My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:20
becker Z098 aktualizacja map/radarów
Autor Wiadomość
mizerd
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-14, 12:51   szybkość odpalania Z 98

Witam!
Mam pytanko do użytkowników Z 98 dotyczące szybkośći uruchamiania. Zestaw użytkuję od niedawna i wydaje mi się że zaczął dość wolno się odpalać. Dokładnie mówiąc zatrzymuje się na obrazie PRZESTRZEGAJ KODEKSU DROGOWEGO i potrzebuje ok 1min na przejście do mapy.
Wgrywałem POI finder 3,5 może coś namieszałem??Nie pomogło przywrócenie kopii zapasowej. Może wie ktoś jak cofnąć zmiany bo wydaje mi się ze dalej na nawigacji trochę muli
Pozdrawiam
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-06-14, 18:57   Re: szybkość odpalania Z 98

mizerd napisał/a:
Witam!
Mam pytanko do użytkowników Z 98 dotyczące szybkośći uruchamiania. Zestaw użytkuję od niedawna i wydaje mi się że zaczął dość wolno się odpalać. Dokładnie mówiąc zatrzymuje się na obrazie PRZESTRZEGAJ KODEKSU DROGOWEGO i potrzebuje ok 1min na przejście do mapy.
Wgrywałem POI finder 3,5 może coś namieszałem??Nie pomogło przywrócenie kopii zapasowej. Może wie ktoś jak cofnąć zmiany bo wydaje mi się ze dalej na nawigacji trochę muli
Pozdrawiam


cześć,

właśnie miałem to samo na swoim Z201 :!: Odinstaluj POI Finder 3.5 poprzez program ... POI Finder 3.5 na PC-ecie. SZYBKOŚĆ reakcji po naciśnięciu przycisku OK wróci natychmiast do normy :-) Od tej pory z w/w powodu już NIE korzystam z POI Finder.
 
 
mizerd
Waypoint


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-14, 19:52   

jak to zrobić tam nie ma zakładki odinstaluj
Ps. Pytania nie było.
Ale mam za to inne. Myślałem na początku że zwaliłem coś z systemem i przez program content manager wgrałem nowy system. Czy wgrywając kopie systemu program nakłada nowe dane na stare czy też je powiela. ????
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-06, 21:32   becker Z098 aktualizacja map/radarów

Witam,
czy ktoś może zaprowadzić do pewnego żródełka z aktualizacją dla Beckera Z098 - navteq 2009 Q2?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2015-10-22, 06:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kecaj92
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-06, 22:09   

Witam
Mam ten sam problem otóż przy zakupie tej nawigacji gwarantowany jest update map po zarejestrowaniu się.
Zarejestrowałem się na stronie Beckera i ściągnęła mi się tylko aktualizacja do systemu nawigacji czy coś takiego. Ale nie .... nie wiem jak zaktualizować tą mape.
Wyczytałem gdzieś że przez Content Menagera da się zaktualizować tą mape lecz w tym programie można jedynie ją kupić...
Proszę o pomoc.
Pzdro
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18388
Wysłany: 2009-08-07, 06:13   

Sprawdź dokładnie w instrukcji, co jest gwarantowane: aktualizacja map, czy aplikacji, bo to dwie zupełnie różne rzeczy. Jeśli masz darmową aktualizacje map, zgłoś problem w serwisie.
_________________

 
 
kecaj92
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-07, 08:17   

Na pudełku oraz na osobnej karcie jest napisane że jest gwarantowany update map. Bo aktualizacja oprogramowania beckera jest oczywiście darmowa.
Tylko teraz nie wiem gdzie należy się zarejestrować aby dokonać tej aktualizacji...
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 518 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18388
Wysłany: 2009-08-07, 08:23   

Cytat:
gwarantowany update map

Nic nie pisze o bezpłatnym...

Zakup map: http://www.mybecker.com/w...003&navSeq=2930
_________________

 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-07, 09:03   

Aktualizacja zawiera:

1. Darmową aktualizację map z Q2 2008 do Q3 2008.
2. Budynki 3D w Polsce: 76 atrakcji turystycznych
3. Poprawione strzałki nawigacyjne.
4. Udoskonalona symulacja w tunelu.

Cała procedura jest wyjątkowo prosta i automatyczna.
Po uruchomienia „Content Manager” należy wybrać funkcje, które zostaną poddane aktualizacji. Manager zawartości sam wyszuka w Internecie dostępne aktualizacje


2 punkt chyba u mnie nie działa
ale w zamian pięknie działa ostrzeganie o fotoradarach suszarkach i innych mandatogennych sytuacjach[/i]
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-07, 09:06   

Sprzedawcy twierdzą, że należy się darmowa aktualizacja do wersji o jeden stopień nowszej od tej wgranej w urządzenie. Jednak Content Manager 2 niestety na ten temat milczy i aktualizuje jedynie oprogramowanie, umożliwiając także zakup najnowszej możliwej mapy całej Europy za ok. 50euro.
Nawigacja mi się podoba, wgrane mapy spradzają się bardzo OK, jednakchciałoby się mieć najnowszą wersję....

Pytałam jednak....o źródło alternatywne ;-)

[ Dodano: 2009-08-07, 10:07 ]
zaq13 napisał/a:
Aktualizacja zawiera:

1. Darmową aktualizację map z Q2 2008 do Q3 2008.
2. Budynki 3D w Polsce: 76 atrakcji turystycznych
3. Poprawione strzałki nawigacyjne.
4. Udoskonalona symulacja w tunelu.

Cała procedura jest wyjątkowo prosta i automatyczna.
Po uruchomienia „Content Manager” należy wybrać funkcje, które zostaną poddane aktualizacji. Manager zawartości sam wyszuka w Internecie dostępne aktualizacje


2 punkt chyba u mnie nie działa
ale w zamian pięknie działa ostrzeganie o fotoradarach suszarkach i innych mandatogennych sytuacjach[/i]


U mnie nie ma takich opcji..... (wybieranie funkcji do aktualizacji...) w Content Manager - zarówno w najnowszym jak i w starszej wersji.... :-x CM owszem samodzielnie wyszukuje diostępne w necie aktulizacje, jednak....dostępna jest tylko aktualizacja softu :evil:

zaq13, - kiedy kupiłeś Beckera i kiedy robiłeś tą darmową aktualizację? I jeszcze.... czy po wgranej aktualizacji, jak zajrzysz do wersji map, to faktycznie masz Q3???

PS znalazłam na stronie oficjalnego importera....
http://www.carhifi.com.pl/54601.html

dziwnie tekst zgadza sie z tym co pisze zaq13.... chyba tam zadzwonię, bo u mnie to nie działa jak jest w opisie.... pomocy!
Ostatnio zmieniony przez malami44 2009-08-07, 19:31, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
kecaj92
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-07, 09:21   

Dobra wielkie dzięki ale nie doczytałem dokładnie.
Na pudełku na naklejce jest napisane

Cytat:
"Includes 45 day map update guarantee*"
oraz
Register within 60 days of purchase and if a new map DVD update is available within 45 days of your purchase date you may be eligible to purchase an update to €19,99

Czyli jeżeli zarejestruje się w ciągu 60 dni od daty zakupu i jeżeli aktualizacja pojawi się w ciągu 45 dni od daty zakupu to mogę zaktualizować obecną mapę tylko za €19,99.
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-07, 09:24   

kecaj92,
popatrz na linka wklejonego przeze mnie post wyżej.... dzwoniłam właśnie do źródła...ponoć zgodnie z tym co napisano w linku.... jednak aktualizacja do Q3 sie należy, pan, który się tym działem zajmuje był nieobecny, będę dzwonić później. Myślałam, że mam jakąś niejkompletną płytę w zestawie.... teraz okazuje się, że jest nas przynajmniej dwoje.... :-/
 
 
kecaj92
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 03 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-08-07, 09:33   

Ja na płycie nie mam nic oprócz CM który zaraz po instalacji ściąga nowszą wersje.
A i przez CM mapę mogę kupić aż za 9,95EUR chociaż wczoraj było po 19,95 tyle że tych map do wyboru tam jest więcej...
Poczekamy zobaczymy mam nadzieje że aktualizacja jednak będzie.
 
 
malami44
Waypoint


Dołączył: 06 Sie 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-07, 10:11   

kecaj92,
do tej pory ustaliłam, że...starsza wersja CM zachowuje sie zupełnie inaczej niż nowa. Nowa ściąga jedynie jakieś 26mb nowszego softu.
Stara wersja CM ma faktycznie inne opcje i do sciagnięcia ok. 200mb. Jednak nawet po tej operacji w urządzeniu mam wersję map Q2.... albo robię coś źle? Nie bardzo widzę możliwość ...pomyłki?
Z drugiej strony.... na płycie powinno być takie oprogramowanie, żeby działało...! Skoro generalny importer deklaruje że upgrade do Q3 się należy, zamierzam to uzyskać.
 
 
zaq13 
Waypoint


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Mar 2009
Posty: 39
Wysłany: 2009-08-07, 10:21   

ja tam nawigacje mam od marca
i od razu na starym CM była aktualizacja do q3 wiec pobrałem wszystko do q3

pare dni temu zaktualizowałem se resztę /nie mapy/ na CM2 i jest to teraz wersja SR2 z jul 21 2009 bardzo ok

a teraz nie zamierzam kupować jeszcze uaktualnień map
może za rok jak sie moje z nieaktualni ą
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11