My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:20
becker Z098 aktualizacja map/radarów
Autor Wiadomość
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-16, 08:33   

Foto napisał/a:
Brawo!
Zamieniam sie w słuch ;-) , to znaczy jak to zrobic?


Foto,

przez Ciebie przemawia ironia, i chyba chciałeś napisać "zamieniam się w wzrok", bo niby jak masz usłyszeć :-P :?:

Nie każdy jest alfą i Omegą jak TY i pewne rzeczy są oczywiste. Dla mnie ten "mały" sukces to było coś. Miłego dnia.

pozdrawiam
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2010-11-16, 09:10   

leotdi napisał/a:
teraz działa również regulacja jasności :!: ... oraz pojawił się Bluetooth (szkoda że Z201 akurat nie obsługuje :-( ) oraz TMC ( :!: ) którego też NIE było.
Jeśli ktoś z posiadaczy Z201/203/205 jest zainteresowany (ma podobne problemy) to chętnie służę podpowiedzią, co i jak zmienić.
I gdzie ta podpowiedź?
_________________

 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-16, 13:59   

@leodti

Sorry jeżeli tak to odebrałeś. Nie jestem żadną alfą i omegą.
Po prostu się ucieszyłem , bo miałem ten sam problem :?: .
A więc "zamieniam się w wzrok" i jak to zrobić?

pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-16, 19:45   

Foto napisał/a:
Sorry jeżeli tak to odebrałeś. Nie jestem żadną alfą i omegą.
ale Ty nie potrzebujesz rady, więc ... 8-) :mrgreen:
Dobra, skoro chcesz mnie sprawdzić, niech będzie.

1) W sys.txt wpis :
[device]
type="Becker_z201"
2) Katalog iGO8:
wejście w plik data.zip
3) Wyszukanie i wejście w katalog\podkatalog:
config\devices
4) Zmiana nazwy pliku z Becker_z217_MIO_v505TV.ini na :
Becker_z201.ini
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-11-30, 09:56, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-30, 09:37   

[ Dodano: 2010-11-30, 09:46 ]
robertps napisał/a:

teraz mam takie pytanie przy uruchamianiu navi po resecie Logo Beckera jest uszkodzone tzn. wyswietla sie do polowy a drogo polowe zajmuja dwa mniejsze loga becker ktore sa rozowe i rozmyte probowalem resetu navi i wgrania backapu ale nie pomoglo...


Jest podobno na to sposob.
Wgrac od nowa oryginalne oprogramowanie i w nim cofnac na ustawienia fabryczne.


pozdr
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
ricardo233 
azymut
ricardo233


Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-12-12, 22:55   BECKER Z 098

Witam. Czy istnieje mozliwośc uaktualnienia mapy igo 8 na w/w sprzęcie bez odblokowywania nawigacji oraz wgrania punktów poi . Jesli tak to prosiłbym o jakies podpowiedzi. DZIĘKUJE
 
 
 
vTs
azymut


Dołączył: 30 Kwi 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-05-01, 15:00   Becker z098 uaktualnienie map

Witam
Posiadam nawigacje Becker z098 z oryginalnymi mapami navteqa 2008.Q2 i chciałbym je uaktualnić, nie mam zupełnie pojęcia jak to zrobić. Czy muszę odblokować nawigacje? Jeżeli tak to poprosiłbym o instrukcje krok po kroku jak to zrobić.

Wersja oprogramowania to 8.3.1.128516 (SR3)

Z góry dziękuje
 
 
Stonek16
Waypoint


Dołączył: 24 Cze 2010
Posty: 18
Wysłany: 2011-05-16, 11:07   

Witam. Posiadam nawigację jak i mapy Becker. Urządzenie to Becker traffic assist z107 z oprogramowaniem: v. 8.5.1(SR2). Moja navi nie ma windowsa przeszukałem już kilkukrotnie to forum jak i kilka innych w celu uzyskania informacji jak można bezpłatnie zaktualizować mapki i niestety nie znalazłem nic na Beckery bez win mobile. Czy wie ktoś jak to zrobić na moją nawi, czy jest w ogóle taka możliwość?? Aktualne mapki to 2009.Q2. Ściągnąłem mapki 2010.Q4, ale po wrzuceniu do folderu map na urządzeniu podczas ładowania pliku Languages i w ogóle uruchamianiu aplikacji wyskakuje komunikat z błędem: Brak licencji na posiadane mapki. i staje w tym punkcie(można ją tylko wyłączyć). Proszę o pomoc i z góry dziękuję za wiadomości/porady.
 
 
Loczek4 
Waypoint


Wiek: 34
Dołączył: 03 Wrz 2009
Posty: 21
Skąd: Wrocław/Legnica
Wysłany: 2012-12-30, 22:52   

Witam mam Becker Z098. Ściągnąłem soft iGO 8.3.5.199939 - GoldMaster i unlock menu blue i mapy. Co zrobić żeby to działało. Czy w menu muszę zmieniać ścieżki do IGO czy wogóle mam ciś innego ściągnąć. Proszę o pomoc.
_________________
Loczek
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 517 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18341
Wysłany: 2012-12-31, 06:31   

ricardo233 napisał/a:
Czy istnieje mozliwośc uaktualnienia mapy igo 8
vTs napisał/a:
Posiadam nawigacje Becker z098 z oryginalnymi mapami navteqa 2008.Q2 i chciałbym je uaktualnić
Stonek16 napisał/a:
wyskakuje komunikat z błędem: Brak licencji na posiadane mapki.
Loczek4 napisał/a:
Co zrobić żeby to działało.

Proponuję przeczytać uważnie ten wątek i zastosować sposób np. kolegi moody1
I zajrzeć do "Aktualizacja map w Beckerach"
_________________

Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-03-14, 21:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-05, 20:32   Podmiana map.

Witajcie. Odkopię temat, bo wpadła mi po taniości w ręce ta nawigacja, ponaprawiałem sobie co tam trzeba, ale miała też grzebane w sofcie. Przez program CM zaktualizowałem oprogramowanie i pokazała się propozycja bezpłatnej aktualizacji map. Tak też zrobiłem, wybierając sobie w CM odpowiednie regiony tak, żeby zmieściło się w pamięci urządzenia. Po resecie rozruch urządzenia zatrzymuje się na komunikacie "Błąd inicjacji mapy Twoja licencja nie pozwala otworzyć plików mapy!". Gdzie leży problem, skoro program i mapy pobrane legalnie przez aplikację Content Manager robią taką szopkę? Ewentualnie jak uruchomić nowe mapy na tym urządzeniu, pozostawiając w miarę możliwości oryginalny wygląd menu i jego funkcjonalność (chodzi mi głównie o odtwarzacz plików i regulację podświetlenia)?
Uprzedzę pytania:
-czytałem dużo na ten temat, nadal nie znajdując odpowiedzi na moje pytania,
-udało mi się odpalić "pożyczone" iGO na ciężarówki, ale po włączeniu od razu uruchamia się iGO pomijając Becker-owskie menu, w tym regulację podświetlenia, a wyłączenie jedynie za pomocą długiego trzymania przycisku on/off (również z pominięciem wyjścia do menu Becker-a.

Z góry bardzo dziękuję za zainteresowanie tematem.

Dodam jeszcze screeny, być może pomocne w rozwiązaniu problemu.

http://pokazywarka.pl/fsgc09/
_________________
Kupię płytę główną do Lenovo TAB 2 A7-10F
 
 
szwagier22
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 761
Wysłany: 2015-03-14, 14:02   

Cytat:
Gdzie leży problem, skoro program i mapy pobrane legalnie przez aplikację Content Manager robią taką szopkę?

Problem leży w twojej naiwności skoro wierzysz że Becker rozdaje coś za darmo. Tylko navi z najwyższej półki mają "dożywotnią" aktualizację map i to po warunkiem że do 3 miesięcy od daty zakupu zarejestrujesz navi na stronie Beckera. Oprogramowanie jest darmowe, mapy ci udostępnili a licencje sobie musisz dokupić. :-D
Albo skorzystaj z usług tego forum a nie z CM.
Miałem tą navi i zapewniam cię że wszystko na niej działa.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-14, 14:09   

Twój post kolego jest totalnie bezużyteczny, nie daje odpowiedzi na zadane pytanie i zaśmieca forum. Są tu ludki, którzy z chęcią "ostrzegą Cię" za taki wpis.
_________________
Kupię płytę główną do Lenovo TAB 2 A7-10F
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 51 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5089
Wysłany: 2015-03-14, 16:21   

Kolego .. post kolegi szwagier22 jest jak najbardziej uzytecznym, tyle , że Ty nie chcesz jego tresci dopuścic do siebie.

Napisałeś: "zaktualizowałem oprogramowanie" .. czy aktualizacja dotyczyła firmawe , czy iGO ?, bo jesli iGO, to byc moze Twoje licencje nie obslugują nowej wersji
Napisałes: Wybrałem odpowiadające mi obszary map".. a skąd wiesz, czy Twoje licencje obsługują pobrane przez Ciebie kraje, oraz czy ich wazność nie wygasła juz ?

Jeli wszystko masz top legal, po prostu pisz do supportu beckera, a nie tu.
Na pewno legalnemu uzytkownikowi pomogą.
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
piotras.plock
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Lip 2009
Posty: 34
Wysłany: 2015-03-14, 19:45   

Tak. Mam top legal. Program Content Manager zaktualizował oprogramowanie nawigacyjne mojej nawigacji, pojawił się komunikat o bezpłatnej 45-dniowej aktualizacji MAP, podał też komunikat że zbyt mało pamięci na wszystkie mapy ale w opcjach mogłem sobie wybrać spośród obszaru CAŁEJ EUROPY, więc pominąłem Rosję i inne niepotrzebne. Program pobrał i zainstalował w urządzeniu mapy. Do tej pory rozumiem, że wszystko legalnie, bez kombinowania.
"a skąd wiesz, czy Twoje licencje obsługują pobrane przez Ciebie kraje, oraz czy ich wazność nie wygasła juz" czyli program może proponować aktualizację, aktualizować oprogramowanie i mapy, ale nie daje dostępu do nowej zawartości, którą sam aktualizował?
"pisz do supportu beckera, a nie tu" worek złota dam temu, który mi udowodni że nikt nie dostał tu pomocy przy problemach z oryginalnym oprogramowaniem.
Mam prośbę. Jeśli ktoś nie spotkał się z takim problemem i nie potrafi pomóc w jego rozwiązaniu, niech po prostu nie doradza w sposób "elektrodowy".

Pozdrawiam.
_________________
Kupię płytę główną do Lenovo TAB 2 A7-10F
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11