacie FAT, a i 16 MB używałem, poprzednio zmieniałem soft z tej samej karty i było ok. (ale wgrywałem tylko czysty soft z pliku ToResident, bez sterowników chain, drivers, nk, thiny)
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-03, 23:05   

ZIBI24 napisał/a:
Co do kart SD to standardowo używam 2GB
Ja mam 16MB i 256MB. Tymi głownie się posługuję.

ZIBI24 napisał/a:
ToResident
A próbowałeś z ToHidden ?

[ Dodano: 2013-07-03, 23:19 ]
Jutro postaram się o nawigacją Mantę 070 i spróbuję zrobić kopię zapasową rejestru poprzez CeRegEditor bo mam Windows 7 .
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-04, 08:34   

Znalazłem przyczynę.... mam chyba jakiś nietypowy egzemplarz - w sofcie od 070 podmieniłem sterownik ekranu od 050 (tinynk.bin) i manta ożyła, co prawda mam trochę odwrócone kolory, ale przynajmniej działa... pokombinuję dzisiaj z innym softem i może ustawie kolory (mam nadzieje że nie jest to zależne od tinynk.bin - bo już nie wiem z czego miałbym dopasować sterownik ekranu). Reasumując miks softu z 070 i 050 przywrócił do życia mantę a cała przyczyna leży w sterowniku ekranu. Co ciekawe po takim miksie nie wyświetla wersji oprogramowania, ale jest dostęp do ścieżki wyboru nawigacji.

Napisze wieczorem jak coś wykombinuje z softem

[ Dodano: 2013-07-04, 19:10 ]
chyba trzeba będzie się pogodzić ze zmienionymi kolorami (przynajmniej działa), nic mi nie wychodzi ze zmianą sterownika ekranu
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2340
Skąd: Google
Wysłany: 2013-07-05, 10:39   

Cytat:
chyba trzeba będzie się pogodzić ze zmienionymi kolorami (przynajmniej działa), nic mi nie wychodzi ze zmianą sterownika ekranu
Dziś po 22 wrzucę kopię rejestru Manty 070 . Wczoraj nie dostarczono mi nawigacji.
_________________
Poradniki
 
 
ZIBI24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2013
Posty: 8
Wysłany: 2013-07-05, 11:00   

Google napisał/a:
Cytat:
chyba trzeba będzie się pogodzić ze zmienionymi kolorami (przynajmniej działa), nic mi nie wychodzi ze zmianą sterownika ekranu
Dziś po 22 wrzucę kopię rejestru Manty 070 . Wczoraj nie dostarczono mi nawigacji.


Z góry wielkie dzięki, myślisz, że może być to wina rejestru windy... może faktycznie wystarczy coś zmienić w rejestrze... dziś wyjeżdżam na weekend - za mante zabiorę się od poniedziałku
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 10