My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
clarion map770 backup, reanimacja
Autor Wiadomość
maciej123 
azymut


Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-11, 14:29   Clarion map770 - brak oznak zycia

Witam,

Chcialem wejsc do windowsa i chyba nacisnalem w nieodpowiedniej kolejnosci reset + power, zamiast reset + 2 przycisk boczny i moj gps teraz nie zyje ...

czy to system padl czy windows ?
jak to moge sprawdzic ?

dziekuje za informacje
pozdrawiam
maciej
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-06-11, 15:59   

maciej123 napisał/a:
czy to system padl czy windows ?
System na nawigacji to Windows.

maciej123 napisał/a:
jak to moge naprawić ?
Spróbuj nacisnąć RESET lub RESET+I guzik
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
maciej123 
azymut


Dołączył: 11 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-11, 18:07   

nie działa reset,, reset i choragiewka ( 1 guzik to miała być choragiewka) czy power ?
bo i to i to nie działa,,
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-06-12, 06:27   

No to pozostaje tylko 9 nózka
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-06-25, 16:06   [Kopie]Clarion MAP770

Clarion MAP770.rar
Kopia ActiveSync po hard resecie.

Pobierz Plik ściągnięto n raz(y) 174,58 KB
Windows.zip
Kopia katalogu Windows

Pobierz Plik ściągnięto n raz(y) 3.61 MB

[ Dodano: 2009-11-29, 15:57 ]
Kopia menu.exe z MapaMap 1.20 (oryginalna płytka)
http://www.przeklej.pl/plik/menu-exe-0005lu4u66jo
Namiary Hex:
Kod:
Ścieżka I: 2778
Ścieżka II: 27C0


Clarion MAP770.zip
Kopia rejestru [.ceimg]
Pobierz Plik ściągnięto 163 raz(y) 27,87 KB

_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gulu666
azymut


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-18, 07:38   Clarion MAP770 jak zrobic reset przez 9 nozke??

Jak zrobic reset przez 9 nozke czy w tym ukladzie tez trzeba zrobic zwarcie nozki ale do ktorego rezystora?? Nawgigacja wogole nie chce wstac. Diody przy ladowaniu sie swiecia. Probowalem juz robic reset+power, ale nic nie daje.

20090718252.jpg
Plik ściągnięto 75 raz(y) 235,14 KB

 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-07-18, 07:42   Ostrzeżenie

Ostrzegam - nie dubluj postów... :idea:
_________________

 
 
gulu666
azymut


Dołączył: 18 Lip 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-07-18, 08:35   

Poprostu nie znalazlem odpowiedzi na forum. W tym Calrionie jest uklad K9WAG08U1A. I nie wiem czy w tym ukladzie jest taki sam to postepowania jak w gps Lark.
 
 
predki 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Cze 2008
Posty: 11
Wysłany: 2009-08-03, 19:43   

Witam proszę o pomoc taki mam układ on się różni od tamtego ma inne wyjścia SAMSUNG K9WAG08U1A
 
 
krys_wm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-19, 23:54   Clarion Map 770 nie odpala

Witam

Próbowałem odblokować ww. nawigację, wykonałem następujące kroki:

1. podłączyłem nawigacje z PC poprzez AS
2. w katalogu clarion > zmieniłem nazwę pliku clarion.exe na !clarion.exe > chciałem wkleić plik explorer.exe z nazwą clarion.exe , niestety się nie udało
3. uruchomiłem nawigację > zobaczyłem ekran na niebieskim tel gdzie mozna bylo sie poruszać klawiszami od nawigacji i wykonałem test pamięci
4. w tym miejscu nawigacja się zawiesiła ,
5. po resecie nawigacja na nic nie reaguję widzę czarny ekran, po podłączeniu do PC działa lampka ładowania

Wiem że nieżle namieszałem ale może można jakoś uratować moją nawigację ??

Z góry dziękuje za pomoc
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9396
Wysłany: 2009-11-20, 07:29   

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=36861#36861 lub http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=73092#73092 - jak się pojawi Windows, albo podłącz do PC i popraw rejestr, albo z apteczki (dział Download) zgraj na kartę program do edycji rejestru oraz klawiaturę i pracuj na nawigacji
 
 
krys_wm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-20, 09:54   

niestety nie o to mi chodziło, podałeś linki do odblokowania nawigacji, a obecnie ona się nie uruchamia tzn. po wciśnięciu przycisku start, widzę czarny ekran zero reakcji
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 258 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9396
Wysłany: 2009-11-20, 10:05   

Próbowałeś, czy tylko przeczytałeś? Jeśli żadna z tych metod nie zadziała, to tylko i wyłącznie serwis. I duże prawdopodobieństwo, że nie uznają gwarancji - uszkodzenie z winy użytkownika (jeśli będzie im się chciało zajrzeć w soft to zauważą). Uwaliłeś nawigacje na amen.

Explorer.exe da się skopiować po wyłączeniu procesu explorer przez ITaskmanagera, ale do tego musi być odblokowana nawigacja
A odblokowanie polega na zmianie wpisu w rejestrze.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2009-11-20, 14:24   

Skopiuj na kartę plik explorer.exe z nazwą update.exe i reset. Jeśli nie skasowałeś Windowsa to nawigacja powinna się uruchomić. Inaczej tylko programator.

PS. Kiedy kupiłeś te nawigację? Próbowałeś Hard Resetu?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
krys_wm
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Lis 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-11-20, 21:23   

Dzakus, gdzie mogę znaleźć te pliki, w obecnym stanie nawigacji nie mam dostępu do plików Windows 5.0 CE?

Plik którego nazwę zmieniłem to clarion.exe ; czy można się dostać do pamięci nawigacji jeśli nie się nie uruchamia?
Próbowałem hard resetu , jedyny efekt to po kilkunastu sekundach mignęła niebieska dioda obok diody od ładowania.

Nawigację mam już ok 1,5 roku.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,23 sekundy. Zapytań do SQL: 11