Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Odblokowanie Peiying 5004 BT
Autor Wiadomość
kamil004
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-01-02, 22:28   Odblokowanie Peiying 5004 BT

Na poczatek podlaczamy navi pod PC w trybie ActiveSync (domyslny)
Sciagamy CeRegEdit instalujemy na PC, odpalamy program i wciskamy F1.
Po polaczeniu przechodzimy do galezi HKEY_LOCAL_MACHINE\init i zmieniamy wartosc
Launch50 -> Launch.exe na explorer.exe

Restartujemy navi i powinien ukazac sie pulpit windowsa.

Teraz przechodzimy do galezi
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\Explorer\Shell Folders
Nastepnie zmieniamy wartosci tak jak na screenie

Ma to na celu "przeniesienie" folderow ze skrotami do pamieci (ResidentFlash2) ktora sie nie kasuje po wylaczeniu navi. I dzieki temu nie beda kasowane nasze skroty na pulpicie oraz w menu start.
Mozna tez zmienic wpisy na ResidentFlash lecz ta pamiec ma ok 1MB natomiast RF2 ma ok 10MB wolnego miejsca czyli w przyszlosci mozna tam ulokowac wiecej aplikacji w autostarcie itp

Teraz Nalezalo by uruchomic TotalCommandera jesli go nie posiadamy to pobieramy z tego linku.
Nastepnie pobieramy wtyczke systemu plikow
Po sciagnieciu wtyczki (i rozpakowaniu) kopiujemy plik wincefs.wfx do folderu z programem. Następnie wchodzimy do TC i klikamy Konfiguracja -> Opcje, zakładka Wtyczki a następnie Konfiguruj przy Wtyczki systemu plikow.
Klikamy guzik dodaj i wskazujemy nasz pobrany plik wtyczki. Zatwierdzamy zmiany klikajac OK itd.
Teraz w TC klikamy

Nastepnie 2x na WinCE Device

Skoro juz weszlismy na nasza navi czas przekopiowac foldery badz je utworzyc na nowo na dysku/pamieci ResidentFlash2

Wchodzimy wiec na dysk ResidentFlash i w polu adresu dopisujemy 2 zatwierdzajac Enterem.


Po przejsciu do RF2 ukarze nam sie takie okienko (oczywiscie jeszcze bez kilku folderow)


Po prawej stronie w TC wchodzimy do folderu Windows i zaznaczamy spacja foldery ktore uwzglednilismy w zmianach w rejestrze.
Desktop,Programs,StartUp oraz inne ktore zmienilismy w rejestrze.
Wciskamy F5 i kopiujemy foldery do pamieci RF2
Restartujemy navi

[ Dodano: 2011-01-02, 22:30 ]
Nastepnie nalezalo by stworzyc skroty do fabrycznego menu.
Pobieramy wiec skrypty i wypakowywujemy na navi, pamiec dowolna moze byc na RF2 w folderze jakims ja mam w RF2\Program Files.

Pobieramy TCommandera na navi i wrzucamy w dowolne miejsce.
Po uruchomieniu go postepujemy identycznie jak na PC w pasku adresu dopisujemy 2 i wchodzimy na pamiec RF2 i do folderu z naszym skryptem.
Zaznaczamy menu.exe i klikamy menu PLIK, >>>>>, Utworz skrot
Wybieramy sciezke np ResidentFlash (potem mozna przeniesc skrot na pamiec RF2\Desktop aby miec skrot do menu na pulpicie)

Przechodzimy na PC w TC do pamieci RF2\App zaznaczamy plik Options.txt i wciskamy F4 w celu edycji.
Zmieniamy wartosc wpisu:
NaviPath=\ResidentFlash2\Program Files\windows.exe
(sciezka do pliku ze skryptem tam gdzie go umiesciliscie ja mam tak)
Zapisujemy plik txt i klikamy TAK w oknie TC

Dzieki temu po kliknieciu w fabrycznym menu w guzik Nawigacja zamknie nam menu i wroci do windowsa.

To chyba tyle jesli chodzi o ogarniecie do ladu i skladu navi, reszta aplikacji wedle uznania :)

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-02, 23:03   

Ogólnie ładnie, to działa tez na gc z seri xx66 (to to samo). Chciałem tylko zauważyć ze grzebanie w init jest średnio bezpieczne bez połączenia AS (jakby ktos wpadł na taki pomysł), bo jak sie popełni błąd navi już nie wstanie.
Nie ukrywam odpis ładny, spoko foty ale ja jednak polecam jakieś menu np. BLOW :-) .
Nie wspominając ze ja przy opisie tez ciutkę pomogłem ;-P
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 523 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18559
Wysłany: 2011-01-03, 11:00   

Dopisałem do http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=3910
_________________

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-03, 14:23   

To ja dodam ze ten sposób (jak i moje :-) ) działają na :
Peiyingach 4303, 5003, 5004Bt
GoCleverach 4366, 5066, 4366FMBT, 5066FMBT, 5065FMBT
To dlatego ze to te same konstrukcje (GC ma większy dysk RF)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
kamil004
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Gru 2010
Posty: 5
Wysłany: 2011-01-03, 18:21   

Dlatego tez temat jest o danym modelu, ze w tym akurat robi sie tak a nie inaczej i nic sie nie zepsuje. tym bardziej grzebanie w init
pozatym jak by mialo sie cos stac to by navi juz nie wstala ale akurat tutaj wpis tyczy sie nakladki na system wiec spoko.

co do menu blow itd itp to po instalacji kilku mam takie samo zdanie jak o Manili na WMobile jeden zbedny wielki bajer zaslania caly ekran i niema nawet ikonek w trayu ale co kto lubi.

[ Dodano: 2011-01-03, 18:45 ]
PS, podziekowania dla dasiora za mala pomoc przy odblokowaniu navi.
 
 
arus68 
Waypoint



Dołączył: 05 Lut 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-02-15, 23:05   

a jak to się ma do Peiyinga 5005 hd , czy tak samo się odblokowuje?
_________________
Peiying ALIEN PY-GPS5005 (Bluetooth, Internet, Transmiter FM, HD 800x480) WinCe 5.0 + AutoMapa Europa 6.7.0

 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 26
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-02-16, 15:17   

Na upartego to można bardzo podobnie ale edycja rejestru jak się nie uda można uwalić navigacje na amen.
Poczytaj o 5066HD, to to samo. Zacznij od kopii wszystkiego.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Eman81krk
azymut


Dołączył: 09 Mar 2014
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-03-09, 11:05   

Witam , zastosowałem tą metodę w PEIYING Alien PY-GPS7005 działa .

Natomiast mam pytanie odnoście wejścia AV gdyż w tym momencie nie przełącza obrazu automatycznie po podłączeniu zewnętrznego źródła . Jaki program za to odpowiada i gdzie go znajdę ? wystarczy mi opcja uruchamiana ręcznie .
 
 
tikotka
Maestro GPS


Pomógł: 148 razy
Dołączył: 05 Paź 2007
Posty: 2408
Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-03-10, 16:40   

Na MTK'ach za wejście AV odpowiada AVin.exe, znajdujący się na residentflash2 a czasem też w "windows" (sporadycznie się zdarza).
 
 
 
Eman81krk
azymut


Dołączył: 09 Mar 2014
Posty: 2
Skąd: Polska
Wysłany: 2014-03-10, 18:01   

No to jest problem bo ten program nie chce się odpalić ;/ jak zrobić żeby pokazywało obraz z zewnętrznego źródła?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 9