Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-02, 23:16
Orion control
Autor Wiadomość
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 01:37   Co to za pliki?

Po odblokowaniu Mio M300 jak wchodze Mio Device mam foldery Program Files, iGO, AM i pojawiły się jakieś pliki o nazwach :

OrionFlash
SAGPSDATA
dokument txt Orion

co to za pliki i czy można je usunąć?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-25, 07:40   

Wrzuć zawartość tych plików. Zobaczymy co tam siedzi.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 08:14   

Cybant, a możesz podpowiedzieć jak to wrzucic na forum ;-)
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-25, 08:20   

Zrób zrzut ekranu zawartości, wrzuć np. na fotosik a potem link z fotosika podaj w poście na forum.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 09:46   

http://www.fotosik.pl/pok...aa1025b078.html
http://www.fotosik.pl/pok...49f356ea1f.html
http://www.fotosik.pl/pok...0721b5bbca.html
http://www.fotosik.pl/pok...94c4946f82.html

Pliki w folderze SAGPSDATA są puste.
 
 
majkel333 
Waypoint
Garmin 76S


Wiek: 46
Dołączył: 12 Lip 2009
Posty: 31
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-08-25, 11:30   

w panelu sterowania mam konfiguracje Orion. dostawcą softu jest firma:

http://www.atheros.com/about/index.html

Z tego co widzę firma pracuje nad WIFI i Bluetooth
_________________
Garmin 76S, MIO moov S555
 
 
marrcin 
Waypoint


Dołączył: 04 Sie 2009
Posty: 59
Wysłany: 2009-08-25, 11:36   

Potrzebne te pliki i skąd się tam zainstalowały?
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6446
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-08-25, 18:00   

Niech sobie siedzą, w niczym nie przeszkadzają a zainstalowały się razem z odblokowaniem.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
myszatorek
azymut


Dołączył: 17 Lis 2010
Posty: 3
  Wysłany: 2010-11-17, 23:46   Orion control

Witam dziś do swego m400 wgrałem panel i AM 6.6.0 przez pewien czas ani AM ani MioMap nie widziały satelity. Po pewnym czasie znalazłem w Contro Panel coś co się nazywa Orion Control po zaznaczeniu w Orion GPS Service okienka Off wszystko śmiga aż milo :-) Mój problem zaczyna się wtedy gdy prze jakiś czas nawigacja jest wyłączona (około 1 godz.) ponieważ Orion wraca do poprzednich ustawień i z powrotem programy nie widzą satelity. Jest jakiś sposób na stałe wyłączenie Orion Panel :?: :?:
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-07-02, 23:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
ROOT187 
azymut
Mio M300


Dołączył: 17 Lis 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-11-18, 10:54   

Witam!
czy można zrobić "porządek" z orion control bo po odblokowaniu Mio M300 miomap nie znajduje sygnału gps, iGo po walce chyba znalazł ale to toeż dzięki opisom na forum sobie poradziłem. czy jest jakiś sposób na przywrócenie czystej wersji Mio tzn. pomimo przywrócenia backupu po restarcie i tak jest orion w pamięci czyli podejżewam że wpakował się do ROMu czy można coś z tym zrobić? Z góry dzięki za pomoc!
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2011-11-18, 16:38   

Spróbuj całkowitego rozładowania akumulatorka, aż nie będzie chciał mignąć ekran.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
wrobelj 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 67
Dołączył: 21 Lis 2013
Posty: 10
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2013-12-04, 18:57   

ROOT187, Bismar,
Witam! Chciałem się dowiedzieć czy i w jaki sposób pozbyłeś się tego ORIONA z nawigacji. Z odpowiedź serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

[ Dodano: 2013-12-05, 16:24 ]
myszatorek,
Witam!Co do tego oriona to trzeba w opcjach ORION CONTROL wpisać numer portu COM2, oraz częstotliwość 57600.U mnie to działa nawet po jednodniowym wyłączeniu.Pozdrawiam.
_________________
Jurek
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 12