Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Menu Spirit do różnych nawigacji
Autor Wiadomość
Critical
azymut


Dołączył: 05 Sie 2014
Posty: 2
Wysłany: 2014-08-05, 20:42   

wojtek1234321 napisał/a:
Może trzeba podać prawidłowe ścieżki dostępu do wykonywalnych plików (do AM).


A mógłbyś podpowiedzieć jak to się robi?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2014-08-05, 21:17   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 22
_________________

 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2014-10-08, 12:14   

Patrz posty kol. Critical i odpowiedzi na nie
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
popekl
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-22, 16:34   Medion GoPal E3415 M5 z bluetooth - nie działa żaden panel

Jak w temacie, posiadam Medion GoPal E3415 M5 z wbudowanym bluetooth.
Niestety żaden z paneli nie odpalił się automatycznie, wchodzi tylko do win CE.
Z poziomu windowsa można uruchomić panel bądź auto mapę ztym że auto mapa nie wykrywa
odbiornika GPS...ufff może mi ktoś pomoże bo po przeczytaniu wszystkich postów mam już taki mętlik w głowie że odechciewa mi się tego robić.
A chciałbym uruchomić tę nawigację żwłaszcza że posiada moduł bluetooth.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2015-02-22, 17:04   

popekl napisał/a:
że auto mapa nie wykrywa odbiornika GPS
Ten problem ma swój własny wątek

popekl napisał/a:
żaden z paneli nie odpalił się automatycznie, wchodzi tylko do win CE.
Dodatku dla Mediona użyłeś? Urządzenie w stanie fabrycznym, czy już odblokowane (do Windowsa)?
_________________

 
 
popekl
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-25, 10:58   

Dodatku użyłem i efekt jest taki jak opisałem - ładuje się tylko do win CE
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 527 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18788
Wysłany: 2015-02-25, 13:35   

Cytat:
Urządzenie w stanie fabrycznym, czy już odblokowane (do Windowsa)?
_________________

 
 
popekl
azymut


Dołączył: 22 Wrz 2010
Posty: 3
Wysłany: 2015-02-25, 15:26   

W stanie fabrycznym, jedynie brakuje karty z mapami, po włączeniu uruchamia się ta ich nakładka i drze się o kartę.
 
 
paparobert
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 25
Wysłany: 2015-03-28, 21:51   

Czy działa wam suwak uśpienia w Mio seri Spiryt?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2015-03-28, 21:53   

Urządzenie w stanie fabrycznym, czy już odblokowane (i jak)?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
paparobert
Waypoint


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 25
Wysłany: 2015-03-28, 21:57   

pulpit z pierwszego postu . Mio spiryt 690 lm wszystko lata tylko problem z suwakiem

[ Dodano: 2015-03-28, 22:55 ]
więc wrzuciłem do folderu powerbuto.exe i edytowałem auto.mscr



Kod:
If(ProcExists("AppStartupSec.exe"))
Sleep(300)
kill("AppStartupSec.exe")
Sleep(300)
kill("SmartST_CE.exe")
Sleep(300)
kill("DataManager.exe")
Sleep(300)
Run ("windows\explorer.exe")
Sleep(300)
Run ("\Storage Card\spirit\spiryt.exe")
Sleep(100)
PlaySound("Storage Card\spirit\chimes.wav")
Sleep(1000)
Run ("\Storage Card\default\TaskbarHide.exe")
Sleep(1000)
Run ("\Storage Card\default\PowerButton.exe")
kill("auto.exe")
EndIf

w którym dodałem
Kod:

Sleep(1000)
Run ("\Storage Card\default\PowerButton.exe")

no i sukces tylko że po wybudzeniu automapa się wyłańcza.
Pomoże ktoś mi rozwiązać ten problem gdyż nie jestem zbyt biegły w edycji pliku mscr
 
 
Raf23rw
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-04-19, 09:09   

Mam taki sam model mio 690LM,mozesz powiedziec jak ustawic sciezki do auto mapy i oryginalnego mio?W plikach panelu zmienilem tylko nazwe folderu default na SEEKER2_600,BO INACZEJ NIE URUCHAMIAL MI SIE PANEL... :oops:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2015-04-19, 09:27   

Raf23rw napisał/a:
Mjak ustawic sciezki do auto mapy i oryginalnego mio?
A skąd mamy wiedzieć, gdzie masz pliki od AutoMapy? Edytij plik navigation.ini i w wierszu
Command = \Storage Card\Automapa EU\automapa.exe
wpisz tak, jak jest w Twoim urządzeniu*
Z MioMap - identycznie


--------------
* - podłącz do kompa i wypatruj plików EXE

[ Dodano: 2015-04-19, 10:28 ]
Patrz też odpowiedzi na post http://www.my-navia.pl/vi...p=435653#435653
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Raf23rw
azymut


Dołączył: 19 Kwi 2015
Posty: 3
Wysłany: 2015-04-19, 09:51   

Do automapy juz doszedlem bedzie:
Command = \Storage Card\Automapa EU\wceam.exe

a w mio chcialbym odpalic DesktopLancher,ale nie wiem jak bedzie sciezka docelowa, na kompie to jest Mio Spirit 690 LM\DesktopLauncher.exe ale w panelu to nie dziala... :oops:
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9618
Wysłany: 2015-04-19, 10:16   

Raf23rw napisał/a:
na kompie to jest Mio Spirit 690 LM\DesktopLauncher.exe
W nawi masz jeszcze kilka folderów nadrzędnych.
Na przykład My Flash Disk\Program Files\Navman...
Sprawdź dokładnie, gdzie jest ten plik
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 9