Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:03
Manta 070 - Backup, rejestr, reanimacja
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2010-03-03, 14:46   

Rozumiem, że masz połączenie z PC, skoro wgrywasz backupa. Czyli możesz też zmienic rejestr programem CeRegEditor - sprawdź jeszcze raz poprawnośc wpisu:
HKEY_LOCAL_MACHINE/init:Launch99="launch.exe"
Albo: HKEY_LOCAL_MACHINE\init:Launch99="\ResidentFlash\explorer.exe"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wojtas1811
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-19, 09:22   backup manata easy rider 070

witam, po pół roku nie używania navigacji znowu jest mi potrzebna gdyż wyruszam w Polskę, no ale niestety jest problem navi dziła cho z problemami, bo ciagle wyskakuje mi błąd: "Desktop @ 19200 Status" i w okienku pisze "connected" i widoczne przyciski "hide" oraz "discconnect" po wciznieciu ich navi dziala ale bic na niej nie mozna zrobic, nie mozna wesc do karty sdmmc i nic konfigurowac tylka zalaczyc moge mape z menu start, chcialbym zrobic bakupa ale jako amator pol roku temu nie zrobilem no i teraz mam problem, wiec jesli ktos posiada prosze o pomoc, pozdrawiam moj mail: woojtas18@wp.pl
 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2010-04-19, 20:51   

Backup wykonany programem ActiveSync a udostępniony na forum Manty - jest np. pod tym adresem: :arrow: http://www.4shared.com/fi...NTA_GPS070.html
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2010-04-19, 20:56   

Komunikat Desktop @ 19200 Status" i to, co w okienkach pojawia sie przy nawigacji podłącoznej do kompa.
A co sie dzieje, jak masz odłącozną?
Rozumiem, że pulpit fabryczny działa - czy masz jakies odblokowanie?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wojtas1811
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Kwi 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-04-20, 08:12   

jestem_ktoś napisał/a:
Komunikat Desktop @ 19200 Status" i to, co w okienkach pojawia sie przy nawigacji podłącoznej do kompa.
A co sie dzieje, jak masz odłącozną?
Rozumiem, że pulpit fabryczny działa - czy masz jakies odblokowanie?


Nawigacje mam odblokowana, ten komunikat pokazuje sie jak komp jest podłaczony do navi, ale jak nie jest to i tak wyskakuja bledy np. jak chce wiejsc na moj komputer to komunikat " FATAL APPLICATION ERROR" no i opis do tego, inny blad jak chce wejsc na karte sdmmc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9541
Wysłany: 2010-04-20, 08:58   

Pozostaje tylko backup z postu kol. eZygmunta
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
markman
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 210
Wysłany: 2010-04-20, 09:06   

Czy dzaiała "myk" z folderem Explorer.exe na karcie?
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 16:18   Manta 070 przywracanie rejestru

Witam, jakiś czas temu zrobiłem aktualizację oprogramowanie w mojej mancie wg tej strony
http://zbkw.pl/GPS/nawigacja.php
Po jakimś czasie zaczęła mi się zawieszać nawigacja podczas włożonej karty SD. Po zakupie tej manty na początku zrobiłem kopię zapasową rejestru, więc teraz chciałbym ją wgrać. Tylko nie wiem jak. Mam 3 pliki o nazwie:
classes root.ceimg
current user.ceimg
local machine.ceimg

Ma ktoś jakąś instrukcję na przywrócenie kopii zapasowej rejestru?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 16:21   

Uruchamiasz Active Sync i tam jest opcja tworzenia/przywracania kopii zapasowej.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 16:24   

Aha, tylko teraz nie wiem czy to w ogóle jest związane z rejestrem, bo z tego co zauważyłem po tej aktualizacji pozmieniały mi się pliki w ResidentFlash. Nie wiem czy ta aktualizacja ingeruje w rejestr?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 16:27   

Raczej aktualizacja softu dokonała zmian w rejestrze jak i w ResidentFlash.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 16:35   

Tylko jak mam wybrać z dysku te pliki teraz? Po włączeniu przywracania wyskakuje mi okienko "Zaznaczony plik kopii zapasowej nie jest prawidłowy. Wybierz inny plik magazynu"
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 16:42   

Kopię robiłeś ActiveSync? Jeśli nie to nie przywrócisz tym programem.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-04-26, 16:50   

Właśnie przypomniało mi się, że robiłem to programem CeRegEditor

Może najpierw spróbuję przywrócić ResidentFlash, ma ktoś jakąś czystą kopię tego folderu?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-04-26, 17:14   

O ostrożności z CeRegEditorem poczytaj tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=2366 a na kopię ResidentFlash musisz spokojnie poczekać. Zapewne ktoś takową posiada ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,27 sekundy. Zapytań do SQL: 10