Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-26, 09:37
Mio moov 330 backup, firmware, reanimacja
Autor Wiadomość
gruby_marek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 36
Wysłany: 2009-03-27, 13:12   mio moov 330

cześć,

jest oki. może faktycznie zbyt krótko czekałem
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-03-27, 17:58   

Sprawdź na stronie producenta czy jest "aktualizacja" i zaktualizuj.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
violrav 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 29
Wysłany: 2009-04-01, 18:10   

nikt nie skanuje - od razu po podpięciu znalazł wirusa i nie mogłem pliku przywrócić, ale juz naprawione :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 108
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-04-01, 19:07   

Niektóre Antywirusy(np.KIS 2008) kasują pliki uszkadzając system plików.
Później należy sformatować całe partycje
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Source
Waypoint


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-18, 22:21   

gruby_marek siema mam pytanie do ciebie czy moglbys mi pomoc bo tez namieszalem troche i teraz jak ja wlacze to pokazuje ciagle laczenie z kompem czy moglbys mi dac swoje pliki to bym wgral u siebie :D z gory dzieki za pomoc
 
 
Source
Waypoint


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-19, 13:34   na ekranie

witam jak włącze moją nawigacje to pojawia się na gorze napisz cobia4.10 i potem na pomarańczowo obraz i po chwili zgasnie i ciągle jest na ekranie monitor i nawigacja czyli łączenie usb to jest nie tak proszę o pomoc szybką to nie moja nawigacja a niechce jej popsuc i za nia placic
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 526 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18746
Wysłany: 2009-04-19, 14:40   

Czy cokolwiek w niej zmieniałeś, bądź instalowałeś?
_________________

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-19, 15:58   

Nawigacja została odblokowana. Cobia410 pojawia się po odblokowaniu Moov330.
Teraz nawigacja powinna łączyć się przez ActiveSync. Uruchom ActiveSync, kliknij eksploruj i zobacz czy pokaże zawartość nawigacji.
Jeśli chcesz ją przywrócić do stanu pierwotnego usuń paczkę odblokowująca, zrób HR i będzie fabryczna.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Source
Waypoint


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-04-19, 16:33   

no właśnie w ActiveSync jest że jest niepodłączona ale temat jest do zamknięcia bo narazie nic nie będę robił z nią bo jeszcze bardziej rozwale i będzie do zapłacenia 800zł kumplowi bo to jego nawiga.

Temat zamknij.
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-04-19, 16:49   

Nic nie rozwaliłeś. Usuń to czym odblokowałeś, zrestartuj nawigację i będzie ok.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
mkbijou
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-30, 22:51   Uwalony Mio Moov 330

Witam.

Kolega pożyczył swój nowy Mio Moov 330 komuś do odblokowania i zrobili mu tak, że pojawia się windowsowe okienko na pomarańczowym tle Mio z informacją, że nie można uruchomić programu. Z tym bym sobie poradził, ale okienka nie można wyłączyć, a komp nie widzi ani urządzenia, ani tym bardziej karty. Żeby było śmieszniej, urządzenie można wyłączyć tylko w pozycji "RESET", a po ustawieniu na "OFF" uruchamia się jak wyżej opisane.
CO można zrobić, by przywrócić komunikację z komputerem.
PILNE!
Proszę o szybką pomoc (kolega na jutro potrzebuje nawigację)

Z góry dziękuję.
 
 
aquarius 
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 26 Mar 2009
Posty: 38
Skąd: K-kozle
Wysłany: 2009-04-30, 22:59   

Na jednym z forum znalazlem informacje jak wykonac hard reset urządzenia, nie robilem tego jest to opis do 500 ale 330 to prawie to samo moze pomoze. a wiec tak:
Zostawiamy włączoną nawigację aby bateria padła całkowicie, męczymy ją kika razy tzn. właczamy świeci ....... i sama gaśnie, po kilku takich włączeniach bateria jest już prawie trup wtedy włączamy nawigację ponownie ale przełącznik tym razem z reset przesówamy tylko na 0ff a wyświetlacz się zaświeci, czekamy aż znów zgaśnie wyświetlacz podpinamy kabel usb i do kompa.
Komp widzi nam poprawnie 2 dyski mio flashdisk i druggi dysk którym jest karta pamięci, w naszym mio flashdisk poprawiamy co zepsuliśmy wcześniej ( zmiany nazw plików , katalogów lub wgrywamy pliki na nowo jak to było u mnie)
Po wgraniu plików wyłaczamy nawi odpinamy kabelek i uruchamiamy.
U mnie i u kolegi pomogło.
_________________
Mio Moov 500
 
 
 
mkbijou
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-04-30, 23:04   

aquarius napisał/a:
Zostawiamy włączoną nawigację aby bateria padła całkowicie, męczymy ją kika razy tzn. właczamy świeci ....... i sama gaśnie, po kilku takich włączeniach bateria jest już prawie trup wtedy włączamy nawigację ponownie ale przełącznik tym razem z reset przesówamy tylko na 0ff a wyświetlacz się zaświeci, czekamy aż znów zgaśnie wyświetlacz podpinamy kabel usb i do kompa.

No to troszkę to potrwa... Ale na razie dziękuję. :-)

No niestety :(
Po podłączeniu do kompa zaczyna ładować akumulator, a wyświetla się wszystko jak poprzednio. Kiedy odłaczyłem kabel USB - na moment pokazał się symbol połaczenia USB... i to na tyle.
 
 
maxpl
GPS instruktor



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 684
Wysłany: 2009-05-01, 00:17   

Podobny tekst widziałem tylko było tak opisane:
W MIO przełącznik na Reset
MIO podpinamy pod PC.
Przełącznik na ON i po sekundzie na OFF
i widzimy zawartość Pamięci i karty.
(opis z pamięci)
_________________
Jeżeli myślisz, że jesteś "cienki" to nie jesteś sam. Każdy kto tu trafi stanie się ekspertem tylko musisz dużo czytać zanim zadasz pytanie.
 
 
mkbijou
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-05-01, 00:39   

Zaraz próbuję
...

Niestety bez sukcesu

Zastanawiam się, czy jakiś wpływ może mieć to, że wcześniej obrabiałem w tym kompie moją Mio 500. Czy jakiś sterownik USB nie robi tu bałaganu...

Miałem coś podobnego z pendrive'ami kingstona, ale na Windowsie 98...

Chyba się poddam
:(

W pozycji "OFF" świeci tak samo jak by było "ON"

[ Dodano: 2009-05-01, 01:21 ]
Doszedłem do punktu, że pokazuje mi się ikona połaczenia USB...
Jednak zaraz potem wskakuje okienko z informacją, że nie można uruchomić programu

[ Dodano: 2009-05-01, 01:53 ]
poddaję się :((((
DOBRANOC
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10