Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: jacekp1313
2013-07-29, 07:39
AutoMapa na Symbiana
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-29, 14:45   

pst25, zacznij czytać ze zrozumieniem :-P Takie coś co pobrałeś to nie są mapy :-P Wyżej masz podane co masz zrobić :-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-06-29, 14:52   

pst25, a tu dotarłeś na stronie www.nokia.pl/mapy ?

Cyt. ze strony:

"Znajdowanie i pobieranie nowych map

Dzięki mapom pobranym za pomocą pakietu Nokia Ovi Suite zawsze wiesz, dokąd się udajesz.

Pobieranie nowych map
Pobieranie wskazówek głosowych

Pobieranie nowych map
Pobieranie map do urządzenia za pomocą pakietu Nokia Ovi Suite jest proste.

* Połącz urządzenie z komputerem. Ze względu na możliwość pobierania dużych ilości danych połączenie przy użyciu kabla USB będzie szybsze niż w przypadku technologii Bluetooth. Zapoznaj się z sekcją Łączenie urządzenia z komputerem, aby uzyskać więcej informacji.
* Uruchom aplikację Mapy Ovi w urządzeniu.
* Aby zobaczyć listę map różnych krajów, uruchom aplikację Nokia Ovi Suite i wybierz Wyświetl > Przejdź do > Mapy.
* Zawęź kryteria wyszukiwania, klikając wybrany kontynent po lewej stronie ekranu.
* Wybierz mapę i kliknij Pobierz lub przeciągnij mapę na obraz urządzenia znajdujący się u dołu ekranu.
* Przy pierwszym pobieraniu mapy kraju pobierane są również informacje dotyczące miast kontynentu, na którym znajduje się dany kraj, co może chwilę potrwać. Dzieje się tak tylko podczas pobierania mapy po raz pierwszy.



Pobieranie wskazówek głosowych
Pobierając wskazówki głosowe za pomocą pakietu Nokia Ovi Suite, uzyskujesz szczegółowe instrukcje pozwalające dotrzeć do celu. Przedtem należy jednak zakupić licencję. Aby znaleźć i zakupić właściwą licencję, wybierz Licencje po lewej stronie ekranu w widoku Mapy pakietu Nokia Ovi Suite lub przejdź do witryny aplikacji Mapy Ovi.

Wybierz wskazówki głosowe, klikając Języki wskazówek głosowych po lewej stronie ekranu. Następnie kliknij Pobierz lub przeciągnij wskazówki głosowe na obraz urządzenia."
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-29, 14:55   

renron, no nie dotarł ;-) bo jak sam wyżej napisał:
pst25 napisał/a:
zazwyczaj mapy na Polskę zajmują po 70 MB, a na europę po 1,5 GB coś pominąłem zakładam :)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
WX
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2010-06-29, 15:02   

A ja trochę w innej sprawie... Niedawno wyszeld nowy Samsung Wave z autorskim systemem producenta. Na stronie, gdzie to wyczytalem pojawila się taka informacja

Kod:
Do tego, w Wavie pojawi się darmowa nawigacja, a być może już wkrótce w Samsung Apps będzie dostępna AutoMapa dla bada OS (Samsung prowadzi już w tej sprawie rozmowy).


Myslicie ze to prawda? I czy firma Aqurat wyrazi na to zgodę? Swoją drogą jeśli zaczną coś robić dla bady, to użytkownicy będą ich naklaniać zeby robili na inne OS'y :)

Kod:
http://komorkomania.pl/2010/04/30/prezentacja-bada-os-i-samsung-wave-s8500-relacja/
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8838
Wysłany: 2010-06-29, 15:04   

Życie pokaże. ;-)
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6443
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-29, 15:04   

WX, może coś w tym być, ponieważ Aqurat prowadzi prace nad AM dla iPhona.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 27
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-06-29, 15:39   

Cybant napisał/a:
Aqurat prowadzi prace nad AM dla iPhona.

Nie będę wypominał ale już od roku i jakoś im to nie idzie.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
WX
Waypoint


Dołączył: 21 Lip 2008
Posty: 28
Wysłany: 2010-06-29, 15:56   

Cybant napisał/a:
Aqurat prowadzi prace nad AM dla iPhona.


[b]Cybant, akurat z tej informacji sie nie dziwie... Apple jakby nie patrzyl w pewien sposób "rządzi" rynkiem, więc będzie to dodatkowy zbyt dla tworcow AM. (o ile nie liczac informacji, ze niektorzy maja iPhona odblokowanego i tak sobie wgrają "słodzoną" Automapkę :) )
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-07-12, 15:47   

Wszystko robię zgodnie z opisem jednakże w programie Nokia ovi pisze że nie moze rozpoznać. Telefon rozpoznaje E52 i gdy chcę Europę przeciągnąć na telefon to się nie da. Co poradzić ? Wskazówki producenta o usunięciu pliku gf i mapy nie pomagają.
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-07-12, 21:13   

pst25 napisał/a:
Wszystko robię zgodnie z opisem jednakże w programie Nokia ovi pisze że nie moze rozpoznać.

Co nie może rozpoznać ? Telefonu?
A kartę co najmniej 2GB masz? Bo Europa nie zmieści ci się na telefonie !!!

[ Dodano: 2010-07-12, 21:18 ]
Wgraj najpierw Polskę i zobacz czy działa? Dopiero potem próbuj z Europą. Ściagnięcie Europy i wgarnie jej na kartę zajmuje kilka godzin.
Można zrobić to również tak jak w linku http://symbian.clanteam.com/indexmaps.htm
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-07-13, 09:15   

Kartę mam 2 GB. Rozpoznaje telefon na dole stront, ale z prawej jest napisane, że nie znalazł oprogramowania i nie mogę przeciągnąć Europy na telefon będący na dole.

[ Dodano: 2010-07-13, 09:31 ]
Dokładnie tak to brzmi:
W urządzeniu nie można odnaleźć plików map lub wskazówek głosowych.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3469
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-07-13, 09:33   

Ściagnij sobie AvMapsLoader.exe i za pomocą tego programu dograj mapy i głosy. Tylko telefon podłącz jako pamięć masowa a nie poprzez PC Suite. przy wgrywaniu wskazujesz katalog cities na karcie. Ten program znajdziesz chociażby na chomiku w dziale telefon.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-07-13, 09:55   

Wrzuciłem pojedynczo jak slawomirmarczak radził. Zamieniłem pliki, tymczasowo Polskę wgrałem i nie wiedzę różnicy. Albo źle wchodzą, albo sam nie wiem. Ciągle chce się łączyć z Internetem. Nie mogę odszukać by mapa łączyła się przez GPS, a nie Internet.
 
 
slawomirmarczak 
Waypoint



Pomógł: 2 razy
Wiek: 57
Dołączył: 13 Sie 2009
Posty: 198
Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-07-13, 10:27   

Może wyłącz w ustawienia-ogólne-pozycjonowanie-wspomaganie gps - ono powoduje łączenie i pobieranie danych
_________________
Lark-FreeBird-43.1 + MapaMapTOP-7.2.8-2012Q2
 
 
 
pst25 
Waypoint


Wiek: 32
Dołączył: 25 Cze 2010
Posty: 39
Wysłany: 2010-07-13, 13:38   

Nie mogę odszukać. Wchodząc w Ovi mapy mam kilka ikonek i biorąc tu ustawienia mam: Internet, nawigacja, trasa, mapa, synchronizacja.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11