Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-06-26, 09:37
Mio moov 330 backup, firmware, reanimacja
Autor Wiadomość
ryshard 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 25
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2012-06-01, 13:57   

Mniej więcej wiem jak to zrobić, przecież jakoś włączyłem :), ale to nie jest aż tak uciązliwe, po prostu trzeba uruchomić bez karty, poczekać na animację usb, włożyć kartę i panel się uruchamia. Odpaliłem dziś igo i ładnie działa. A może jest możliwość wrzucenia całego obrazu partycji Smflash, skoro działa program DiskRW, wczoraj dałem rady zrzucić, wgrywać nie chciał. A dzisiaj patrząc na dołączone screen'y kolego Tom.a4 widzę, że mój BS wygląda trochę inaczej, pod pozycją 0 mam 0-WINCE UPGRADE, a po wejściu 0=WINCE by SD/MMC, nie mam funkcji BASE & REGION.
 
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-06-01, 17:45   

Mozesz dac foto jak wyglada twoje menu BS na pierwszym i drugim ekranie ? Dopisanie do skryptu wpisu rozwiazuje problem ale tylko polowicznie :-| Dobra sytuacja jest to iz Bs odpala ci sie odrazu po wlozeniu sd do mio. Minimalizuje to mozliwosc uzkodzenia pamieci. Czy po kazdym z tych dostepnych wersji romu sytuacja jest taka sama?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2012-06-01, 19:14   

Tom a4 napisał/a:
Minimalizuje to mozliwosc uzkodzenia pamieci.
Jednak może być uszkodzona gdyż nie chce mu się wgrać prawidłowo oprogramowanie.

Myślę że zwarcie z 9 pinem by coś tu dało. Może wówczas system by widział prawidłowo sprzęt i sama aktualizacja by zakończyła się w pełni sukcesem.
_________________
Poradniki
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-06-01, 19:43   

Kiedys juz pisalem na temat zwierania pinu 9 z masa. Mozna sprawdzic ale raczej wiekszych efektow to nie da :-/
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
ryshard 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 05 Cze 2008
Posty: 25
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2012-06-01, 20:42   

Zmostkowanie 9 pinu z masą powodowało, że navi nie chciała się uruchomić, hardware raczej jest uszkodzony, obstawiam ten filtr zaraz za złączem, navi nie widzi drugiej partycji, mam tylko 64 mb flasha. Załączam zdjęcia BS'ów.
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2012-06-01, 22:14   

No to pozostaje wyłączyć BS i korzystać z niej tylko z karty.
_________________
Poradniki
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-06-02, 08:24   

ryshard, wszystko jest prawidlowo nic tu nie jest uszkodzone pamieci masz tyle ile powinno byc ( wg specyfikacji producenta ) wszystko jest ok od strony hardware. Zle wgrywasz rom. Prubowales kombinacji 0>1 ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2012-06-02, 16:38   

Tom a4 napisał/a:
Zle wgrywasz rom.
Jakby źle wgrywał to by nie miał komunikatu o upgrade OK tylko błędy jakie pokazałeś w swoim poradniku.
_________________
Poradniki
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-06-02, 22:47   

Google, kolega ryshard, na 10000 % wgrywa zle rom ! jesli pamiec flash byla by uszkodzona to nawet autostart z karty by nie ruszyl. Pytalem ryshard, czy sprawdzal zmodyfikowany rom ale do tej pory odpowiedz nie byla udzielona
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Google 
Maestro GPS



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 27 Paź 2010
Posty: 2372
Skąd: Google
Wysłany: 2012-06-03, 15:09   

Tom a4 napisał/a:
na 10000 % wgrywa zle rom !
No tak. Ty wiesz wszystko najlepiej.
Tylko że jak sam pisze:
Kod:
Robię dokładnie jak mówisz flashowanie z formatem z SD
czyli w pamięci Mio nie powinno być nic prócz wgranych plików. Tymczasem Mio jest oporne i nie daje się flashować poprawnie gdyż być może jest uszkodzona jego pamięć.
_________________
Poradniki
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-06-03, 21:47   

Google, naprawilem juz kilka takich navi nawet z forum i kazde dziala nie twierdze ze wiem wszystko jestem pewien ze kolega ryshard, robi cos zle
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mateusz19997
azymut


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-07, 16:30   mio moov 330 problem

Witam. Mam problem z nawigacjo mio moov 330 ponieważ jak jo włączę to pokazuje sie ekran połączenie z komputerem dodam ze nawigacje była odana do odblokowywanie i chyba cos tam spieprzyli i komputer też jej nie wykrywa wykryje karte pamięci ale nie systemowe pliki wiem że był podobne tematy ale nic z nich nie rozumiem. Prosze o pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9602
Wysłany: 2012-07-07, 17:02   

A czego z nich nie rozumiesz?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-07-07, 18:37   

Komuś nie poszło odblokowanie :-) pewnie robił to fachowiec :?: Mio jest widziane przez pc jako dwa dyski ? jeśli tak to można je naprawić ;-) masz CD do mio ?
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
mateusz19997
azymut


Dołączył: 07 Lip 2012
Posty: 2
Wysłany: 2012-07-08, 11:07   

płyte mam . jest widziana ale karte pamięci wyczytuje ale temtego nie bo nie moze zainstalować sprzetu
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10