Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
DUTSLaunch - Rosyjski SystemInformation ?
Autor Wiadomość
julek1981 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-03-29, 07:22   

Marek_aa, tloader5 wrzuciłem na kartę lark35.8 ale jedynie na starcie gasi mi ekran i nic ... podpowiedź? :-P

Lub jeśli to nie byłby kłopot dorzucisz do chomika English lub Polish do DutsLaunch jakiś może manual :-P
 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-03-29, 12:46   

A mi śmiga tloader5 dobrze. Fajne opcje tak szybko przeglądając - wszystko działa tylko kwestia przetłumaczenia. Coś czuję, że następny mój pulpit będzie na tym systemie - tylko czasu mało...
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-03-29, 16:39   

julek1981 napisał/a:
Marek_aa, wrzuciłem na kartę lark35.8 ale jedynie na starcie gasi mi ekran i nic ... podpowiedź? :-P


Ha , i tu jest problem, u mnie na Mancie 440 ms odpala a na MTK HD też mam czarny ekran, zwróć jednak uwagę że program jest uruchomiony, gdy przesuniesz palcem to ekrany się zmieniają, brak jednak i czcionki i bitmap. Podczas uruchamiania na MTK-u wyskakuje mi jakiś komunikat ale widzę tylko kwadraty zamiast liter, po zaakceptowaniu wchodzi w to puste czarne menu. Na mancie mam Chińską czcionkę a w Mtk-u kwadraty, być może tu jest problem ?.
Co do Angielskiej wersji to wstawiłbym na Chomika, ale skąd ją mam wziąć :lol: , jeszcze nie nauczyłem się chińskiego. Kol. skorik, myślę że jeszcze połamiemy zęby na tłumaczeniu tego, myślę że problem mnie osobiście przerasta, ale chętnie skorzystam gdyby któryś z kolegów to zrobił. :lol:
_________________

 
 
julek1981 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-03-30, 07:26   

Ale ja o DutsLaunch'u pisałem że angielski lub polski :-D
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-03-30, 18:44   

julek1981 napisał/a:
Ale ja o DutsLaunch'u pisałem że angielski lub polski :-D


No ale po co tłumaczyć skoro program się wiesza ?
_________________

 
 
julek1981 
Waypoint


Dołączył: 28 Mar 2011
Posty: 18
Wysłany: 2011-03-31, 06:51   

narazie nie miałem zwiechy ... sprawdzałem z automapą ... elegancko uruchamia sie panel wybieram nawigacje odpala sie ustala adres zamyka i menu dalej smiga pokazuje zasieg gps i predkosc wiec nie wisi .... tylko ten rosyjski jezyk mnie przeraza .... strzelałem w ustawieniach :-P

Tloader5 odpaliłem w końcu :mrgreen: niestety bez grafik ... tekstów ... i co tam jeszcze jest w środku ... no i chyba dam sobie spokoj z dutslaunchem ... tylko zamiast liter mam tylko jakieś kwadraciki w tl5 ... no czyli gorzej jak w dl bo tu jest chiński ... :-/ ... mniemam że dasz rade z translacją :mrgreen: pozdrowienia :mrgreen:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-04-01, 06:06   

julek1981 napisał/a:
narazie nie miałem zwiechy ... sprawdzałem z automapą ... elegancko uruchamia sie panel


W takim razie, jeżeli będzie chociaż kilku zainteresowanych tym tłumaczeniem to pomyślimy :-D .

[ Dodano: 2011-04-01, 10:34 ]

I jeszcze jedno pytanie w związku z tą sprawą, pamiętam że przerabiałem już kiedyś grafiki z kat. skins\System\Russian\BITMAP, są tam takie czarne okrągłe buttony, nie jestem pewny czy tą wersje panela, którą wystawiłem na chomiku wyposażyłem już w te przerobione napisy na język angielski, czy są nadal po Rosyjsku.
Pytam ponieważ wymazałem sobie tego mojego przerobionego DUTSLaunch-a z Chomika i gdyby ktoś miał tą moją przerobioną, na klawisze angielskie wersje to chętnie bym ją teraz odzyskał. (nie musiałbym od nowa ich przerabiać)
_________________

 
 
skorik 
Navi Expert



Pomógł: 13 razy
Dołączył: 04 Wrz 2008
Posty: 386
Skąd: Toruń
Wysłany: 2011-04-04, 10:15   

Co doTLoader5 to sobie odpuszczę - większość jest zapisana w pliku .exe a otwierając go hex edytorem dostaję info: Zasób uszkodzony (prawdopodobnie plik zaszyfrowany lub skompresowany).
Także dla mnie za trudne do zrobienia... :-/

[ Dodano: 2011-04-04, 11:24 ]
julek1981 napisał/a:
tloader5 wrzuciłem na kartę lark35.8 ale jedynie na starcie gasi mi ekran i nic

Na emulatorze też tak mam. Przesuwając góra, dół przełącza się na informacje po chińsku i je widać ale prawo, lewo już stron nie widać.
_________________
GoClever 4330A

Moje menu:
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-04-05, 06:29   

skorik napisał/a:
otwierając go hex edytorem dostaję info: Zasób uszkodzony (prawdopodobnie plik zaszyfrowany lub skompresowany).


U mnie plik się otwiera Winhex-em, myślę że byłoby to teoretycznie do zrobienia, ale:
Należałoby zainstalować Chińską czcionkę w systemie tak aby widzieć w heksie prawdziwe Chińskie ciągi liter (u mnie są widoczne kwadraty), potem za pomocą dostępnych na necie screenów tego pulpitu (a są) wyodrębnić interesujące nas wyrazy metodą porównania ciągów liter i zamienić je na przykład na angielskie nazwy.
Oczywiście jest to teoria i nie wiem czy by to zadziałało w 100%, tak czy inaczej raczej nie opłacalna operacja :mrgreen: .
Dodam że podczas przerabiania i tłumaczenia na nasz język DutsLaunch też musiałem instalować Cyrylicę i konwertować pliki .ini na ten system bo zamiast "Cyrylicy" widziałem "krzaczki".
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-16, 07:35   

Wtiam,
Marku, chciałem odgrzać kotleta. Czy posiadasz jeszcze ten panel, który pokazujesz w pierwszym JPG'u w tym temacie. Wszedłem na twojego chomika ale niemogę go znaleźć. Ja szukam takiego pulpitu, bo chcę z niego wyciągnąć tylko ten analogowy zegar i zaaplikować go do mojego standardowego menu w Nav Road Vivo S, bo potem będę przerabiał grafikę, z mojego standardowego menu. Czy posiadasz jeszcze tę skórkę, albo taki zegar analogowy, który odpalę w standardowym menu nawigacji na win ce 6.0 ?
Pozdrawiam
M
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-07-16, 13:59   

meehoo napisał/a:
Czy posiadasz jeszcze ten panel, który pokazujesz w pierwszym JPG'u w tym temacie.


Tak, szukaj tutaj :
http://chomikuj.pl/malbor...unch/CarPanel_2

Zegarków szukaj także w GPS_WinCE/Pulpity/DUTSLaunch/
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-16, 14:28   

dzięki pięknie... tylko te foldery są zabezpieczone hasłem :)
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-07-16, 19:01   

meehoo napisał/a:
tylko te foldery są zabezpieczone hasłem :)

No nie załamuj mnie !,... Spójrz na rebus w moim podpisie !
_________________

 
 
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-16, 19:47   

hehehe.... no popatrz :) Nie zwróciłem na to uwagi :) Dzięki piękne.

[ Dodano: 2013-07-16, 20:57 ]
Kurcze, czuje, że sobie z tym nie radzę. Nie potrafię z tych pulpitów przenieść do siebie tego zegarka na menu mojej nawigacji. Jest tu tyle różnych odnośników, że nie wiem o co chodzi i czy w ogóle to zadziała. Marek, czy jest opcja, żeby taki zegar wskazówkowy z panelu car panel 2 albo duts "wyjąć" z tego menu i zaaplikować go do mojego standardowego menu ?
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2013-07-17, 06:35   

meehoo napisał/a:
Marek, czy jest opcja, żeby taki zegar wskazówkowy z panelu car panel 2 albo duts "wyjąć" z tego menu i zaaplikować go do mojego standardowego menu ?


Jest, należałoby by tak skonfigurować DutsLancha aby ukazywał się sam zegar, robiłem już na jego bazie (DutsLancha) samoistne zegarki ale z tego co pamiętam to z cyfrowym wyświetlaczem.
Myślę jednak że raczej sobie z tym nie poradzisz. Biorąc pod uwagę posiadaną przez Ciebie nawigację (800x480) proponuję Ci abyś spróbował odpalić z poziomu swojego menu jeden z tych zegarków:
http://chomikuj.pl/malbor...Zegarki+800x480
lub
http://chomikuj.pl/malbor...egarek2_800x480
Powodzenia !
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 9