Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2012-01-17, 17:52
LarkMap - pytania i problemy
Autor Wiadomość
wietkong
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-09-18, 21:54   

chciałem przetestować ale na mio moov200 nie odpali :-(
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-18, 22:06   

wietkong, jakiś komunikat?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
wietkong
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-09-18, 22:18   

"cannot find LarkMap (or one of its components)......." itd, lub jak odpalam przez odblokowany windows to, że nie jest aplikacją na CE.
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-09-18, 23:35   

Te same komunikaty na Mio moov 500.
_________________

 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2010-09-19, 08:06   

wietkong: na jakim sprzęcie ?

Bo może po prostu larkMap przy starcie sprawdza, czy jest na Larku.
Inna możliwość: najpierw trzeba odpalić inny explorer.exe (jak przy translatorze na GC http://www.my-navia.pl/vi...p=179610#179610 )
_________________

 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-19, 08:09   

jacekp1313,
maly_misiaczek napisał/a:
Program jest podwójnie słodzony - usunięta została blokada uruchomienia na innych urządzeniach niż Lark, oraz wprowadzono uproszczoną aktywację map - przez dowolny numer :-)
elektro69 napisał/a:
Mio moov 500.
wietkong napisał/a:
mio moov200


Emulator WinCE z RU romem działa :-)
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maly_misiaczek 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 06 Wrz 2008
Posty: 14
Wysłany: 2010-09-20, 13:44   

elektro69 napisał/a:
Mio moov 500

wietkong napisał/a:
mio moov200

Sprawdźcie, czy macie poprawną bibliotekę mfcce400.dll - jest wymagana, a z tego co wiem, nawigatory Mio mają max okrojony system i pewnie jej brakuje.
 
 
wietkong
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-09-20, 20:48   

maly_misiaczek napisał/a:
elektro69 napisał/a:
Mio moov 500

wietkong napisał/a:
mio moov200

Sprawdźcie, czy macie poprawną bibliotekę mfcce400.dll - jest wymagana, a z tego co wiem, nawigatory Mio mają max okrojony system i pewnie jej brakuje.

no dodałem dll, który sugerowałeś i teraz to już tylko wyskakuje, że nie jest aplikacją na win ce. także to nie to.
 
 
walek75 
GPS instruktor


Pomógł: 37 razy
Dołączył: 23 Cze 2008
Posty: 617
Wysłany: 2010-09-20, 22:18   

wietkong napisał/a:
no dodałem dll, który sugerowałeś i teraz to już tylko wyskakuje, że nie jest aplikacją na win ce. także to nie to.

Złą bibliotekę dodałeś. Poszukaj mfcce400.dll działającą pod Twoim MIO (może to być para mfcce400.dll i przerobiony coredll.dll pod nazwą np: coredl2.dll). Są dostępne takie pakiety dla mio (zapomniałem nazwy) z shellem i masa stuffu, tam znajdziesz odpowiednią bibliotekę mfcce400.dll. Sprawdż może tę: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=3458#3458

jestem_ktoś, podobny do Navigo 9, bo to jest Navigo 9 tylko inaczej oskórowany.
 
 
wietkong
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Gru 2009
Posty: 36
Wysłany: 2010-09-21, 00:12   

walek75 napisał/a:
wietkong napisał/a:
no dodałem dll, który sugerowałeś i teraz to już tylko wyskakuje, że nie jest aplikacją na win ce. także to nie to.

Złą bibliotekę dodałeś. Poszukaj mfcce400.dll działającą pod Twoim MIO (może to być para mfcce400.dll i przerobiony coredll.dll pod nazwą np: coredl2.dll). Są dostępne takie pakiety dla mio (zapomniałem nazwy) z shellem i masa stuffu, tam znajdziesz odpowiednią bibliotekę mfcce400.dll. Sprawdż może tę: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=3458#3458

jestem_ktoś, podobny do Navigo 9, bo to jest Navigo 9 tylko inaczej oskórowany.

dzięki Walek, dodałem mfcce400.dll (ale nie tę z linku bo nadal nie działało) tylko wyciąłem z MioPocket4.0 i larkmaps wystartował. Także potwierdzam działanie na mio moov200.
 
 
kaztom
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Lip 2010
Posty: 11
Wysłany: 2010-09-22, 21:54   

witam, zainstalowałem wg instrukcji, mapy "zarejestrowałem" jednak przy starcie pojawia się komunikat o uszkodzeniu bazy danych PRDF. Wiecie gdzie może być problem i jak go rozwiązać? pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 109
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-09-22, 22:07   

kaztom, pobierz jeszcze raz program i skopiuj.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-09-23, 14:02   

Panowie jak dodac fotoradary do tego ustrojstwa? :roll:
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
scox
azymut


Dołączył: 21 Paź 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-10-21, 19:15   Freebird 35.7

Siema. Mam Freebird 35.7 od TP, jednak mapa jest w opłakanym stanie. Są tylko główne ulice, jest bardzo mało nr domów i nawet mojej miejscowości nie ma. Czy trzeba wgrać jakąś mapę albo ją zlegalizować aby było więcej miejscowości?

Proszę o pomoc
 
 
new24 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Wiek: 40
Dołączył: 18 Mar 2009
Posty: 403
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-10-21, 19:22   Re: Freebird 35.7

scox napisał/a:
Czy trzeba wgrać jakąś mapę albo ją zlegalizować aby było więcej miejscowości?

Jeśli to MapaMap to kupić wersję TOP. Ta, która jest zainstalowana to wersja EASY - takie... demo :) W tej chwili aktualizacja do najnowszej TOP kosztuje chyba 77 zł (przynajmniej dla mnie), czasem trafi się promocja i można kupić sporo taniej.
Zarejestruj produkt na stronie producenta to zobaczysz co Ci zaoferują.
Możesz też zainstalować wersję piracką, ale do tego nie namawiam, chociaż linki do map i instrukcje znajdziesz na forum.
_________________
Nawigacja: Blow GPS43YBT + MapaMap | AutoMapa | Navigo | OziExplorer
Automapa: sumy kontrolne SHA1 i MD5
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11