My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:39
GC 3550A odblokowanie, inny program nawigacyjny
Autor Wiadomość
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2012-03-24, 15:18   

___Olivia_, przemas22 pisze że właśnie tak zrobił, dał nawet zrzuty, całkiem możliwe że w pamięci wewnętrznej ma folder MobileNavigator, a w nim mobilenavigator.exe do wersji AM którą usunął.

Dlatego ma komunikat o braku programu nawigacyjnego, albo po włożeniu karty SD nie zresetował urządzenia.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-03-24, 15:22   

renron,

Zrobił to inaczej lub popełnił jakiś błąd , bo to musi działać lub nie usunął poprzedniej mapy
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9398
Wysłany: 2012-03-24, 16:30   

Na screenie jest mobilenavigator.exe.
Ustaw w widoku plików "szczegółowy" - lepiej tę kropke po exe będzie widać.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2012-03-24, 16:40   

Rzeczywiście, a patrzyłem na zrzut i tego nie dojrzałem, jest to oczywisty błąd.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-03-24, 17:01   

renron napisał/a:
mobilenavigator.exe.


Przepisał to co mu napisałeś :mrgreen:

Jednak trzeba umieć czytać ;-)
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2012-03-24, 17:38   

Łącznie z kropką na końcu zdania :mrgreen: , tego nie przewidziałem że przemas22 przepisze nazwę jak leci :-o
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
przemas22 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 37
Dołączył: 11 Lis 2010
Posty: 6
Wysłany: 2012-03-24, 21:06   

Pany nie smiac sie robilem z kropka i bez i nie szło. Poszło ale musialem nawac drugi plik startowy wceAm.exe nie mobilenavigator.exe jak czytałem wyżej. Ruszło dopiero po zmianie nazwy na mobilenavigator Dziękuje wszystkim za dobra robote na forum. Aha jeszcze jedno mam cos przestawic w portach czy ona tak wolno łapie sygnał
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8826
Wysłany: 2012-03-24, 21:19   

przemas22 napisał/a:
Ruszło dopiero po zmianie nazwy na mobilenavigator

Przecież cały czas miałeś pisane mobilenavigator.exe, a jak ma się wyłączone na PC pokazywanie rozszerzeń to wyszło jak wyszło, w takim wypadku jak nazwiesz plik mobilenavigator.exe to w rzeczywistości dostajesz plik o nazwie mobilenavigator.exe.exe, tyle tylko że to drugie exe jest niewidoczne.

Jest jedna zasada, jak się coś chce robić, zmieniać, modyfikować, to należy mieć na PC w opcjach folderów włączone pokazywanie rozszerzeń znanych typów plików i pokazywanie ukrytych folderów i plików, czasami należy też mieć włączone pokazywanie plików systemowych.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Nem.D
azymut


Dołączył: 13 Maj 2011
Posty: 1
Wysłany: 2012-10-29, 15:06   GoClever 3550a i Automapa 6.10E?

Witam!
Mam problem z zainstalowaniem automapy 6.10e na tym urządzeniu.
Zainstalowalem automape z instalki na karte pamięci (zwykly obraz "posłodzony") zmieniłem folder automapy na "mobilenavigator" i skrót automapa EU (bo innego nie bylo) tez na mobilenavigator.exe niestety navigacja nie odpala pisze "nie można uruchomić programu.
Czy w ogóle istnieje możliwość odpalenia automapy na tym zabytku?
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2012-10-29, 17:17   

Nem.D, zainstaluj z oryginalnego instalatora masz tu przepis >> http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 175 razy
Wiek: 25
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4429
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-10-29, 17:34   

Nem.D,
Zmień tylko nazwy
1. AutoMapa EU :arrow: MobileNavigator
2. wceAm.exe :arrow: mobilenavigator.exe
Włóż kartę do nawigacji i ją zresetuj, po kliknięciu w przycisk Nawigacja powinna uruchomić się .
Scaliłam z istniejącym wątkiem , regulamin punkt 4
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,3 sekundy. Zapytań do SQL: 10