My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-28, 18:22
clarion map790 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
gmpl 
guru


Pomógł: 29 razy
Wiek: 42
Dołączył: 20 Maj 2008
Posty: 1945
Wysłany: 2011-06-27, 16:49   

Nie wiem jak na tym urządzeniu, ja na innym robiłem tak, że tworzyłem folder explorer.exe na karcie i wtedy zamiast programu uruchamiał się explorer i tam wybierałem AM.
_________________
UWAGA: autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie. Wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania.
Poglądy i opinie wyrażane przeze mnie są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości, a wszelka zbieżność osób i zdarzeń, ze światem realnym jest zupełnie przypadkowa. :-D
http://www.mynavi-expert.pl/reflink/6960/ - nowości, nawigacja na WinCE i Androida, panele, filmy on-line

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-06-28, 14:53   

duchu, zainstaluj dodatek Clarion z instalatora Automapy.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
duchu
Waypoint


Dołączył: 16 Gru 2008
Posty: 89
Wysłany: 2011-06-29, 16:25   

a gdzie ten dodatek jest ??? możesz mi jakoś wytłumaczyć jak ?? jakieś zdjęcia masz gdzie to mam zaznaczyć ???
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9426
Wysłany: 2011-06-29, 20:49   

Przeczytaj instrukcję http://www.automapa.pl/?P...687&lng=PL&ch=4
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
anulaaa87
azymut


Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-12, 16:42   

Witam
Kolejny świeżak z map790.
Kupilam ją wczoraj i kompletnie sie na tym nie znam..
Wgrana mam mobile map ktora jest bardzo nieszczegołowa.
Na dołączonej karcie mam auto mape i teraz pytanie bo jak karte wkładam to oczywiscie jej nie widac. Co mam zrobic zeby ta auto mapa mi chodziła?
Dzieki z góry za odp Anka
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-12, 16:48   

anulaaa87 napisał/a:
Na dołączonej karcie mam auto mape

Mam rozumieć ,że to jest oryginał ?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
anulaaa87
azymut


Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-12, 17:21   

tak tak oryginał:)
mam klucz licencji itp
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-01-12, 17:40   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25498
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
anulaaa87
azymut


Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-12, 19:47   

przesle Ci printa tego co mam na karcie
http://imageshack.us/phot...1/pulpitgb.jpg/
wiec chyba bez sensu bym sciagała auto mape?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18001
Wysłany: 2012-01-12, 21:01   

Prosze o kontynuowanie dyskusji o AM w wątku wskazanym przez gustawox_1
_________________

 
 
anulaaa87
azymut


Dołączył: 12 Sty 2012
Posty: 4
Wysłany: 2012-01-12, 21:37   Jak uruchomic AM clarion 790

Witam
Zacznę od tego ze dopiero dzis ją kupiłam, nowy zestaw wszystko oryginale:)
na urzadzeniu jest mobile map (tragedia bo strasznie niedokladna) no ale w zestawie na karcie jest auto mapa ale jak wkladam karte to urzadzenie jej nie widzi? albo ja nie umiem ustawic by moc korzystac z niej..
z góry dziekuje za odp
Anka
http://imageshack.us/phot...1/pulpitgb.jpg/ link z printem zawartości karty

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2012-01-12, 21:41 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Przypominam o regulaminie forum - punkt 4
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2012-01-13, 09:23   

anulaaa87 napisał/a:
z printem zawartości karty

Ale masz śmietnik na tej karcie, zrób na wszelki wypadek backup karty i zainstaluj od nowa AM z dodatkiem dla clariona.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
almal
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-02-18, 22:52   

Moze jednak ktos pomoze :)
Mam clariona 790 oryginalne igo 8.3.2 to pzniej ale tez mam AM ktora sie odpala z SD jezeli jest wlozona. Chcialem uaktualnic mape polski. Sciagnalem od marszala plik i zaczalem instalowac. Po uruchomieniu przechodze poszczegolne etapy i dochodze do miejsca gdzie jest wybor instalacji na sd ,urzadzenie przenosne i pc. SD mam wycieniowane i nie moge wybrac wiec wybieram PC i dalej instaluje glosy, mape polski .... Po drodze nigdzie nie bylo wyboru dodatku clarion :( o ktorym wyzej pisaliscie. Na koncu odznaczam rejestruj i inastaluje. Zaklada mi sie folder AutoMapa EU. Przegrywam to na karte SD i wkladam do nawigacji i nic sie nie dzieje odpala mi sie igo. Po czym jak zmienie karte z orginalan wersja to odpala mi sie AM. Gdzie ja robie blad albo co ja pomijam ???? Pomozcie
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3447
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2013-02-18, 23:17   

podejrzewam , że instalujesz na lapku. Zastosuj jakikolwiek czytnik kart na usb i SD będziesz miał podświetlone.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
almal
Waypoint


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 16
Wysłany: 2013-02-18, 23:23   

Oczywiscie na lapku. Czyli zle robie. Musze jakis poszukac. Powiedz czy SD tez musi miec nazwe AUTOMAPA tak jak oryginalna karta?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,21 sekundy. Zapytań do SQL: 11