My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:20
becker Z098 aktualizacja map/radarów
Autor Wiadomość
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-03, 18:27   

Spróbuj tego może zadziała :arrow: http://www.my-navia.pl/vi...ighlight=becker :roll:

[ Dodano: 2010-11-03, 18:35 ]
http://www.ipmart-forum.pl/showthread.php?t=28206

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14061
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-03, 21:58   

@robertps

Polecam na twojego Beckera to oprogramowanie z pierwszego linka od gustawox1.
To jest wersja IGO z Beckera Z215 , w tej chwili najnowsze i najlepsze software "ogólnodostępne" ;-) do Beckerów (i innych).
Wersja ta jest na karte SD.
Musisz tylko wpisać twój port i baudrate do sys.txt.
 
 
robertps 
azymut


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-03, 23:16   

wrzucilem oprogramowanie z pierwszego linka niesety z karty niechce dzialac natomiast jak wrzuce bezposrednio na navi to smiga az milo szkoda ze nie ma po polsku :-/
a mozesz dokladniej napisac o co biega z "wpisaniem twój portu i baudrate do sys.txt."
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-11-04, 08:05   

robertps napisał/a:
niesety z karty niechce dzialac

W menu Beckera powinien być wybór programu nawigacyjnego który ma zadziałać z karty SD czy z pamięci wewnętrznej.
robertps napisał/a:
szkoda ze nie ma po polsku

Czego nie ma języka czy napisów polskich :?:
robertps napisał/a:
a mozesz dokladniej napisac o co biega z "wpisaniem twój portu i baudrate do sys.txt."

Chodzi tu o wpisy na jakich portach GPS pracuje Twoje urządzenie .
Spróbuj dopisać takie parametry:
Kod:
[gps]
port="2"
baud="57600"
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-04, 10:24   

Język polski (napisy) masz w drugim poście tematu gdzie ściągałeś program.
Głosy polskie pasują od Igo.(Pisałeś że masz "gotowca")
Mapy też.

gustawox1 napisał/a:


Kod:
[gps]
port="2"
baud="57600"

Jeżeli to są dane do twojego Beckera Z205 , to nie musisz nic wpisywać , bo ta wersja ma właśnie te ustawione.

Aby startowało z karty potrzebujesz coś takiego:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23850
 
 
robertps 
azymut


Dołączył: 03 Lis 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-04, 22:09   

zrobiłem jak radziliście wpierw wrzuciłem programik do odpalania z karty i oprogramowanie z pierwszego linku (becker z215) plus spolszczenie i wszystko smiga jak nalezy -weilkie dzieki za pomoc
teraz mam takie pytanie przy uruchamianiu navi po resecie Logo Beckera jest uszkodzone tzn. wyswietla sie do polowy a drogo polowe zajmuja dwa mniejsze loga becker ktore sa rozowe i rozmyte probowalem resetu navi i wgrania backapu ale nie pomoglo...
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-04, 23:21   

To przez to że wrzuciłeś tą wersje na flasha na navi. ( pisałem że to jest wersja SD).
Już z tym nic nie zrobisz , musisz się przyzwyczaić. :-?

Ale w sumie jest to dosyć mała "cena" za nowe mapy :-)
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-08, 16:30   

panowie,

na moim Z201 niby wszystko gra (AM+Z215). Jednak podany przez Foto "odpalacz" (stało się to dopiero po zainstalowaniu AM) zanika po chwili, a pojawia się plansza ori Beckera z dwoma ikonkami (AM + Becker /Z201/). Po pojawieniu się odpalacza mam więc chwilę, aby nacisnąć przycisk prowdzący do Beckera Z215. To mnie nie satysfakcjonuje, tym bardziej że nie mogę korzystać z funkcji odpalacza. Stało się to dopiero po instalacji AM na karcie (z samym Z215 było więc OK) Wcześniej było tak -"po zapięciu karty microSD"- (kiedy nie instalowałem jeszcze odpalacza), że właśnie sama navi wyświetlala ekran Beckera z dwoma ikonkami (AM + Becker Z201). I wtedy było to ok, ale nie teraz.
Gdzie we flashu navi szukać (i w jakich plikach?) / co zmienić (usunąć), abym mógł cieszyć się "odpalaczem" (i jego innymi funkcjami) ? dzięki za podpowiedzi )
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-08, 19:19   

Przy instalacji AM na kartę zaznaczyłes Beckera i Automapa zrobila swoj własny starter , który miesza.
Zrób nową instalacje AM na kartę , bez zaznaczania . To co jest w flashu nie gra roli.
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-09, 19:05   

Foto,

to nie tak. Dodatek do Beckera NIE ma nic do rzeczy (to są tylko funkcje wykorzystujące możliwości serii Becker Z - tam wymienionej). Pamiętam jak jeszcze w wersji AM 5 nie było tego dodatku, a miałem to samo (tło Becker i 2 ikony AM + Becker)

Doszedłem. Podczas instalacji AM autorun.exe "odpalacza" został zastąpiony przez autorun.exe AM. Wystarczyło zamienić powrotnie na ten od odpalacza, i wszystko gra )
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-09, 20:32   

Jak widzisz , starter Automapy ma jednak do rzeczy ;-)
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-09, 20:45   

Foto napisał/a:
Jak widzisz , starter Automapy ma jednak do rzeczy ;-)


Foto,

tak, ale deinstalacja AM go nie usuwa, a brak zaznaczenia Beckera nic nie daje. Po prostu kolejność skopiowania, czyli zamiany startera AM na ten od "dopalacza" na karcie microSD musi być zrobiona na samym końcu. Niby proste i logiczne, ale tak wyszło :-P Tak czy siak dzięki za trop :-)
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-09, 22:58   

Nie pisałem ani słowa o "deinstalacji".
Po za tym Automapy się nie deinstaluje , tylko jak chcesz sie jej pozbyć musisz skasować(usunąć).
Jak robisz instalacje AM w czytniku na komputerze (nie na nawigacji) , to nie będziesz miał bez zaznaczenia żadnego startera (czysta automapa na karcie).
Wtedy wystarczy dorzucić moje menu na SD i działa. I nie trzeba nic zamieniać.
Nie wiedziałem co dokładnie zrobiła AM na twoim Beckerze , najważniejsze że poradziłeś sobie w tym przypadku. ;-)

ps.
leotdi napisał/a:
w wersji AM 5 ...... miałem to samo (tło Becker i 2 ikony AM + Becker)


To znaczy że AM5 też coś zmieniła , orginalnie jest tylko Becker.

pozdr
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2010-11-15, 19:19   

proszę o podpowiedź do Z201,

z softem Z215 na microSD istnieje problem jasności LCD. Zbyt mała jasność niestety eliminuje praktycznie używanie skądinąd b.dobrego ooprogramowania w praktyce. W czasie jazdy w zasadzie nic nie widać. Po przełączeniu na ori soft Z201 (dzień) różnica jest b.widoczna na plus Z201 (b.jasno). W dodatku opcja regulacji jasności "dzień" i "noc" w sofcie Z215 NIE działa. Proszę zatem jakie zmiany / wpisy są konieczne (gdzie), aby tą jasność (+aktywacja regulacji) zwiększyć ?

[ Dodano: 2010-11-15, 20:28 ]
witam ponownie,

śpieszę już donieść, że problem zostal rozwiązany. Jestem strasznie :mrgreen:

Mało tego, teraz działa również regulacja jasności :!: ... oraz pojawił się Bluetooth (szkoda że Z201 akurat nie obsługuje :-( ) oraz TMC ( :!: ) którego też NIE było.

Jeśli ktoś z posiadaczy Z201/203/205 jest zainteresowany (ma podobne problemy) to chętnie służę podpowiedzią, co i jak zmienić.

pozdrawiam
 
 
Foto
Navi Expert



Pomógł: 12 razy
Dołączył: 31 Sie 2010
Posty: 333
Wysłany: 2010-11-15, 20:36   

Zamieniam sie w słuch ;-) , to znaczy jak to zrobic?
_________________
Menu Blue Unlock <---- klik ----
Uniwersalne Menu Spirit
Lista uruchomionych programów nawigacyjnych <---- wpisz się ---
Ostatnio zmieniony przez Foto 2010-11-30, 09:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11