Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-03-19, 17:33
Jaki sot umożliwia nawigowanie do współrzędnych
Autor Wiadomość
mizi10
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-08, 22:11   Współrzędne geograficzne. Jaki program?

Witam szukam programu pod win CE 5.0 , który doprowadzi mnie w terenie (pole, las) do konkretnego punktu wg współrzędnych geograicznych.
Pozdrawiam
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-09, 02:47   

automapa, oziexplorer, beelinegps, nonigpsplot... i pewnie wiele innych. Ten ostatni jest bezpłatny.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mizi10
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-09, 21:07   

Dziękuję za odpowiedź. Automapę testowałem pod tym względem ale doprwadza tylko do współrzędnych znajdujących się na drodze. Co do innych prgramów to będę testował.
Pozdrawiam
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-11-09, 21:32   

mizi10 napisał/a:
Automapę testowałem pod tym względem ale doprwadza tylko do współrzędnych znajdujących się na drodze.

typ trasy - przełajowa
Powinno pomóc.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mizi10
azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-11-09, 21:39   

Jutro sprawdzę automapę i będę testował nonigpsplot bo właśnie zainstalowałem
Pozdrawiam
 
 
masonstorm
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 54
Wysłany: 2009-04-22, 16:38   Wpisywanie wspólrzednych

Witam mam podane wspólrzędne geograficzne zeby dotrzec do celu ale nie wiem jak mam je wpisac zeby mi mio mapa je znalazła
53.226389, 23.353109 czyli +53° 13' 35.00", +23° 21' 11.19"
wpisuje na rózne sposoby i nic nie szuka klikam znajdz a nawi nie szuka.
W auto mapie nawet nie wiem gdzie trzeba wpisac szukałem szukałem i nie moge znalesc miejsca gdzie mam je wpisac
_________________
Mio moov 500
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-22, 16:44   

W Mio musisz sam zobaczyć jak wyświetla Ci jakiś punkt; w jaki sposób podaje pozycję. taki typ wpisywania będzie w niej obowiązywał.
Co do Automapy, to:
1. MENU>{2 strona}>Menu proste - wyłącz (zgaś niebieską kropkę)
2. MENU>prowadź/Szukaj>{2 strona}>Punkt GPS.

menuProste.JPG
Plik ściągnięto 27 raz(y) 14,72 KB

PunktGPS.jpg
Plik ściągnięto 24 raz(y) 20,05 KB

_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
masonstorm
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 23 Paź 2008
Posty: 54
Wysłany: 2009-04-22, 16:58   

Dzięki w Auto Mapie juz poszło a w mio prubóje wpisac ale nie mam znaczka na klawiaturze symbolu stopnia tego małego kółeczka
_________________
Mio moov 500
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-22, 17:00   

Nie mam Mio, ale spróbuj może zamiast symbolu stopni ( ° ) wsytawić spację.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-04-22, 17:29   

W moim starym dobrym MioMap3v3 to jest proste, menu -> współrzędne i tam jest wszystko co potrzebne. Mam i stopień i znak dziesiętny więc format wpisu zależy od mojego widzimisię.

miomap3v3.gif
Plik ściągnięto 4800 raz(y) 11,96 KB

_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
Ostatnio zmieniony przez Hukkle 2009-04-22, 17:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-22, 17:31   

Hukkle napisał/a:
W moim MioMap3v3 to jest proste, menu -> współrzędne i tam jest wszystko co potrzebne

W stopce u masonstorm widzę Mio moov 500 a na tym zainstalowane jest MioMap2008 a tam niestety sprawa już nie jest taka prosta. Nie ma tego co w MioMap v3.3
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-22, 17:49   

Znalazłem manual do Mio2008, ale nic nie ma o wyszukiwaniu po Lat-Lon :-( . Może nowsze wersje to dopiero miały? :shock:
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
dj62 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-12-14, 11:36   Jaki sot umożliwia nawigowanie do współrzędnych

Witam
jak w tytule
jak wpisać cyfrowe namiary(51,62,,,,,,,,,,,, N) gps,urzadzenie to GC 4366 FMBT
z góry dzięki :oops:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-03-19, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18820
Wysłany: 2010-12-14, 12:15   

W urządzenie się nie da, co najwyżej w program nawigacyjny.
Jeśli MireoCardinale, to nie ma takiej możliwości. W innym - tak (opis w instrukcji obsługi tegoż programu)
Przy okazji: instrukcja do Mireo TUTAJ

P.S. tytuł nic nie mówi
Cytat:
Proszę o pomoc
_________________

 
 
dj62 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Maj 2010
Posty: 13
Wysłany: 2010-12-14, 12:27   

jacekp1313 napisał/a:


P.S. tytuł nic nie mówi
Cytat:
Proszę o pomoc


Jak nie mówi :evil:
pytanie było zawarte w poście
a w tytule prosiłem o pomoc ;-)
byłem przekonany że można w urządzenie wklikać takie namiary na obiekt :-(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 14