Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu Spirit do różnych nawigacji
Autor Wiadomość
Raf23rw
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-04-19, 10:36   

Sprawdzalem w folderze navman sa dwa pliki exe: AppStartupSec i SmartST_CE,ale zaden z nich nie dziala w panelu, a nawet powoduje usuniecie ikony mio z panelu...
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2015-04-19, 10:39   

Sprawdź wszystkie foldery, włącz pliki ukryte i systemowe. Oczywiście, Mio podpięte do kompa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2015-04-19, 13:39   

Meczysz się okropnie ;-)
Nie prościej uruchomić z panelu explorera ( widze na screenie, ze jest ), wskazac w nim plik startowy mio i przeczytać na pasku ściezkę , jaka się wyświetli ?
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
Demolo123
azymut


Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 1
Wysłany: 2015-07-02, 15:02   

Witam wszystkich. Szukam do mojej mio 670....możne ktoś wrzucić/odswieżyć... 480*272 cały panel bo linki zdechły, lub może chomik jakiś.... mam tylko pobrany katalog default

[ Dodano: 2015-07-02, 16:12 ]
dzięki juz ściągnąłem...posta nie moge edytować gdyż mnie wywala...wrrr..a czy ma ktoś panel z regulacja jasności..

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2015-07-05, 09:32 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Skasowałem zdublowane fragmenty (po awarii)
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-07-05, 08:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Bodek63 
Navi Expert
niedarady



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 08 Gru 2012
Posty: 404
Skąd: Lubuskie
Wysłany: 2015-07-12, 17:51   

Demolo123,
Na moim gryzoniu jest ten panel z dwu stopnoiwą reg. podświetlenia, którą w razie potrzeby można rozbudować o kolejne stopnie.
http://chomikuj.pl/niedar...2c+odblokowania
 
 
trecer 
Waypoint


Dołączył: 06 Lip 2009
Posty: 71
Skąd: LBN
Wysłany: 2015-12-03, 19:08   

Wpadła mi nawigacja mio m410 (wersja bez karty SD), wszędzie znajduję paczki do wesji z kartą SD, znalazłem też post z paczką i instrukcją odpowiadającą mojej nawigacji jednak linki do scr z instrukcją wgrywania już nie działają...
Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=34479&postdays=0&postorder=asc&start=15


Czy może ktoś poratować instrukcją i paczką do tej nawigacji? Chcę tam wrzucić nową ale najprościejszą mapę automapy polski
 
 
szymon189
GPS instruktor


Dołączył: 23 Lip 2011
Posty: 539
Wysłany: 2016-01-30, 16:09   

Potrzebuję panel do Mio Spirit 4900 LM. Ma ktoś może?
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2016-01-30, 19:33   

Link do wersji 320x240 Storage Card z autostartem do Mio odnowiony.


pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2016-03-07, 19:15   

Co zablokować żeby nie było tylu ekranów w wersji 320X240.
Ułożyłem sobie ikony w main.ini tzn. wyrzuciłem te które mnie nie interesują i włożyłem te co chcę mieć i praktycznie cały plik Navi.ini jest mi nie potrzebny.
Usuwając go navi się zawiesza.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2016-03-07, 19:42   

A może łąskawie powiesz, który pulpit?
Bo na przykład z pierwszym linku z pierwszego postu nie ma pliku navi.ini
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2016-03-07, 20:28   

MENIEX napisał/a:
praktycznie cały plik Navi.ini jest mi nie potrzebny.
Usuwając go navi się zawiesza.


zmień w main.ini
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 215
y = -6
NewIni = ..\Main\Navi.ini
SizeNormal = 100
SizePushed = 100
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\down.ico
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\down.ico
ShutDownAnimation = FlyUp

na:

Kod:
ICONXPBUTTON
x = 215
y = -6
NewIni = ..\Main\Main.ini
SizeNormal = 100
SizePushed = 100
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\down.ico
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\down.ico
ShutDownAnimation = FlyUp

Albo na

Kod:
ICONXPBUTTON
x = 215
y = -6
#NewIni = ..\Main\Navi.ini
SizeNormal = 100
SizePushed = 100
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\down.ico
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\down.ico
ShutDownAnimation = FlyUp


Możesz także calkowicie usunąc tą sekcję, będzie to skutkowalo przy okazji calkowitym zniknięciem ikony prowadzącej do ekranu Navi

;-)

jestem_ktoś napisał/a:
Bo na przykład z pierwszym linku z pierwszego postu nie ma pliku navi.ini

Jest w pierwwszym linku, dla rozdzielczości, o której pisał kolega ;-)
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9612
Wysłany: 2016-03-07, 21:03   

Na pierwszej stronie jest z 5 wersji - można się nie domyśleć... :oops:

Jeszcze uwaga: ikona Mapymap jest podpięta pd skrót do iGO - w wierszach
Kod:
IconNormal = ..\Icons\mm.ico
IconPushed = ..\Icons\mm.ico
poprawić na
Kod:
IconNormal = ..\Icons\primo.ico
IconPushed = ..\Icons\primo.ico


a pod strzałke można podłaczyć np. exploratora. Zmiany w ostatniej sekcji:
Kod:
ICONXPBUTTON
x = 215
y = -6
Command = \Storage Card\progs\explorer2.exe
SizeNormal = 100
SizePushed = 100
ScaleAlpha = 100
IconNormal = ..\Icons\EXPLORER.ICO
ScaleAlpha = 100
AddGray = -30
IconPushed = ..\Icons\EXPLORER.ICO
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
MENIEX 
Waypoint


Wiek: 41
Dołączył: 03 Lut 2015
Posty: 37
Skąd: POLSKA
Wysłany: 2016-03-07, 23:29   

Dzięki kolego no_taki.
Twoje sugestie pomogły. Nie zmieniłem na żadne z twoich propozycji tylko w miejsce navi,ini podałem od razu sys,ini omijając tym samym proces navi.ini. I tak chłop nie będzie korzystał z 5 nawigacji na raz bo mu pamięci na nie wszystkie zabraknie a znając życie to tylko ta jedna którą ma opanowaną będzie w użytku.
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 74 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6158
Wysłany: 2016-03-08, 12:53   

Nie chodziło mi nawet o kontkretne rozwiązanie ( bo tych jest mnóstwo), ile o samą ideę, iz nie należy usuwać pliku, do którego istnieje odwolanie , a nalezy tak zmienic to odwolanie , by nie wskazywało na ów plik, co - jak widzę - momentalnie złapaleś :-)

Powodzenia.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
gifter
azymut


Dołączył: 26 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2017-07-16, 18:17   

Cześć!

Kolego zajmujesz się jeszcze tym menu do MIO? Miałbym prośbę o zmianę ilości ikonek :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 11