Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:52
LarkMap - pytania i problemy
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18893
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-01-08, 11:32   

yang napisał/a:
włanczam go - startuje - pokazuje sie menu, ale nie reaguje na wciskanie niczego, następnie pokazuje sie klepsydra, a zaraz potem Ekran z napisami: System nawigacyjny Lark Map
Jak na razie wszystko prawidłowo - masz wybrane uruchamianie programu nawigacyjnego po włączeniu nawigacji

yang napisał/a:
Kiedy klikam dalej zaznacza się to kółeczko z nie pokazuj , ale nic sie nie dzieje
Coś się stało z programem LarkMap. I aby cokolwiek zrobić, musisz najpierw wyłączyć autostart tego programu

yang napisał/a:
lark sie synchronizuje z kompem i jest dostęp do plików.
Nie wiem, jak w 35.7, ale w innych 35.x można było zmienić w pliku config_cośtam ustawienia autostartu
_________________

 
 
Slawek18
Waypoint


Dołączył: 26 Lis 2010
Posty: 28
Wysłany: 2011-02-19, 17:04   

Czy poświęcił by ktoś 15 minut i podał optymalne ustawienia 35.8 z Larkmap, chodzi mi o ustawienia mapy (budynki 3d czy nie itp, itd)
Optymalnie czyli żeby nawigacja chodziła bez zacięć ale i wygląd mapy nie był zbyt mocno okrojony, taki konsensus.
Poda ktoś doświadczony np. swoje ustawienia, bardzo proszę.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-02-19, 17:24 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Wydzieliłem z wątku Lark FeeBird 35.8 - kilka pytań
Sprawa będzie szersza - informacja o ustawieniach przyspieszających działanie programu przyda się nie tylko właścicielom tego modelu nawigacji
 
 
tomekl80 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Cze 2010
Posty: 5
  Wysłany: 2011-02-21, 12:50   LarkMap w Lark Freebird 50.3

Witam

Mam nawigację LarkFreebird 50.3, którą kupiłem wraz z mapą LarkMap. Nie wiem dokładnie na jakiej aplikacji bazuje ta mapa, ale mam przy tej okazji dwa pytania.

1. Czy da się wyedytowac jakiś plik, aby zmienić kolor strzałki nawigacyjnej, czy w ogóle jej kształt? Chodzi mi konkretnie o tą strzałkę, którą widać na dole przesuwającą się po wyznaczonej trasie.

2. Drugie pytanie, czy gdzieś można znaleźć bazę POI do tej nawigacji?

Pozdrawiam

Tomek
 
 
wizer 
Waypoint
coltmania.pl


Wiek: 36
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 17
Skąd: Poznań-Rataje
Wysłany: 2011-03-11, 16:49   

A ja mam pytanie. Chciałem zainstalować LarkMap na swojej starej navi Lark 35.0(do przetestowania właśnie LarkMap) i nie mogę pokazuje mi "Nie udało się znaleźć zainstalowanej aplikacji!"
Czy idzie jakoś zainstalować LarkMap na urządzeniu które go nigdy nie posiadało, nawet w planach - Lark 35.0 jest dość starą navi która działa pod MapąMap i pewno przy jej produkcji nikt nie miał pojecia że może ktoś kiedyś chcieć zainstalować tam inną aplikacje.
_________________
Lark 35.0 WinCE 5.0 + Kingston 2GB + MapaMap TOP 6.8 (2011Q1)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-11, 17:18   

wizer, wypakuj instalkę, skopiuj na kartę(musisz znaleźć folder mobilenavigator i jego razem z jego kolegami obok-folderami znajdującymi obok skopiuj), skopiuj cukier i uruchom
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wizer 
Waypoint
coltmania.pl


Wiek: 36
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 17
Skąd: Poznań-Rataje
Wysłany: 2011-03-11, 22:13   

Normalnie chyba jestem ciemny, bo nie rozumiem..
Skąd ja słodzik wezme do LarkMap nie widziałem go jeszcze..
Mogę prosić o dokładniejsze napiszanie, w punktach - by mieć jasne jak to zrobić.. :P
_________________
Lark 35.0 WinCE 5.0 + Kingston 2GB + MapaMap TOP 6.8 (2011Q1)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-12, 08:47   

wizer, poszukaj na forum. Wszystko jest wytłumaczone, a jak nie to skorzystaj z Navigo z kluczem. Silnik ten sam. Wygląd trochę inny.

http://www.my-navia.pl/vi...p=232026#232026
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kofa
azymut


Dołączył: 13 Mar 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-03-13, 17:01   Co zrobić po sformatowaniu całej nawigacji

Przypadkiem sformatowałem całą pamięć nawigacji (nie miałem karty pamięci)
Co powinienem zrobić by przywrócić larkmapową mape???

Teraz mam tylko menu
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-13, 17:12   

kofa, skontaktowalas sie z producentem nawigacji?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
Ostatnio zmieniony przez BladeX 2011-03-13, 17:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kofa
azymut


Dołączył: 13 Mar 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-03-13, 17:16   

nie
a powinienem?
nie da rady inaczej?

dodam tylko że teraz nie widzi mi pc nawet w trybie mass ale mam inny kabel ,może dla tego?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-13, 17:21   

kofa, skontaktuj sie z producentem. To jedyny, skuczeteczny, sposob
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
kofa
azymut


Dołączył: 13 Mar 2011
Posty: 3
Wysłany: 2011-03-13, 17:30   

ok właśnie mail poszedł

jak będzie oka to opisze co i jak zrobili
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-13, 17:32   

OK.
Post bez sensu, ale napisany, aby zobaczyc odpowiedz, a nie posty sie skleily
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wizer 
Waypoint
coltmania.pl


Wiek: 36
Dołączył: 12 Gru 2008
Posty: 17
Skąd: Poznań-Rataje
Wysłany: 2011-03-18, 13:24   

Dzakus, dzięki działa.. A pytanie, skąd wsiąść słodzik[cukier] do niego - pytanie na przyszłość..
_________________
Lark 35.0 WinCE 5.0 + Kingston 2GB + MapaMap TOP 6.8 (2011Q1)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2011-03-18, 18:03   

wizer, na forum jest wszystko. Wystarczy szukać.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10