My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map770 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-02-19, 06:58   

Cytat:
ma ktoś może ROM do 770?
jest na forum. Ma dvd79. Wrzucał na forum

[ Dodano: 2011-02-19, 06:58 ]
Dzakus, http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=26288
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
okonez13
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-19, 17:10   

Dzieki, tylko linki są nieaktualne:/ moze dvd79 wrzuci jeszcze raz :->
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3675
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-19, 17:52   

okonez13 tu :arrow: Clarion MAP 770
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
okonez13
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-19, 17:54   

ok, udalo mi sie wejsc do windowsa na sofcie mediona przytrzymujac flagę podczas włączania, ale czemu jak wylacze i wlacze nawigacje to programy ktore zainstalowalem znikaja? Czy to jest tzw. hard reset? Jak bateria mi sie rozladuje w GPSie to tez znikna?...

[ Dodano: 2011-02-19, 17:55 ]
gustawox1, dzięki za ROMa ;-)

[ Dodano: 2011-02-19, 18:08 ]
Z tym ROMem cos nie tak...caly czas jest tylko splash screen, niebieski ekran z napisem clarion (nie jest to uruchomiony windows, bo nie da sie nawet "rysowac" rysikiem zaznaczenia), ale nie wazne, wracam do tego ROMu mediona tylko dlaczego tak jest ze mi sie appsy moje doinstalowane usuwaja a to menu GPSa jest nawet po wlaczeniu i wylaczeniu?
 
 
inrzynier
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-09, 10:24   

Witam,
podpinam się do tematu, uruchomiłem nawigacje w tym trybie i cos nacisnąłem - teraz nie ma żadnej reakcji ani poprzez kabel ani guzikiem :/ nie wiem co robić :|
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2011-04-09, 11:36   

inrzynier napisał/a:
cos nacisnąłem
Może formatuj pamięć? Może autodestrukcję? I co to znaczy
inrzynier napisał/a:
żadnej reakcji ani poprzez kabel ani guzikiem
_________________

 
 
inrzynier
azymut


Dołączył: 09 Kwi 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-04-09, 13:14   

Prawdopodobnie to drugie (nacisnąłem - czyli wybrałem - sorki za skót myślowy).

Podczas uruchamiania nawigacji ekran nie reaguje (nie wyświetla żadnych informacji) jedynie dioda (niebieska) podświetla się na chwilę (jak podczas normalnego uruchamiania).

Jestem też przekonany, że nie mam wszystkich plików na standardowej karcie pamięci - może gdyby ktoś podesłał jej zawartość mógłbym przenieść je na kartę pamięci i takie rozwiązanie by pomogło ?!

Bardzo proszę o pomoc !
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-05-04, 15:25   

maciej123, na forum pojawiło się firmarę do tej nawigacji, więc da się ją jeszcze postawić. Znajdę to dam link, a po za tym scale do tego tematu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
feszt
azymut


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-07, 06:11   

inrzynier napisał/a:
Prawdopodobnie to drugie (nacisnąłem - czyli wybrałem - sorki za skót myślowy).

Podczas uruchamiania nawigacji ekran nie reaguje (nie wyświetla żadnych informacji) jedynie dioda (niebieska) podświetla się na chwilę (jak podczas normalnego uruchamiania).

Jestem też przekonany, że nie mam wszystkich plików na standardowej karcie pamięci - może gdyby ktoś podesłał jej zawartość mógłbym przenieść je na kartę pamięci i takie rozwiązanie by pomogło ?!

Bardzo proszę o pomoc !


Mam ten sam problem, wgrałem rom'a z mediona i teraz nie mogę znaleźć oryginalnego na necie. Czy któryś z kolegów mógłby mi tak owego użyczyć :).
 
 
feszt
azymut


Dołączył: 07 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-11, 06:17   

Panowie, wielka prośba, zapodajcie roma do tej navi.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17934
Wysłany: 2011-07-11, 09:52   

Jeśli masz połączenie z PC, spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=11317
_________________

 
 
almal3
azymut


Dołączył: 11 Sie 2012
Posty: 1
Wysłany: 2012-08-11, 21:17   

Czy wiecie jak wlaczyc juz tego clariona 770. Probowalem rozne kombinacje przyciskow i nic. A jak mozna wgrac od nowa windows skoro nie moge uruchmic clariona. Czy jest jakis plik bootowalny z sd ?
 
 
mareksiem
azymut


Dołączył: 20 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2012-10-06, 19:16   

Ja też dzisiaj walcze z tym sprzętem, Ale tylko pomarańczowa dioda podczas ładowania zmieniająca się w zieloną no i chwilami mrugająca niebieska jak przytrzymam guzik. Da się z tym coś zrobić?
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 36
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 756
Wysłany: 2012-10-07, 05:47   

W tych modelach masowo padają układy zasilania.
mareksiem jeśli Twoja usterka nie powstała po kombinowaniu na plikach lub menu serwisowym to pomierz rozprowadzenie napięć na płycie.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
mariuszmar
azymut


Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 2
Wysłany: 2012-11-28, 23:22   clarion map 770 format, ustawienia fabryczne

clarion map 770,
nawigacja włącza się działa nawiguje, ale po jakimś czasie (rożnie) wiesza się i przestaje działać, czasami wydaje dźwięk ciągły bip, zacznie działać jak się rozładuje bateria do zera i tak w kółko, czasami pomaga reset, czy da rade jakoś ja sformatować żeby działała,
usuwałem wszystkie śmieci z karty, pamięci ale to nic nie pomaga, najlepiej żeby dało się ja przywrócić do stanu przy zakupie.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,19 sekundy. Zapytań do SQL: 9