My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-28, 18:22
clarion map790 odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-01-03, 22:03   Jak odblokowac Clarion Map 790 ?

Witam, prosze o pomoc w odblokowaniu Clariona Map 790 . Nowy Clarion z IGO na pokladzie. Czuy po odblokowaniu bedzie dzialal active sync? Bo podobno sa jakies problemy.
Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-01-04, 17:37   

Po co chcesz odblokować?
Chcesz wgrać tylko AM? Jeśli tak to zainstaluj Automape z dodatkiem "Autostart Clarion MAP coś tam"

Aby odblokować naciśnij przycisk RESET + przycisk nawigacja (Flaga)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
leoo
Waypoint


Dołączył: 03 Paź 2008
Posty: 23
Wysłany: 2010-01-05, 00:36   

Witam,
Tak, chce doinstalowac AM bo mam legala a clarion jest z Igo8.
Czy moze byc tylko? Nie moga byc dwa na raz?
Pozdrawiam

chyba ze lepiej przezucic sie na mio moov 500? Zreszta juz sam nie wiem. Tego Clariona to chce kupic ze wzgledu na igo8. Ale zastanawialem sie mocno nad navroadem 560. ( chyba dobrze napisalem. )
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-01-05, 13:35   

leoo napisał/a:
Czy moze byc tylko? Nie moga byc dwa na raz?
Można wgrać menu z wyborem programu nawigacyjnego Automapa, czy iGo.

1. Przygotuj menu. Może być na podstawie menu MapaMap&MobileMap z nawigacji Clarion MAP770 (znajduje się zaraz przy kopii AS i REG. Szukaj postów Dzakusa)
2. Zmień nazwę plikowi clarion.exe na clarion_2.exe
3. Skopiuj menu i zmień nazwę na clarion.exe

Możesz również skorzystać z http://www.my-navia.pl/vi...ht=clarion+menu
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
imortis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-05-26, 10:43   

Jestem świeży tak na forum jak i jeśli chodzi o użytkowanie GPS. Zgrałem sobie ostatnio samą mapę Polski (poland.fbl) i wrzuciłem do katalogu 'maps' zastępując istniejącą mapę. Niestety MobileMap w ogole tej mapki nie przeczytał. Ta którą mam niestety ma słabe pokrycie ale bardziej podoba mi się interfejs od Automapy XL która dostałem w zestawie przy zakupie.

Jest jakiś sposób żeby sprawdzić najnowsze mapy Tele Atlasu - choćby i demo?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-26, 10:59   

imortis napisał/a:
Zgrałem sobie ostatnio samą mapę Polski (poland.fbl) i wrzuciłem do katalogu 'maps' zastępując istniejącą mapę. Niestety MobileMap w ogole tej mapki nie przeczytał.


I nie przeczyta jak masz oryginalny program :roll:
imortis napisał/a:
podoba mi się interfejs od Automapy XL która dostałem w zestawie przy zakupie.

To napisz wreszcie jaki program nawigacyjny masz na tej nawigacji :idea:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
imortis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-05-26, 11:07   

Udało mi się dorwać w Media Markcie za 999PLN Clariona 790 z Mobile Map wgranym na flash urządzenia i dodatkowo dostałem OEM Automapy XL na SD ;) Chyba mega deal :D

P.S. Jestem skłonny dołożyć te 19 EUR za mapę polski dla MobileMap, ale obecna wersja we Wrocławiu nie pokazuje nawet poprawnie ulicy dochodzącej do mojego bloku... Może inaczej - nie istnieje według MobileMap skrzyżowanie na którym mieszkam, że o numerze bloku nie wspomnę ;) Z tego co wyczytałem chwalą się 99% pokryciem, ale nie chce na ślepo kupować :/ Nie jest to wielka suma, ale jednak.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-26, 11:20   

imortis napisał/a:
Mobile Map

Czyli mam rozumieć Igo :roll: Tak :?:
Jeśli tak to dokup sobie drugą kartę SD+CZYTNIK KART i zastosuj się do do tego jak napisał kolega Dzakus w 4 poście licząc o góry ściągnij sobie jakąś gotową wersję Igo8 jest tego mnóstwo np.tu :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=18528 i masz w czym wybierać i testować :mrgreen:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
Ostatnio zmieniony przez gustawox_1 2010-05-26, 11:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
imortis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-05-26, 11:35   

Hmm... Teraz to już sam pewien nie jestem... Wlazłem aż na stronę sprawdzić, bo nie mam go przy sobie w pracy.

Tak wyglądają screeny.

Clarion PL
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-26, 11:41   

Tak zgadza się to jest Igo zrób tak jak dodałem do mojego postu wyżej.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
imortis
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2010
Posty: 6
Wysłany: 2010-05-26, 12:56   

dzieki za mega szybka odpowiedz :D chcialem nacisnąc 'pomógł', ale nie moge zlokalizowac :P
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-05-26, 13:04   

Może tylko założyciel tematu Ty nie możesz :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
marecki21
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Lip 2009
Posty: 12
  Wysłany: 2010-07-26, 23:40   

Zapraszam na mojego chomika. Jest tam mały programik "ceDesktop.exe" dzięki, któremu ukazauje nam się Windows. :-D
Zainstalowałem na Clarionie Map790 Garmin'a i smiga jak ta lala.
Pozdrawiam

 
 
XXXmennn
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 30 Gru 2010
Posty: 8
Wysłany: 2010-12-30, 11:33   clarion map790 odblokowanie, programy nawigacyjne

Witam !!! Jestem nowym uzytkownikiem tej navi i chcialem miec aktualna automape XL mam legala z mozliwoscia jednej aktualizacji nie chcialbym jej uzywac a wrzucic jakas sciagnieta z neta jak to zrobic pomoc musi byc na clariona. pomocy!!!!
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-02-16, 19:45, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-12-30, 13:50   

XXXmennn, zainstaluj zgodnie z poradnikiem z przyklejonych w dziale Automapa zaznaczając przy okazji dodatek Clarion Autostart.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12