Ogłoszenie | Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN
|
Przesunięty przez: jacekp1313 2015-12-02, 10:20 |
becker Z098 aktualizacja map/radarów |
Autor |
Wiadomość |
gustawox_1
Maestro GPS Nv33 i NaviaII

Pomógł: 381 razy Wiek: 109 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3666 Skąd: Poland
|
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
Wysłany: 2010-11-03, 21:58
|
|
|
@robertps
Polecam na twojego Beckera to oprogramowanie z pierwszego linka od gustawox1.
To jest wersja IGO z Beckera Z215 , w tej chwili najnowsze i najlepsze software "ogólnodostępne" do Beckerów (i innych).
Wersja ta jest na karte SD.
Musisz tylko wpisać twój port i baudrate do sys.txt. |
|
|
|
 |
robertps
azymut

|
Wysłany: 2010-11-03, 23:16
|
|
|
wrzucilem oprogramowanie z pierwszego linka niesety z karty niechce dzialac natomiast jak wrzuce bezposrednio na navi to smiga az milo szkoda ze nie ma po polsku
a mozesz dokladniej napisac o co biega z "wpisaniem twój portu i baudrate do sys.txt." |
|
|
|
 |
gustawox_1
Maestro GPS Nv33 i NaviaII

Pomógł: 381 razy Wiek: 109 Dołączył: 06 Mar 2009 Posty: 3666 Skąd: Poland
|
Wysłany: 2010-11-04, 08:05
|
|
|
robertps napisał/a: | niesety z karty niechce dzialac |
W menu Beckera powinien być wybór programu nawigacyjnego który ma zadziałać z karty SD czy z pamięci wewnętrznej.
robertps napisał/a: | szkoda ze nie ma po polsku |
Czego nie ma języka czy napisów polskich robertps napisał/a: | a mozesz dokladniej napisac o co biega z "wpisaniem twój portu i baudrate do sys.txt." |
Chodzi tu o wpisy na jakich portach GPS pracuje Twoje urządzenie .
Spróbuj dopisać takie parametry:
Kod: | [gps]
port="2"
baud="57600" |
|
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
Wysłany: 2010-11-04, 10:24
|
|
|
Język polski (napisy) masz w drugim poście tematu gdzie ściągałeś program.
Głosy polskie pasują od Igo.(Pisałeś że masz "gotowca")
Mapy też.
gustawox1 napisał/a: |
Kod: | [gps]
port="2"
baud="57600" |
|
Jeżeli to są dane do twojego Beckera Z205 , to nie musisz nic wpisywać , bo ta wersja ma właśnie te ustawione.
Aby startowało z karty potrzebujesz coś takiego:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23850 |
|
|
|
 |
robertps
azymut

|
Wysłany: 2010-11-04, 22:09
|
|
|
zrobiłem jak radziliście wpierw wrzuciłem programik do odpalania z karty i oprogramowanie z pierwszego linku (becker z215) plus spolszczenie i wszystko smiga jak nalezy -weilkie dzieki za pomoc
teraz mam takie pytanie przy uruchamianiu navi po resecie Logo Beckera jest uszkodzone tzn. wyswietla sie do polowy a drogo polowe zajmuja dwa mniejsze loga becker ktore sa rozowe i rozmyte probowalem resetu navi i wgrania backapu ale nie pomoglo... |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
Wysłany: 2010-11-04, 23:21
|
|
|
To przez to że wrzuciłeś tą wersje na flasha na navi. ( pisałem że to jest wersja SD).
Już z tym nic nie zrobisz , musisz się przyzwyczaić.
Ale w sumie jest to dosyć mała "cena" za nowe mapy |
|
|
|
 |
leotdi
Waypoint

|
Wysłany: 2010-11-08, 16:30
|
|
|
panowie,
na moim Z201 niby wszystko gra (AM+Z215). Jednak podany przez Foto "odpalacz" (stało się to dopiero po zainstalowaniu AM) zanika po chwili, a pojawia się plansza ori Beckera z dwoma ikonkami (AM + Becker /Z201/). Po pojawieniu się odpalacza mam więc chwilę, aby nacisnąć przycisk prowdzący do Beckera Z215. To mnie nie satysfakcjonuje, tym bardziej że nie mogę korzystać z funkcji odpalacza. Stało się to dopiero po instalacji AM na karcie (z samym Z215 było więc OK) Wcześniej było tak -"po zapięciu karty microSD"- (kiedy nie instalowałem jeszcze odpalacza), że właśnie sama navi wyświetlala ekran Beckera z dwoma ikonkami (AM + Becker Z201). I wtedy było to ok, ale nie teraz.
Gdzie we flashu navi szukać (i w jakich plikach?) / co zmienić (usunąć), abym mógł cieszyć się "odpalaczem" (i jego innymi funkcjami) ? dzięki za podpowiedzi ) |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
|
|
|
 |
leotdi
Waypoint

|
Wysłany: 2010-11-09, 19:05
|
|
|
Foto,
to nie tak. Dodatek do Beckera NIE ma nic do rzeczy (to są tylko funkcje wykorzystujące możliwości serii Becker Z - tam wymienionej). Pamiętam jak jeszcze w wersji AM 5 nie było tego dodatku, a miałem to samo (tło Becker i 2 ikony AM + Becker)
Doszedłem. Podczas instalacji AM autorun.exe "odpalacza" został zastąpiony przez autorun.exe AM. Wystarczyło zamienić powrotnie na ten od odpalacza, i wszystko gra ) |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
|
|
|
 |
leotdi
Waypoint

|
Wysłany: 2010-11-09, 20:45
|
|
|
Foto napisał/a: | Jak widzisz , starter Automapy ma jednak do rzeczy |
Foto,
tak, ale deinstalacja AM go nie usuwa, a brak zaznaczenia Beckera nic nie daje. Po prostu kolejność skopiowania, czyli zamiany startera AM na ten od "dopalacza" na karcie microSD musi być zrobiona na samym końcu. Niby proste i logiczne, ale tak wyszło Tak czy siak dzięki za trop |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
Wysłany: 2010-11-09, 22:58
|
|
|
Nie pisałem ani słowa o "deinstalacji".
Po za tym Automapy się nie deinstaluje , tylko jak chcesz sie jej pozbyć musisz skasować(usunąć).
Jak robisz instalacje AM w czytniku na komputerze (nie na nawigacji) , to nie będziesz miał bez zaznaczenia żadnego startera (czysta automapa na karcie).
Wtedy wystarczy dorzucić moje menu na SD i działa. I nie trzeba nic zamieniać.
Nie wiedziałem co dokładnie zrobiła AM na twoim Beckerze , najważniejsze że poradziłeś sobie w tym przypadku.
ps.
leotdi napisał/a: | w wersji AM 5 ...... miałem to samo (tło Becker i 2 ikony AM + Becker)
|
To znaczy że AM5 też coś zmieniła , orginalnie jest tylko Becker.
pozdr |
|
|
|
 |
leotdi
Waypoint

|
Wysłany: 2010-11-15, 19:19
|
|
|
proszę o podpowiedź do Z201,
z softem Z215 na microSD istnieje problem jasności LCD. Zbyt mała jasność niestety eliminuje praktycznie używanie skądinąd b.dobrego ooprogramowania w praktyce. W czasie jazdy w zasadzie nic nie widać. Po przełączeniu na ori soft Z201 (dzień) różnica jest b.widoczna na plus Z201 (b.jasno). W dodatku opcja regulacji jasności "dzień" i "noc" w sofcie Z215 NIE działa. Proszę zatem jakie zmiany / wpisy są konieczne (gdzie), aby tą jasność (+aktywacja regulacji) zwiększyć ?
[ Dodano: 2010-11-15, 20:28 ]
witam ponownie,
śpieszę już donieść, że problem zostal rozwiązany. Jestem strasznie
Mało tego, teraz działa również regulacja jasności ... oraz pojawił się Bluetooth (szkoda że Z201 akurat nie obsługuje ) oraz TMC ( ) którego też NIE było.
Jeśli ktoś z posiadaczy Z201/203/205 jest zainteresowany (ma podobne problemy) to chętnie służę podpowiedzią, co i jak zmienić.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Foto
Navi Expert

|
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11 |
|