Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Czym go (35AT) ugryzc?
Autor Wiadomość
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2010-12-28, 18:21   Czym go (35AT) ugryzc?

witam,
w jaki sposob "zabrac" sie za Larka 35AT?
jakis konkretny sposob jest - przypisany do 35AT? (w postach nie znalazlem),
czy tez nalezy zastosowac metode np. z Larka 35?
chcialbym zeby dzialala na nim AM i TT, poza tym byloby milo
jesli moglbym uzywac tez odtwarzacza muzyki (wma tylko?) i jakies video (wmv tylko?).

jak sprawdzic (ani w sieci ani w instrukcji nie ma info nt temat) czy lark "czyta"
karty sdhc? (microsd)?.

dziekuje z gory za informacje
pozdrawiam serdceznie
 
 
Andrzej P 
guru
Merc(124)maniak



Pomógł: 72 razy
Wiek: 66
Dołączył: 20 Sie 2009
Posty: 1314
Skąd: (z)Dolny Śląsk
Wysłany: 2010-12-28, 18:26   

sowa4 napisał/a:
... ani w sieci ani w instrukcji nie ma info nt temat...
A to co? http://www.lark.com.pl/freebird35at.htm (zakładka specyfikacja)

Cytat:
Dane techniczne urządzenia:

* 3.5" dotykowy monitor LCD
* Rozdzielczość ekranu 320x240 pikseli
* System operacyjny WINCE 5.0
* Procesor Samsung 2416
* Wbudowany wysokoczuły odbiornik GPS
* Pamięci RAM 128 MB
* Wbudowana pamięć flash 1GB
* Obsługa kart microSD
* Wbudowany głośnik 1,5W
* Zasilanie: akumulator litowo-jonowy
* Pobór mocy: 1.5W
* Wymiary: 104mm x 89mm x 23mm
* Waga: ~196g


I nad czym tu dumać? Wgrywasz na kartę co chcesz, odpalasz po wskazaniu ścieżki i żadnego "odblokowania" ....
_________________
---
Lark 35.5c, 50.1, 50.3 - wszystkie WCE 5.0
 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2010-12-28, 18:34   

dziekuje za informacje...
nie wiedzialem, ze kazda microSD to karta SDHC! - jesli tak - to calkiem milo
bedzie "zainstalowac" w urzadzeniu 8/16gb karte ;]- a takie wlasnie mam:)

tak - wiem--> "Wgrywasz na kartę co chcesz, odpalasz po wskazaniu ścieżki i żadnego "odblokowania"", ale sadzilem, ze jakiegos "rodzaju" odblokowanie
zwiekszy mozliwosci/uprzyjemni korzystanie z urzadzenia - jak wspomnialem: "nie sama nawigacja czlowiek zyje" (zalezy mi na muzyce i video, rowniez w innych formatach niz
przewidzial producent) - jesli sie nie da- trudno...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18622
Wysłany: 2011-01-21, 23:16   

sowa4 napisał/a:
przy probie open (z menu gsplayera) miga okienko i ...nic
Może jakies biblioteki...
Sprawdź programem depedencywalker http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne , jakich dll-ek wymaga gpsplayer
_________________

 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2011-01-22, 00:10   

tak na szybko:
-nie dziala/nie otwiera sie slownik - z poziomu menu programy czy tez
przez "my device" z poziomu pulpitu windows, dependency walker twierdzi, ze
brakuje: AYGSHELL.DLL, COREDLL.DLL oraz suma kontrolna PD_ML11.EXE jest niewlasciwa
(dopuszczam mozliwosc, ze zle odczytuje wskazania programu - w/w sa wyroznione na czerwono oraz jest tekst: "Error: At least one required implicit or forwarded dependency was not found."

- nie chcial ruszyc kalkulator - po kilku probach odpalil i juz dziala
- w menu nawigacja wszystko ok po zmianie sciezki: larkmap, AM i TT dzialaja
- opisywana kwestia pulpitu - bez zmian, (dalej jest w tle
- kwestia paska start - zniknal po odznaczeniu opcji "always on top", i nie wiem jak go wyciagnac ;]

- odnosnie gsplayera:
brak: COMMCTRL.DLL, COREDLL.DLL, WINSOCK.DLL
jesli znajde w sieci te biblioteki - gdzie mam je umiescic? (w folderze windows sie nie daje)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-01-22, 07:24   

1. dll-ki dodjesz do folderu z programem. Częśc jest w Download

2. pasek StART - poszukaj innych wersji pliku explorer.exe i podmien w AdJi).
Moja kolekcja tych plików (szukałem do słownika z p.3) link

3. słownik - spróbuj mojego sposobu (z GC4336) http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2011-01-22, 11:51   

dziekuje, bede walczyl;]


jestem_ktoś napisał/a:

2. pasek StART - poszukaj innych wersji pliku explorer.exe i podmien w AdJi).
Moja kolekcja tych plików (szukałem do słownika z p.3) link

link mi nie dziala niestety


edit:
po dograniu brakujacych plikow *.dll (AYGSHELL.DLL, COREDLL.DLL) slownik ruszyl.

pulpit i pasek nadal nierozwiazane...

mozecie podpowiedziec jak zmienic (a moze blad tkwi gdzie indziej?)
rozdzielczosc/rozmiar okienek w windowsie?
czesc otwiera sie na calym ekranie, czesc musze przeciagac za pasek tytulowy zeby dotrzec do przycisku "ok" lub "x", natomiast czesc (najczesciej to opcje w menu programow) otwiera sie tak, ze nie da sie przesunac okienka a przyciski sa poza ekranem... i pozostaje tylko reset


edit2:
bluetooth o kant tylka potluc czy bedzie dzialal?
w zaden sposob nie chce odnalezc telefonu (e52)
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-01-22, 13:28   

sowa4 napisał/a:
link mi nie dziala niestety
Przepraszam, poprawka: http://www.przeklej.pl/pl...00267p1ft9j72j6

Które programy są za duże?
Przed ich uzyciem włączaj move.exe (do przesuwania za dużych okien)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2011-01-22, 14:58   

jestem_ktoś napisał/a:

Które programy są za duże?

w zasadzie wszystkie okienka opcji, otwierana z menu programu, np. gsplayer, display z windowsa, opcje slownika itp itd
Cytat:

Przed ich uzyciem włączaj move.exe (do przesuwania za dużych okien)

dzieki za wskazowke;]
dziala choc meczace :-/


pasek start moge wlaczac i wylaczac TTbar.exe z apteczki-->kilka skrotow w strategicznych miejscach i da sie przezyc ;-)

slownik MDict - ruszyl polowicznie jak innym :-/ program dziala, slowniki sa widoczne, ale brak definicji w prawym oknie
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-01-22, 15:07   

Dość dziwne - bo programy sa standartowe i działały na wszystkich 3,5 cala (w tym larkach 35.x), a 35AT tez ma 320x240
o do paska START - w zasadzie przy panelach bardziej przeszkadza, więc może daj inny explorer.exe (bez paska)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2011-01-23, 16:37   

jestem_ktoś napisał/a:
Dość dziwne - bo programy sa standartowe i działały na wszystkich 3,5 cala (w tym larkach 35.x), a 35AT tez ma 320x240

coz moge rzec... okienka nie mieszcza sie na ekranie :(
Cytat:

o do paska START - w zasadzie przy panelach bardziej przeszkadza, więc może daj inny explorer.exe (bez paska)

w kazdym explorerem z Twojego pliku (z linku) jest tak samo, wiec wrocilem
do oryginalnego z AdJa.


nie wiem czemu, ale w AM i TT komunikaty glosowe ... jak to wyjasnic ?... nie nadazaja
za sytuacja na drodze, np. mniej wiecej
AM: za ...2sek przerwy... 200metrow...2sek przewry... skrec ... 2sek przerwy.... na rondzie... w lewo...
TT: za ...(mijam skret) 100 metrow....
dodam, ze komunikaty w LarkMap sa idealnie zsynchronizowane.

dodatkowo - obraz w AM i TT przesuwa sie... skokowo a w LarkMap plynnie.

o co biega???

[ Dodano: 2011-01-24, 23:58 ]
czuje sie bardzo niepewnie bez Waszych wskazowek ....
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2011-01-30, 16:11   

AM ma wielkie wymagania sprzetowe, TT - chyba - też
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
sowa4 
Waypoint


Dołączył: 20 Lut 2010
Posty: 78
Wysłany: 2011-01-30, 17:25   

zdecydowanie w Am jest plynniej niz w TT....
a w LarkMapie to juz plynna "poezja"...

no nic... walcze dalej ;]

[ Dodano: 2011-02-14, 15:23 ]
wszystko na 35AT ladnie dziala :)

i AdJa i AnnA, i AM i TT, programy z obu menu takze...

zadnych zwisow czy problemow (poza w/w ;]) nie zanotowano.

z bardzo milych rzeczy - zaskoczyl mnie akumulator - 4 godziny ciaglej pracy na AM 6.7
(podczas trasy samochodem) i jeszcze by pociagnal troche ;)
Ostatnio zmieniony przez sowa4 2011-05-27, 13:27, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
MTBiker
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Mar 2011
Posty: 6
Wysłany: 2011-04-08, 11:51   

Jak to jest ze 35AT nie ma IrDa a wpisy w rejestrze dot IRDA sa skutecznie blokujac mi mozliwosc zamapowania portspliterem GPS na COM0 ;)

 
 
lodyx
azymut


Dołączył: 23 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-23, 11:49   

Andrzej P, zdrowie
Kupiłem Lark FreeBird 35AT podczas próby umieścić tam iGO mi się stało , że wprowadzeniu adresu na karcie SD i zatrzymał jej zdolność do automatycznego uruchamiania z tego pliku. Ale sposób , że nie pamiętam już tak teraz zwracam navi pojawia wprowadzająca obazovka Lark zacznijmy po 4 sekundach , a następnie znika na 20 sekund kolejny udowadnia ponownie i ponownie. Starałem się umieścić kartę SD z możliwych ścieżek łączna comander przemianował ją ustawić ją wyłączyć, ale nie może. Serwis Lark do zarzutu o pomoc odpowiada. Można doradzać komuś, jak to zdobyć ? dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10