Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
DUTSLaunch - Rosyjski SystemInformation ?
Autor Wiadomość
meehoo 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2013
Posty: 15
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2013-07-17, 07:59   

O kurcze, zegarki są imponujące. U mnie problem jest taki, że wyczaiłem gdzie są te pliki zegara, który mnie interesuje. jest on zaszyty w pliku ini w takim kodzie:
Kod:

[TIME]
x = 40
y = 450
Width = 100
Height = 25
Size = 22
Weight = 700
Color = 16777215
Command = \SetTime.exe
Name = IDS_TIME


I mogę nim przesuwać po całym polu nawigacji, ale kompletnie nie wiem, jak zamienić mu cyfrowy wyświetlacz na wskazówki, albo jak podpiąć/włączyć właśnie jakiś zewnętrzny program typu "clock.exe", zamiast tego standardowego. Ponadto najlepiej by było, gdyby zegarek analogowy był transparenty bo ja sobie podłoże pod niego swoją grafikę. Generalnie moje menu, które chcę zrobić, ma się okroić tylko do jednego ekranu. Na środku wielki zegar analogowy, a pod spodem 8 ikonek w rzędzie. Wszystko już wiem jak sobie poukładać, pociąć i w ogóle, ale za Boga nie wiem jak odpalić jakiś program z poziomu ini nad moje menu.
_________________
Navroad Vivo S
Pozdrawiam
Michał
 
 
sebachu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-01-17, 01:00   

Marku_aa _zainstalowałem DUTSLaunch speedmeter z twojego chomika Spedeo_320x240 do navi w quadzie nie mam w nim predkościomierza licznik jest REWELACJA mam tylko prośbę do was czy jest szansa dopisac w programie licznik kilometrow z resetem lub tak jak jest w aucie jeden na satałe a drugi z resetem
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-01-17, 13:41   

sebachu napisał/a:
czy jest szansa dopisac w programie licznik kilometrow z resetem lub tak jak jest w aucie jeden na satałe a drugi z resetem


Niestety nie, ale polecam np:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=1019
_________________

 
 
sebachu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-09-24, 20:20   

Mam kolejny problem na navce z biedronki navia 45 programik chodził rewelacyjnie ale navigacja nie wytrzymała zmieniłem na Medion gopal pna205 i mam problem z sygnałem GPS nie łapie go na zadnym porcie i szybkosci robiąc test pokazuje com 2 speeed 256000 nie działa
AM łapie GPSa na com 2 / 4800 i jest ok gdzie szukac problemu?
 
 
sebachu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-09-25, 04:33   

inne speedmetery typu tachospeed,gps speed itp działają poprawnie tylko DUTSLaunch nie łapie sygnału czy jest mozliwosc przypisac mu port i predkosc na sztywno w pliku config i zeby gps był zawcze włączony
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-09-25, 16:00   

sebachu napisał/a:
czy jest mozliwosc przypisac mu port i predkosc na sztywno w pliku config i zeby gps był zawcze włączony


Tak jest,
przytrzymaj ekran około 3 sek. i wejdź w Ustawienia, GPS,ustawienia, szybkość - i "minusem" pukaj dotąd aż wskoczy 4800 (tu prawdopodobnie jest problem) potem zatwierdź zmianę "OK".
_________________

 
 
sebachu 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 25 Sie 2012
Posty: 7
Wysłany: 2014-09-26, 00:09   

robiłem juz tak i jesli zatwierdzisz GPS aktywny OK wstecz to GPS jest przekreslony a jesli po zmianie predkosci ustawie GPS wyłączony i zatwierdze OK wstecz GPS pali sie na czerwono i jest mozliwość go włączania i wyłanczania GPS ON/OFF na ekranie ale sygnału nie znajduje czy moze to ktoś sprawdzić na innej navi czy ten problem jest tylko u mnie
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2014-09-26, 07:58   

Myślę że powinieneś jeszcze poeksperymentować z szybkościami portów.
Istnieje także możliwość wprowadzania wartości z ręki za pomocą np. notatnika, poprzez edycje pliku DutsLaunch.cfg.
Linia GSPD odpowiada za wartości szybkości portu, i tak:
GSPD=1 - 1200
GSPD=2 - 2400
GSPD=3 - 4800
GSPD=4 - 9600
GSPD=5 - 19200 itd.
Linia GOFF = 0/1 to Gps aktywny lub nie aktywny
Linia GCOM to nr portu.
Dodam jeszcze że należy pamiętać aby po każdej wprowadzonej zmianie w pliku .cfg ponownie uruchomić Dutsa.
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11