Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak wszyscy , to Wszyscy, Babcia też
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2008-03-26, 15:10   Jak wszyscy , to Wszyscy, Babcia też

Jak wszyscy , to Wszyscy, Babcia też :lol:

Ostatni "pulpit" , zrobiłem wykorzystując oryginalnego skina z "BODY" programu ShellNavigator, znany z Mio,Acer. A efekty jak na fotkach.


http://www.speedyshare.com/448717201.html

Pulpit sprawdzony , działa, do poprawnej pracy należy ustawić prawidłowe ścieżki do programów w plikach .ini. W Plikach .ini , wprowadziłem "etykiety" aby łatwiej można było znaleźć odpowiedni wpis. W paczce kilka programów , które współpracują z menu głównym.
Programów takich jak Kalendarz czy kontakty nie umieszczałem w paczce gdyż muszą być inne wersje dla SD-sdmmc, a inne dla SD-storage card,. Programy te w obydwu wersjach dostępne na Forum.
Ps. Pulpit wstawiłem w osobny temat , wg zaleceń Navigator-a ,....
Info o programie po puknięciu w logo GPS.

Gdyby ktoś wolał mniej agresywne ikony w "Menu Głównym" (patrz Nowy.jpg), to należy podmienić dołączone tu ikony w kat. /Ikony/.

W związku z wieloma mail-mi, które dostaję na priv-a, z prośbą o pomoc w uruchomieniu tego pulpitu, postanowiłem w miarę moich zdolności w tym kierunku napisać krótką instrukcję.

nowy.jpg
Plik ściągnięto 19708 raz(y) 27,66 KB

11.jpg
Plik ściągnięto 19947 raz(y) 30,03 KB

22.jpg
Plik ściągnięto 19947 raz(y) 30,25 KB

333.jpg
Plik ściągnięto 19947 raz(y) 32,45 KB

444.jpg
Plik ściągnięto 19947 raz(y) 28,72 KB

Instrukcja.rar
Pobierz Plik ściągnięto 1244 raz(y) 32,83 KB

NoweIkony.rar
Pobierz Plik ściągnięto 1029 raz(y) 146,88 KB

Ostatnio zmieniony przez navigator 2008-04-01, 11:13, w całości zmieniany 8 razy  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-03-30, 10:16   

Marek_aa napisał/a:
Ostatni "pulpit" , zrobiłem

Jak dla mnie - rewelacja. Nawet taki pedant jak ja, który lubi mieć wszystko skatalogowane (najczęściej korzystający z explorera i TC) uruchomiłem Twoją wersję i ... mam to co zawsze lubiłem :mrgreen:
Wszystko skatalogowałem i prawie w ciemno otwieram sobie co chcę.
Gratulacje.
_________________

 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2008-03-30, 11:02   

harry napisał/a:
uruchomiłem Twoją wersję i ... mam to co zawsze lubiłem :mrgreen:
Wszystko skatalogowałem i prawie w ciemno otwieram sobie co chcę.
Gratulacje.


Cieszę się bardzo że Ci się podoba :lol:


W związku z wieloma mail-mi, które dostaję na priv-a, z prośbą o pomoc w uruchomieniu tego pulpitu, postanowiłem w miarę moich zdolności w tym kierunku napisać krótką instrukcję.

w pdf do pobrania TU:

[ Dodano: 2008-04-13, 14:07 ]
Gdyby ktoś chciał wzbogacić funkcję tego „Pulpitu” za pomocą programu do wygaszania ekranu, to tu można ściągnąć łatkę. Po zamontowaniu tej łatki, będzie można wygaszać ekran, „pykając” na czerwonym polu (patrz screen). Aby ponownie przywrócić ekran najlepiej jest (tak jest u mnie) „pyknąć” w tym samym miejscu w którym się wygasza.
Program ten wg. mnie, najlepiej jest zainstalować na Flash Disk-u (W Akirach Storage_Flash chyba? ) \windows\programs\DPMS.exe.
Dlatego że, gdy będziemy w jakiejś aplikacji i będziemy chcieli skorzystać z wygaszacza, wystarczy za pomocą klawiatury systemowej nacisnąć kombinację klawiszy CTR+ESC.
Tą kombinacją wywołamy menu-> Start Windows i w zakładce -> programs, zobaczymy nasz wygaszacz . (To oczywiście dla Tych, co jeszcze o tym nie wiedzą).
Program bardzo przydatny przy słuchaniu mp3, podczas wędrówki z Ozim, także gdy długo jesteśmy podpięci do PC-ta, a ekran GPS-a nie jest nam potrzebny.
W dwóch pierwszych przypadkach to oszczędność baterii, a w trzecim jarzeniówki, która jak wiadomo także się wypala.
Łata zawiera: screen ukazujący jak należy wpisać komendę, dodatkową ikonę oraz sam program DPMS.
Wpisy najlepiej przekopiować do wszystkich plików .ini

łata.jpg
Plik ściągnięto 19416 raz(y) 28,15 KB

łata_shell.rar
Pobierz Plik ściągnięto 531 raz(y) 100,33 KB

Instrukcja.rar
Pobierz Plik ściągnięto 1150 raz(y) 32,83 KB

 
 
michal701223
Waypoint


Dołączył: 22 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2008-07-29, 23:27   

Witam,

Może ktoś testował to menu na Larku 35.3?
Działa?
 
 
robo
azymut


Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-11-25, 15:50   

czy ktoś wie co z deskopem i jego pamięcią w PENTAGRAMIE P5210?
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3460
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-11-25, 17:40   

Spróbujcie zatem i opiszcie wyniki doświadczeń... :mrgreen:
_________________

 
 
pawlik835
Waypoint



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-01-20, 17:23   

[quote="Marek_aa"]
harry napisał/a:
uruchomiłem Twoją wersję i ... mam to co zawsze lubiłem :mrgreen:

W związku z wieloma mail-mi, które dostaję na priv-a, z prośbą o pomoc w uruchomieniu tego pulpitu, postanowiłem w miarę moich zdolności w tym kierunku napisać krótką instrukcję.

w pdf do pobrania TU:



hmm nie działa ten link do pobrania w pdf

a juz jest sorki moja wina
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-20, 17:29   

Jest opcja skasuj.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
pawlik835
Waypoint



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-01-20, 18:11   

Jestem właśnie w tworzeniu swojego arcydzieła na Navia 2008 i jak narazie wszystko jasne i proste ;)

[ Dodano: 2009-01-20, 18:52 ]
hmm coś mi zegarek nie chodzi na GPS... :-/

[ Dodano: 2009-01-20, 19:04 ]
Co mam zrobić z tym zegarkiem? Nie chce mi działać na komputerze chodzi normalnie jednak na nawigacji nie chce :evil:
chodzi już nie wiem samo coś się zrobiło
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2009-01-20, 20:34   

pawlik835 napisał/a:
jak narazie wszystko jasne i proste ;)

hmm coś mi zegarek nie chodzi na GPS... :-/

Co mam zrobić z tym zegarkiem? Nie chce mi działać na komputerze chodzi normalnie jednak na nawigacji nie chce
chodzi już nie wiem samo coś się zrobiło


Coś chyba Cię panika zżera :mrgreen: , wyluzuj !
_________________

 
 
pawlik835
Waypoint



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-01-21, 14:02   

po prostu tak tylko :-D
hmm a nie ma możliwości żeby tak jak w oryginale przy restarcie czy też włączeniu i wyłączeniu był ten ekran :?:
to trzeba coś w autoranie zmienić :?:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2009-01-21, 16:10   

pawlik835 napisał/a:
hmm a nie ma możliwości żeby tak jak w oryginale przy restarcie czy też włączeniu i wyłączeniu był ten ekran :?:


Ja tam nie wiem co u Ciebie w nawigacji piszczy, ja włożyłem normalnie skrót ikony "SystemInformation" do folderu win-sa "StartUp" i się samo uruchamia po resecie :shock: .
_________________

 
 
pawlik835
Waypoint



Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 30
Wysłany: 2009-01-21, 16:28   

Marek_aa napisał/a:
pawlik835 napisał/a:
hmm a nie ma możliwości żeby tak jak w oryginale przy restarcie czy też włączeniu i wyłączeniu był ten ekran :?:


Ja tam nie wiem co u Ciebie w nawigacji piszczy, ja włożyłem normalnie skrót ikony "SystemInformation" do folderu win-sa "StartUp" i się samo uruchamia po resecie :shock: .


hmm to przez ceregeditor zmieniasz :?:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2009-01-21, 19:14   

pawlik835 napisał/a:
hmm to przez ceregeditor zmieniasz :?:


Jaki ceregeditor ?, normalnie za pomocą np. WinExplorer Edycja->kopiuj-----potem przechodzisz do katalogu (na flash-u) Windows\StartUp\ i tu Eycja->Wklej skrót.

Zakładam że nawigacja jest poprawnie rozblokowana i takie katalogi istnieją....
_________________

 
 
kmiecik
azymut


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-02, 22:46   

jak uruchomić to na nawii nv45
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 19