My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map770 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 515 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18124
Wysłany: 2009-11-20, 22:26   

explorer.exe poszukaj w apteczce - dzial Download
_________________

 
 
krys_wm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-21, 11:57   

Dzakus, plik explorer.exe wziąłem z apteczki > następnie włożyłem kartę SD do laptopa skopiowałem plik z nazwą update.exe i to niestety nie pomogło.

Zastanawia mnie tylko jedna rzecz Windows jest na pamięci(2GB) wbudowanej w nawigację, a plik update.exe jest na karcie SD czy to mogło zadziałać?

Piszesz że ostateczne rozwiązanie tej usterki to programator- na czym to polega i gdzie to można wykonać?

Z góry dzięki za Odp.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9466
Wysłany: 2009-11-21, 12:18   

Niektóre modele nawigacji podczas włączania szukają na kartach SD określonych plików/folderów, takich jak np. explorer.exe, shell.ini czy właśnie update.exe

Spróbuj tej sztuczki: http://www.my-navia.pl/vi...p=105024#105024
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2009-11-21, 14:14   

jestem_ktoś napisał/a:
Niektóre modele nawigacji
Nawigacje nic samemu nie robią. Wszystko co robi rozkazuje mu system. W tym wypadku plik ST.exe szuka takie pliku.

[ Dodano: 2009-11-21, 14:16 ]
krys_wm napisał/a:
Piszesz że ostateczne rozwiązanie tej usterki to programator- na czym to polega i gdzie to można wykonać?
Programator posiadają tylko serwisy komputerowe.
Na czym to polega?
Na podłączeniu pamięci FLASH do programator>komputera
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
marek216 
GPS instruktor
serwis elektroniki



Pomógł: 18 razy
Wiek: 37
Dołączył: 11 Sie 2007
Posty: 756
Wysłany: 2009-11-21, 22:26   

Więc tak.
Sama zmiana nazwy pliku nie była straszna.
Manewry na menu serwisowym bez wiedzy to delikatnie mówiąc debilizm.

Zrób tak on/off + reset trzymasz ok 5 sek i puszczasz reset trzymając on/off
Trzymasz aż nawi ruszy - ok 10-15 sek. powinno to zająć.
Jak nie pomoże to ZONK :!:


Skrajny przypadek i zbieg okoliczności a i takie bywały to zdechły układy ładowania - miernik w dłoń i pomierz czy bateria dostaje ładowanie.
_________________

Serwis elektroniki: www.soft-serwis.eu
Części i narzędzia: www.sklep.soft-serwis.eu
Projektowanie urządzeń: www.fenikstech.pl
Ogłoszenia dla elektroników: www.elektronika.sprzedawaj.eu

Nie pomagam na PW/GG/e-mail !
 
 
 
krys_wm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-22, 00:00   

marek216, niestety jest ZONK , co do ładowania baterii to nie mam miernika aby sprawdzić jak podłączam USB do nawigacji to dioda od ładowania świeci.

Podczas trzymania on/off + reset po ok 5 sek. mruga mi dioda na niebiesko obok diody od ładowania, puszczając reset i trzymając on/off nawet 1 min nic się nie dzieję.

Czy możesz mi doradzić co dalej, najlepiej namiar na jakiś serwis któremu uda się reanimować moja nawigację, mieszkam w Olsztynie (warmińsko-mazurskie).
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 28 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1415
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-02-23, 08:44   

Witam
Czy mógłbyś wkleić na inny serwer kopię katalogu "WINDOWS"
Serwer "odsiebie" na którym był plik, został zlikwidowany

Druga prośba
Czy mógłbyś gdzieś zamieścić obraz oryginalnej płytki do Clariona 770?

pozdrawiam
Arturek
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-02-23, 09:04   

Arturek napisał/a:
Czy mógłbyś gdzieś zamieścić obraz oryginalnej płytki do Clariona 770?
Trochę za duża jest jak na moje łącze i nie mogę wrzucić.

Na forum wrzuciłem cały program bez map i licencji

[ Dodano: 2010-02-23, 09:12 ]
Pamiętaj, że kopii katalogu Windows nie wgrasz do nawigacji. Służy ona tylko do obejrzenia Hex Edytorem, IDA programów i bibliotek z tego katalogu i nie jest pełna. Nie zawiera plików systemowych

Link: http://www.megaupload.com/?d=A4XQS7XQ
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
Mobilek
azymut


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-08, 11:19   Clarion 770 - padła nawi

Witam, otoz mam taki problem ze wczoraj calkowicie padla mi nawigacja, chcialem ja odblokowac, naciskalem reset i ktorys przycisk z prawej strony, wtedy pojawil mi sie niebieski ekran z jakimis opcjami typu BT, upgrade itp. cos przez przypadek wcisnalem i od tego momentu nie dalo sie uruchomic nawigacji.
jezeli nawigacja jest podlaczona do kompa to swieci sie prawa pomaranczowa lampka. czasami jak ponaciskam cos to mrygnie lewa niebieska lampa. ale ekran caly czas czarny.
Prosze o pomoc.
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 105
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3674
Skąd: Poland
Wysłany: 2010-09-08, 11:28   

Mobilek napisał/a:
, chcialem ja odblokowac,

Dokładnie opisz co robiłeś i grzebałeś może coś przez przypadek usunąłeś.
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
Mobilek
azymut


Dołączył: 07 Wrz 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-09-08, 11:30   

z tego co sie orientuje. to jak weszlo mi w upgrade. to zamiast przesunac opcje dalej to wzialem format SD cos w ten deseń. wiec pewnie cos sformatowalem.

edit: "chcialem ja odblokowac" jednak nie podjalem tego zadania gdyz zepsulem nawigacje przez dwa podpunkty w odblokowaniu a dokladnie:
-nacisnij przycisk reset
-nacisnij 2 guzik z prawej

EDIT2: gdy zblizylem ekran nawigacji do swiatla to ledwo widac pionowe paski o roznych kolorach (po calej szerokosci) np niebieski, zielony czerwony.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-09-08, 15:53   

Mobilek, Są 2 wersje Clarionów 770. Jeden ma pod 2 przyciskiem wyjście do Windowsa. Drugi nowszy Bootloader.

Najprawdopodobniej ty sformatowałeś flasha i zabiłeś nawigacje. Napisz do dvd79, aby ugotował ROMa na podstawie: http://hotfile.com/dl/643...h_32MB.rar.html to może Ci się uda postawić nawigacje.

PS. Ten dump pochodzi z "starej" nawigacji.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 573
Wysłany: 2010-09-09, 16:48   

panowie, a jak się włącza proces aktualizacji w tym sprzęcie?
wyczytałem (ale to w innej nawigacji) że włącza się z wciśniętym jakimś guziorem i trzyma się go przez kilkanaście sekund. na karcie pamięci powinny znajdować się pliki winceimg.bin i winceimg.cks

jeśli ta procedura jest właściwa to TUTAJ jest zrobione co trzeba. do testów no i oczywiście może nie działać bo nie znam jednego z adresów startowych w pamięci i trzeba będzie kombinować.
_________________
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9766
Wysłany: 2010-09-09, 16:54   

dvd79, wrzuciłeś na przeklej dump, a nie FW.

[ Dodano: 2010-09-09, 17:07 ]
PS. Producentem tej nawigacji jest Mitac. Mitac to tak samo producent Mio. Wnioski wyciągnij sam.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 573
Wysłany: 2010-09-09, 20:18   

Dzakus napisał/a:
dvd79, wrzuciłeś na przeklej dump, a nie FW.


o qrcze. faktycznie. mój błąd. TUTAJ poprawione
_________________
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,36 sekundy. Zapytań do SQL: 10