Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-12-28, 07:40
GOCLEVER 4335 sygnał GPS
Autor Wiadomość
migom
azymut


Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-12, 13:13   GC 4335 Nie znajduje satelit

Witam
Mam problem z nawigacją goclever 4335, a mianowicie nie widzi żadnych satelit. Nawigacja była odblokowana za pomocą programu PNDSET_V1, po czym wgrałem AM 5.3. (gotowiec) Nawigacja przez jakiś czas działała bez zarzutu, a teraz już wcale nie widzi żadnych satelit nawet na programie nawigacyjnym oryginalnie wgranym do tego urządzenia. Nawigacja 4 miesiące po zakupie na gwarancji, z plombą ale zapodział się dowód zakupu. Proszę o pomoc jeśli ktoś ma jakiś pomysł. Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-12, 14:34   

Jak GW podbita to przywróć do seryjnych ustawieni i dzwoń do Poznania.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
migom
azymut


Dołączył: 23 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-01-12, 14:46   

Dzięki za (p)odpowiedż. Gwarancja podbita. Dzwoniłem do Poznania ale przyjmą tylko z dowodem zakupu. Na szczęście sklep internetowy w którym kupiłem nawigację ma mi wysłać duplikat faktury, także chyba wszystko dobrze się skończy.

[ Dodano: 2010-01-13, 12:08 ]
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy jeśli zmieniam ustawienia GPS w AM to czy zmieniają się ona również w oryginalnym programie nawigacyjnym? Z góry dzięki za odpowiedź.
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2010-01-12, 23:24   GC 4335 nie łapie fix-a w MioMap i Mireo

Mam spory problem, bo zauważyłem że mój GC4335 ma problem ze złapaniem fix-a w nowych wersjach MioMap, Mireo i MioMap Spirit. Problem pojawia się gdy wgram nowe mapy 2009.09.
Gdy uruchamiam MioMap 2.4.4208193 z mapą 2009.09 program uruchamia się ładuje mapę i zaczyna wyszukiwać satelity. Po odpaleniu wyższej wersji (2.4.6623263 lub 2.5.6.6301133) program uruchamia się ładuje mapę i nie zaczyna nawet szukać satelit. Nie zmieniam nic prócz exe-ka odpalającego program. Żeby było ciekawie ze starszymi mapami nie ma tego problemu.
Dziś odpaliłem Spirit-a wszystko ładnie działa oprócz szukania satelit (znaczek GPS-a świeci na czerwono z krzyżykiem).
W innych programach nawigacyjnych nie ma żadnych problemów.

Moje pliki ini:

MioMap.ini

Kod:

[Main]
Captionless=1
Screen=WQVGA
ShowPOIShortcuts=1
SaveTimeZone=0
consider_green_line=1
SunsetAngle=5
auto_zoom_max=16
auto_zoom_delay=5
warning_on_wakeup=0
ShowExit=1
buildings=1
exc_speed_cams=Osterreich,Deutschland,Schweiz
disable_ticks=1
Show_warning_window=0
LaneInfo=1

MapDir=\SDMMC\MioMap
Map=poland_em_200909_eeu.cpf

[Mio]
NavPix=1

[Navigation]

[Advisor]
language=21
gender=1

[GPS]
Found=com7:,57600,8N1,none

[List]
buttons=1


Spirit.ini:

Kod:

[Main]
;Screen=WQVGA
ExitButton=1
warning_on_wakeup=0

MapDir=\SDMMC\Spirit
Map=poland_em_200909_eeu.cpf

StreetFontEnlarge = 6
auto_zoom_max = 12

[GPS]
Found=com7:,57600,8N1,none

[Advisor]
language=21
gender=1
voice=

_________________
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-01-12, 23:39   

Sprubuj ręcznie włączyc wyszukiwanie satelit , z tego co pamietam w menu jest opcja włącz GPS
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2010-01-12, 23:45   

włącz GPS jest w Automapie, w MioMap nie ma takiej opcji (chyba że czegoś nie wiem)
_________________
 
 
qlin 
Navi Expert
Oberschlesien



Pomógł: 35 razy
Dołączył: 29 Paź 2008
Posty: 413
Skąd: Oberschlesien
Wysłany: 2010-01-13, 00:28   

Skoro tak uważasz ... ;-)
_________________
Grozisz mi Gość ? :-P
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-01-13, 07:23   

Ale nie działa Ci Mireo które dostałeś przy kupnie??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
rrrobertox
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 107
Wysłany: 2010-01-13, 10:44   

Oryginalne Mireo działa bez problemów. Podgarnie nowszego programu v3.1 i nowszych map daje efekt jak wyżej opisałem. Mireo, MioMap i Spirit zachowują się bardzo podobnie uruchamiają się, działają dobrzem ale tak jakby GPS-a nie widziały. Starsze wersje programów i map działają bezproblemowo.
Po wielu próbach odnoszę wrażenie, że problemem leży w mapach. Ale skoro u innych nie ma problemów to myślę, że problem może leżeć gdzieś indziej. Tyle że nie mam pomysłu gdzie.

Rozwiązaniem przynajmniej w MioSpirit było wykorzystanie innej (dużo starszej wersji programu)
Kod:
http://fbx.ro/jhzhehiukayrb9xc
hasło:Spirit
_________________
 
 
maxspeed
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-03, 07:46   Problem z GC 4335 PL Szuka sygnału GPS

Witam.
Mam problem z niedawno zakupionym GC4335. A mianowicie urządzenie po jednokrotnym użyciu nie może znaleźć sygnału GPS. Czyli jadę np w trasę, ustawiam zadane miejsce, urządzenie pięknie znajduje sygnał i niby wszystko ok, cały czas działa bez zastrzeżeń. Problem się zaczyna po dojechaniu na miejsce i wyłączeniu urządzenia. Wybieram się w trasę powrotną i lipa nic : cały czas komunikat szukam sygnału GPS. Nawet w fabrycznym test GPS nie odnajduje nic. Zabieram do domu, poleży z 1 dzień i bez problemu znajduje sygnał za pierwszym razem, ale znów tylko w jedną stronę. Testowane z oryginalną mapą ViaGPS 3,0 i AM 6.5.0. Nie wiem wygląda to tak jakby GPS się zawieszał. Auto jest klimatyzowane więc raczej się nie przegrzewa . Nie mam pojęcia co to może być i zaczynam mieć jej dość. Urządzenie nie jest odblokowane tylko AM na karcie. Zmiana prędkości com w AM nic nie pomaga.
Proszę Ekspertów o pomoc :!:
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-03, 09:34   

Jesli dotyczy to tez oryginalnego ViaGps, to proponowalbym oddac sprzet - jest przeciez na gwarancji i wymienia bez problemu.. Objawy masz dosc nietypowe i ciezkie do zdiagnozowania. Gdyby chodzilo o sama AutoMape, powiedzialbym, ze cos sie zle zainstalowalo lub ze cos jest zle skonfigurowane ale oryginalny program musi dzialac, bo konfiguracja jest fabryczna i w menu programu nic nie zmieniasz odn ustawien GPS, wiec jesli nic nie grzebales, to wina wylacznie sprzetu..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
maxspeed
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-03, 10:52   

Dzięki za radę,
chciałem się upewnić ale tak mi się wydawało że to problem raczej sprzętowy bo po wyjęcie karty z AM powinno być ok jak by wina AM. A niestety nie jest. Zobaczę co serwis powie.
Pozdro i dzięki za zainteresowanie.
 
 
LukaszekP
Waypoint



Pomógł: 3 razy
Dołączył: 05 Sty 2010
Posty: 169
Wysłany: 2010-07-23, 05:27   

Aktualizacja viaGPS do wersji 2010-03-25 i problem braku sygnału po uśpieniu zniknie.
_________________
Mapki pass nawigacja
Odblokowanie WindowsCE

Tabelka Modeli GoClever
 
 
maxspeed
azymut


Dołączył: 03 Lip 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-07-23, 21:31   

Witam,
tylko że ja chcę korzystać z AM jest dokładniejsza, ale nie sądzę że aktualizacja coś pomoże skoro nie wykrywa sygnału w systemie (test GPS) czyli ewidentna wina urządzenia. Serwis polecił przysłać bo to problem sprzętowy podobno. Także ląduje w nim w przyszłym tyg.
 
 
haker1
Waypoint


Dołączył: 01 Sty 2010
Posty: 31
Wysłany: 2010-09-14, 18:56   JAK PRZYŚPIESZYĆ SZYKANIE SATELIT GC 4335?

WITAM MAM PYTANIE CZY MOŻNA JAKOŚ WZMOCNIĆ SYGNAŁ GPS I GO PRZYŚPIESZYĆ BO SŁYSZAŁEM ZE DA RADE ALE NIE WIEM JAK CZY MOŻNE KTOŚ WIE JEŚLI TAK TO PROSZĘ O ODPOWIEDZ. Z GÓRY DZIĘKUJE
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10