Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:52
LarkMap - pytania i problemy
Autor Wiadomość
scox
azymut


Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-10-21, 20:31   

No tak, próbowałem zarejestrować na stronie producenta, ale nigdzie nie mogę znaleźć numeru seryjnego mapy. Podobno jest 12 cyfrowy, ale gdzie?
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 403
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-10-21, 20:37   

scox napisał/a:
No tak, próbowałem zarejestrować na stronie producenta, ale nigdzie nie mogę znaleźć numeru seryjnego mapy. Podobno jest 12 cyfrowy, ale gdzie?

FAQ - najczęściej zadawane pytania - pytanie 4
_________________
Nawigacja: Blow GPS43YBT + MapaMap | AutoMapa | Navigo | OziExplorer
Automapa: sumy kontrolne SHA1 i MD5
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-21, 20:40   

scox napisał/a:
No tak, próbowałem zarejestrować na stronie producenta, ale nigdzie nie mogę znaleźć numeru seryjnego mapy. Podobno jest 12 cyfrowy, ale gdzie?

http://www.my-navia.pl/vi...p=237992#237992

Zawartość postu.

_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
scox
azymut


Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-10-21, 21:03   

Mam tylko coś takiego jak "Lark map info", dziwne, bo w instrukcji jak byk pisze, aby zlegalizowć mapę nam mapamap.pl. Da się coś z tym zrobić?
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 41
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 403
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-10-21, 21:07   

scox napisał/a:
Mam tylko coś takiego jak "Lark map info", dziwne, bo w instrukcji jak byk pisze, aby zlegalizowć mapę nam mapamap.pl. Da się coś z tym zrobić?

Dali Ci starą instrukcję - dawniej Larki były z MapaMap.
Ty masz nowego Larka z mapą LarkMap (czyli chyba takie przerobione Navigo). W sumie sam mam Navigo i nie jest to takie biedne jak opisywałeś. Moja rada jest jednak taka, żebyś zainwestował w MapaMap albo AutoMapę (oczywiście na ile fundusze pozwalają).
_________________
Nawigacja: Blow GPS43YBT + MapaMap | AutoMapa | Navigo | OziExplorer
Automapa: sumy kontrolne SHA1 i MD5
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-21, 21:16   

scox, jeżeli masz LarkMap, a nie MapaMap to nie możesz jej rejestrować na stronie MapaMap, proponuję poczytać na stronie LarkMap może czegoś się dowiesz.
Na tej stronie na górze po prawej masz rejestracja, a po drugie to chyba nie jest tak źle z tą mapą.
http://larkmap.com/
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gosos
azymut


Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-27, 21:13   Brak LarkMap po różnych działaniach

witam, proszę o pomoc
rozkalibrowała mi się navi Lark 35.8 i nie mogłem wejść w ustawienia bo z automatu odpalała się larkmap.
Usunąłem plik $MSD$ w NandFlash ale niestety na stałe nie robiąc kopii.
Po odpaleniu ustawiłem kalibrację ale nawigacji nie ma.
Jest jakaś możliwość żeby odzyskać mapę?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-04-01, 19:18, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Tomasz_Chmiel 
guru



Pomógł: 75 razy
Dołączył: 11 Paź 2008
Posty: 1010
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-27, 21:20   

Numery mapy i device urzadzenia nie masz?
Wyświetla się jakiś komunikat?
LarkMAp jest w NandFlash?
Jaka jest ustawiona ściezka?

[ Dodano: 2010-10-27, 21:22 ]
Cytat:
Po odpaleniu ustawiłem kalibrację

Jak ustawiła Ci się kalibracja to $MSD$ odbudował się - sprawdź Po podlączeniu do PC i zobacz co masz w NandFlash. a zwłaszcza czy jest larkmap.
_________________
Pozdrawiam.
A Ciebie Gość w pierwszej kolejności!

Pulpity na różne nawigacje w tym Menu AnnA i sporo softu
http://chomikuj.pl/Tomasz_Chmiel
 
 
gosos
azymut


Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-10-28, 18:12   

ok działa
po ponownym podłączeniu odbudował się $MSD$,
trzeba było jeszcze zmienić ścieżkę i wszystko gra
dzieki
 
 
blon 
azymut


Dołączył: 25 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-25, 20:53   Planowanie trasy

Witam ;)
Jestem nowym użytkownikiem 50.3, a zarazem zielonym jeśli chodzi o sprzęt GPS, moje pytanie brzmi:

Jest jakiś sposób planować trasę na PC, a następnie przenieść na kartę pamięci i zwyczajnie otworzyć w GPS ;)?

Szukałem w poprzednich wersjach larkach czy nie padła odpowiedz i nie napotkałem się, jeżeli przeoczyłem, bardzo prosiłbym o link.
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-12-25, 21:01   

Pytanie dotyczy programu nawigacyjnego , a nie sprzętu. Zadaj je w odpowiednim dziale ( dotyczącym programu nawigacyjnego zainstalowanego na Twoim Larku). ;-)
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-12-25, 21:03   

blon, ta opcja nie zależy od nawigacji, a od programu nawigacyjnego. W Automapie się da. W MapieMap też, ale zapisuje się tylko punkt początkowy i konćowy trasy, a algorytm wyznaczania na komputerze i nawigacji są różne.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
blon 
azymut


Dołączył: 25 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-25, 21:06   

Aaa... to dlatego nic nie mogłem znaleźć, dziękuję za wskazówkę. ;)
 
 
PeEsTe
azymut


Dołączył: 27 Gru 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-12-27, 13:30   Problem z Lark Map - brak grafiki

Witam wszystkich,
Od niedawna jestem użytkownikiem Lark 35.8. Na obszarze małopolski w tym miasta Kraków, nie widać dróg, budynków, terenów zielonych itp. Wyświetlane są same numery budynków - bez grafiki, same nazwy ulic - bez grafiki dróg. Przestawianie w opcjach programu (dzień, noc, szczegóły) nie pomaga. Nadmieniam, że w innych miastach np. Warszawa, Łódź, Kielce wszystko jest OK. Być może coś robię nie tak, proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-12-27, 15:31, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
yang 
Waypoint


Dołączył: 09 Lip 2009
Posty: 48
Wysłany: 2011-01-08, 11:20   Lark 35.7 - problem z LarkMap

Witam.
Mam larka jak z tematu i dzieje sie cos takiego - włanczam go - startuje - pokazuje sie menu, ale nie reaguje na wciskanie niczego, następnie pokazuje sie klepsydra, a zaraz potem Ekran z napisami: System nawigacyjny Lark Map może być wykorzystywany ..... itd. Na dole jest kółeczko - nie pokazuj wiecej po lewej stronie, a po prawej jest przycisk dalej. Kiedy klikam dalej zaznacza się to kółeczko z nie pokazuj , ale nic sie nie dzieje - taki ekran jest cały czas - lark sie synchronizuje z kompem i jest dostęp do plików.
Co z tym fantem zrobić ?

No i jeszcze jedno jak do tej nawigacji wgrać AM by było dobrze ?
_________________
Navroad 460 w ce 5 , HTC HD2 wm 6.5
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-01-10, 14:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 14