Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-12-15, 07:49
lark 43.3 odblokowanie ?
Autor Wiadomość
Bartek_S
azymut


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-09, 11:59   lark 43.3 odblokowanie ?

Witam wszystkich.
Kupiłem larka 43.3 wgrałem Auto Mapę na SD pokazałem ścieżkę \StorageCard\Automapa EU\AutoMapa EU.exe. Śmiga super.
Mam problem z odblokowaniem.
Robiłem to tak. Odpaliłem Total Commander zamiast nawigacji. Wszedłem do \windows\desktop i tu chciałem dokonać zamian, niestety katalog jest pusty.
Czy ktoś wie jak to odblokować, bez ingerencji w rejestr.
Z góry dziękuję.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-12-09, 12:08   

Co rozumiesz przez odblokowanie? http://www.my-navia.pl/vi...ing+odblokow%F1

Czystego Windowsa w zasadzie nie uzyskasz, a co do innych metod, to jesteś pionierem i stąd prośba: uruchom ITaskManagera (z poziomu TotalCommandera) i podaj listę procesów, ściezkę dostępu do fabrycznego programu nawigacyjnego oraz czy masz w folderze Windows pliki lauch.exe, launcher.exe, start.exe, startup.exe lub podobne

Możesz tez poćwiczyć z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9844 - ale ostrożnie

Przy okazji prośba do administracji o dział lark43.3
_________________

 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-12-09, 12:24   

Bartek_S ewentualnie szukaj coś w tym dziale PULPIT ClubManiaca :roll:

[ Dodano: 2010-12-09, 13:21 ]
Spróbuj tego pulpitu KLIK może zadziała ,bo konkretnie pod ten model co masz to jeszcze na razie nic nie ma :roll:
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Bartek_S
azymut


Dołączył: 08 Gru 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-12-09, 14:00   

Lista procesów:

udp2tcp.exe Launcher.exe rnaapp.exe rapisrv.exeservices.exerepllog.exegwes.exedevice.exefilesys.exeNK.EXE

Ścieżka dostępu do fabrycznego programu nawigacyjnego:\NANDFlash\LarkMap\LarkMap.exe

Windows pliki z exe:
gwes.exe nk.exe SysUpdater.exe AppDriver.exe filesys.exe explorer.exe Startup.exe connmc.exe wceload.exe repllog.exe rapisv.exe OrionGo.exe maapp.exe services.exe cgacutil.exe control.exe unload.exe FILERATE.exe udp2tcp.exe ctlpnl.exe eventtrst.exe device.exe

Wypisałem wszystkie w katalogu WINDOWS :-)

A odblokowanie fajnie żeby było pełne.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2010-12-10, 14:09   

Dzięki za spis plików/procesów.

I prośba o testy. W linku KLIK uproszczona wersja AdJi (bez programów, tylko CeCommander, menedżer zadań, klawiatura i notatnik)) do sprawdzenia skryptów startowych; instrukcja w środku

Powinno być tak: z kartą w slocie po kliknięciu w NAWIGACJA startuje AdJa, bez karty - LarkMap. Po wyłączeniu AdJi (krzyżyk w lewym dolnym rogu) powinno wrócić fabryczne menu Larka

Pełne odblokowanie na nawigacjach typu Lark jest prawie niemożliwe (prawie, bo Patyi stworzył skrypt do dwóch modeli, wymuszający start Windowsa).
Jeśli skrypt zadziała, można będzie też wrzucić panel udający Windowsa http://www.my-navia.pl/vi...p=177601#177601

[ Dodano: 2010-12-11, 17:51 ]
Trzy osoby pobrały menu testowe - mogę prosić o opinie?
_________________

 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-09, 21:31   

Witam i problem z LARKIEM 43.3 został rozwiązany na moim chomiku wrzucone jest archiwum, które po wgraniu na pamięć urządzenia odblokowuje windowsa :) http://chomikuj.pl/Mireq86 do tego pamięta ikony na pulpicie i ustawia właściwości tak aby tom tom działał jak należy a nie mroził się po 60 sekundach. Wystarczy wypakować wszystko na pamięć urządzenia i jako plik startowy wybrać plik start.exe z katalogu windows.Na moim larku wszystko śmiga jak trzeba. Proszę o testy i potwierdzenie. Paczka znaleziona na tym forum broń Boże się pod nią nie podpisuje 8-) niech żyje czysty windows.
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
bipop21
azymut


Dołączył: 15 Lut 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-02-15, 16:39   

mireq mógł byś dodać zdjęcia albo filmik twojego larka 43.3
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-17, 19:47   

Proszę bardzo :) http://hotfile.com/dl/105...011004.mp4.html
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-02-17, 19:52, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18792
Wysłany: 2011-02-17, 19:58   

Oparte na
Kod:
#######################################################
# Skrypt QuitSysUpdater for Lark 43.1 by Cezar        #
#######################################################

I strasznie miesza w rejestrze - ale Larki odbudowuja rejestr po resecie, więc w niczym to nie przeszkadza...
_________________

 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 64
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 609
Skąd: krak
Wysłany: 2011-02-17, 21:03   

mireq
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15107
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-17, 22:37   

powiem tak ikonki pamięta i wszystko działa więc nie wiem na czym oparte ale pokazało, że można :)

[ Dodano: 2011-02-17, 22:40 ]
pionaj dziękuję za pomoc ze strefą czasową :lol: :roll:
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
trelek2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-02-17, 22:53   

Ja skopiowałem ten folder na swojego larka, na początku ActiveSync się buntował ale później udało mi się skopiować go z karty na pamięć ROM.

Niestety u mnie nie działa prawidłowo. Zazwyczaj wyskakuje kilka okien (ostatnie to ustawienia dzwięków), po czym wszystko się zawiesza. Raz pojawił się Start i chwilkę wszystko działało, ale po jakimś czasie znowu zawieszka i koniec zabawy...
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-18, 20:25   

Witam ja miałem to na karcie pamięci i potem total commanderem z nawi do nandhlash i bez problemu , a który plik dajesz jako startowy mam nadzieje , że nie explorer.exe :) bo on nie działa trzeba dać jeden z dwóch w katalogu Windows ale nie pamiętam który. Zobacz może pomoże
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
trelek2 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Lut 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-02-18, 21:11   

Acha, jeden z dwóch... Jeszcze spróbuję w takim razie. Explorera na pewno nie dałem. dałem coś z katalogu windows...

Próbowałem już chyba wszystkiego i zawsze jest taki sam efekt. Włącza się kilka okien od ustawień, wszystko się zawiesza i jedyne co mogę zrobić to restartować...
 
 
mireq 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Wrz 2008
Posty: 11
Wysłany: 2011-02-21, 15:59   

Kurcze to nie wiem co może być u mnie bynajmniej te okienka się pojawiają i zaraz znikają, a może masz win 6 a nie 5
_________________
Lark 43.3 + AM6.7pl + TT7.910 + LARKMAP
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11