My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map770 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
spidermen_omen
azymut


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-27, 22:18   clarion map770 backup, reanimacja

potrzebujewaszej pomocy chyba my-navia jest moją ostatnią deska ratunku problem dotyczy clariona map770. Na początku zaczęły się z nim problemy kiedy komputer przestał go rozpoznawać i często się zawieszał pomagały resety ale miałem już tego dość postanowiłem zrobić upgrade softu ... nie doczytałem i wrzuciłem nie odpowiedni i podczas ładowania wywalił mi błąd z powodu niepowodzenia bądź podejrzewam nie naładowałem baterii :( i sprzęt się zawiesił więc jak zawsze reset ale tym razem AMEN :( wyłączył się i już wstać nie chce ... sprzętowo jest chyba sprawny ładowanie działa napięcia na baterie są poprawne jej moc po naładowaniu też kontrolka podczas ładowania jest pomarańczowa a po naładowaniu zielona więc trupem nie jest ale nie reaguje na guzik POWER ani na żadne kombinacje z resetem bez resetu z guzikiem chorągiewki trzymanie power reset w różnych kombinacjach na 20 , 30 , 40 sekund NIC tylko błyśnie niebieska dioda POWER jak by chciał wstać i to wszystko ekran CZARNY zero reakcji komputer teraz wcale go nie widzi nawet sygnału dźwiękowego że coś do niego podłączyłem żadnej informacji w stylu "nie rozpoznano urządzenia". Kopałem google przez 3 dni po 14 godzin NIC :( NIC :( NIC :( nawet próbowałem reset na 9tą nóżkę pod mikroskopem zero reakcji ... więc pozostajecie mi tylko WY i wrzucenie na karte SD z (chyba dobrze nazwałem) bootloaderem bo tylko tą drogą jego reanimacja jest możliwa bo jak już wspomniałem z komputerem ZERO komunikacji ... :( czy jesteście w stanie mi pomóc ... HELP
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-12-22, 10:10, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 54
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1051
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2010-10-28, 07:10   

spidermen_omen, napisz nowy temat w dziale Clarion http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=99
Tu gdzie napisałeś jest dział dotyczący Navia Nv47.
Jeśli tylko ktokolwiek będzie potrafił Ci pomóc - z całą pewnością taką pomoc otrzymasz.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18046
Wysłany: 2010-10-28, 07:32   

Posprzątane
_________________

 
 
spidermen_omen
azymut


Dołączył: 27 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2010-11-10, 00:06   

czy temat wyczerpany ?? mam takiego trupa moze macie pomysł na ozywienie ??
 
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 37
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 756
Wysłany: 2010-11-10, 00:41   

Skoro nic się nie zaświeca to skąd pomysł, że to flash padł, a nie układy ładowania ?

Świecenie diody nie oznacza ani ładowania ani zasilania procesora. Wie o tym każdy kto weźmie w łapy miernik zamiast rysika.

Fora kształtują nową wersję "nadczłowieka" - model "wiem wszystko i sam naprawię".
Gorzej gdy ten nadczłowiek spartoli doszczętnie urządzenie które było do naprawienia zanim wsadził w nie łapy.

Zamiast forum w elektronice używa się miernika. Polecam do poczytania:

http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1741142.html

Administracji sugeruję przyklejenie tu podobnej treści.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
Djalo
azymut


Dołączył: 06 Lut 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-06, 18:34   Na czym polega Reset 9 nóżki ?

Jak mogę to zrobić ? To chyba moja ostatnia szansa uratowania Clarion MAP770 :/

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2011-03-08, 13:29 ]
------------------------------------------------------------------------------------------
Dołączyłem do istniejącego wątku
Proszę o przestrzeganie regulaminu forum - punkt 4
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2011-02-06, 19:33   

Djalo, na forum jest FW. Wystarczy znaleźć i wgrać. Bezpiecznie niż 9 nózka.

PS. Ja udostępniałem flash dump, wieć w okolicy moich postów będzie FW.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Djalo
azymut


Dołączył: 06 Lut 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-09, 17:58   

Tak, pobrałem coś chyba od Ciebie SMFLash 32 MB, wrzucę na Kartę i zadziała ? Jak możesz podać Link do Tuta to będzie wdzięczny
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2011-02-09, 18:56   

Djalo, SMFlash to tylko kopia flasha. Trzeba dopiero przerobić to na FW. Poszukaj przerobionego.

[ Dodano: 2011-02-09, 19:04 ]
Tutaj jest FW: http://www.my-navia.pl/vi...p=229865#229865
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Djalo
azymut


Dołączył: 06 Lut 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-11, 16:06   

Byłem tam dawno, Linki padły
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9768
Wysłany: 2011-02-11, 20:44   

Djalo, to napisz do dvd79 o reupload.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Djalo
azymut


Dołączył: 06 Lut 2011
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-12, 21:30   

Napisałem, może odpisze :P
 
 
okonez13
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-18, 19:36   Clarion MAP770 tryb serwisowy zawieszony

Witam, czytałem pare tematów i nie mogę znalezc odpowiedzi... Chcąc wejsc do WINCE wszedlem przypadkiem do trybu serwisowego (nie mam pojecia jak) i nie moglem z tamtad wyjsc....w internecie szybko znalazlem ROMa wiec stwierdzilem ze najlatwiej bedzie go wgrac aby jednoczesnie miec czysty system i wyjsc z trybu serwisowego. Wrzucielm na karte 2 pliki z:
PNA470T_ P4410_ FlashRom_ R23.rar
i w WINCE Upgrade wybrałem: 1=WINCE by SD/MMC (bez format)
na ekranie było cały czas Waiting!! i nic się nie działo przez dobre 15 minut... nie reagował na przyciski więc wyjąłem kartę, na dole ekranu pojawił się mały pasek ze szlaczkiem (różnokolorowe pixele) i GPS jest jakby ciagle zawieszony w tym stanie....jakies porady?....moge go rozladowac zeby przy wlaczaniu od nowa wejsc w tryb serwisowy?....dodam ze instalujac oporgramowanie z karty nie nazwalem jej WINCE (jak bylo w tutorialu dla MAP780)...:/...moze system w ogole nie zaczal sie wgrywac i stery system dalej jest....tylko jak do niego wejsc? nie moge zrestartowac urzadzenia...

[ Dodano: 2011-02-18, 19:48 ]
ok ....zadzialalo w koncu zwykle wylaczanie (10 sekund przycisk wyłączania)....nastepnie wrzucilem te karte (juz sformatowaną z nazwą WINCE) i w menu serwisowym wybrałem wgrywanie z formatem i w ciagu 2 minut już mam oprogramowanie...co prawda sygnowane przez MEDION ale dziala poprawnie wszystko;D... smieszne jest to ze te urzadzenia jak np. wczesne modele HTC sa sprzedawane pod roznymi nazwami (a flaki te same)...
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-02-18, 19:50   

okonez13 z tego co rozumiem temat do zamknięcia?
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
okonez13
azymut


Dołączył: 22 Mar 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-02-18, 20:28   

Jeszcze nie do konca:< pomimo ze jest juz system to caly czas wola o karte pamieci ktora jest w srodu i jak klikam ok to restartuje sie....w dodatku nie moge teraz wejsc do czystego windowsa... czy moge sprobowac wgrywac do 770 oprogramowanie z 780? nie moge znalezc specyfikacji tych GPSów

[ Dodano: 2011-02-18, 20:34 ]
wedlug strony producenta maja bebechy praktycznie te same...moze 770 ma wiecej opcji jakis...

[ Dodano: 2011-02-18, 20:43 ]
Dobra kolejny raz sam sobie odpowiadam :roll: , po isntalacji ROMu z 780-tki nie uruchamia się... ale tryb serwisowy zawsze działa:P...więc nie ma się czego bac można kombinowac... ma ktoś może ROM do 770? (oryginalny, nie od MEDIONA)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 1,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11