Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 15:06
Manta 070 - krzaczki w RF
Autor Wiadomość
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-24, 19:43   Manta 070 - krzaczki w RF

Witam mam pytanie,w ResidentFlash mam same krzaczki MapaMap nie odpala brak pamięci,jest na to jakieś lekarstwo?jak wyczyścić daną patrycję .

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-10-29, 09:49 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sprecyzowałem tytuł wątku
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2010-10-29, 09:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-10-24, 20:16   

Spróbuj http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=16865
jeśli nie pomoże, to http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=19409
_________________

 
 
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-24, 21:02   

Pięknie poszło z pierwszego linka,jeszcze jedno mam tylko MapęMap czy potrzebne są jakieś inne pliki w tym folderze?jeśli tak to gdzie szukać do manty070,pozdro,
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-10-24, 21:12   

W RF jest menu Manty + program nawigacyjny mapaMap. Jeśli MM działa, nie potrzebujesz nic więcej.
_________________

 
 
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-24, 21:46   

No właśnie a ja to wyczyściłem,jest tylko MapaMap,czy można gdzieś skopiować ten folder?
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-10-25, 00:43   

W tym wątku http://www.my-navia.pl/vi...p=187619#187619 masz linki do różnych firmware. Pobierz odpowiednie do Twojego modelu Manty. Po rozpakowaniu zobaczysz katalog ToResident (w nim jest Menu Nawigacji). Skopiuj ten katalog na kartę pamięci. Włóż teraz kartę SD z wgranym katalogiem ToResident do nawigacji i włącz ją. Powinieneś ujrzeć, DOS-owy, czarny ekran z przebiegającym procesem aktualizacji oprogramowania. Trwa to krótką chwilę i zakończy się pojawieniem ekranu startowego.
Jeżeli ten proces się nie rozpocznie to zmień nazwę katalogu na ToHidden i spróbuj ponownie. Powodzenia.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-10-25, 10:22   

markman, troszkę nie tak jak napisałeś. menu siedzi w katalogu HiddenedFlash. pliki z aktualizacją menu powinny znajdować się w katalogu ToHidden. ale spotkałem się z wyjątkiem. otóż jak przy katalogu ToHidden kopiowanie przeleci w ułamek sekundy to znaczy że trzeba zmienić katalog na ToResident i jeszcze raz uruchomić aktualizację. po aktualizacji trzeba usunąć ten katalog z karty lub zmienić jego nazwę na jakąkolwiek bo przy uruchomieniu nawigacji będzie od początku kopiował pliki.

a proces aktualizacji i tak się uruchomi. nieważne czy katalog ma nazwę ToResident czy ToHidden.

[ Dodano: 2010-10-25, 10:24 ]
andzieba, powiem ci że miałeś szczęście bo ostatnio miałem podobny przypadek i okazało się pamięć flash w nawigacji jest uszkodzona.
 
 
markman 
Navi Expert



Pomógł: 24 razy
Dołączył: 18 Paź 2008
Posty: 215
Skąd: PL
Wysłany: 2010-10-25, 16:03   

Masz rację, napisałem:
Cytat:
(w nim jest Menu Nawigacji)
powinienem napisać: w nim jest aktualizacja Menu Nawigacji
 
 
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-25, 16:45   

Pasuje,w grałem mam menu ale pod ikoną nawigacja nie startuje MapaMap dlaczego?
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-10-25, 19:02   

andzieba napisał/a:
Pasuje,w grałem mam menu ale pod ikoną nawigacja nie startuje MapaMap dlaczego?

a przeinstalowałeś na nowo MapęMap ?
 
 
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-25, 23:27   

Tak zainstalowałem na nowo ale zrobiłem przez czytnik na sd i mapy się nie zainstalowały chodzi tylko z karty,czy można jakoś zainstalować same mapy do RF boję się robić po raz 2 formata partycji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18870
Wysłany: 2010-10-26, 06:47   

Opisz dokładnie instalację.
Urządzenie podpięte do kompa?
Karta SD w czytniku USB, czy nie? Jeśli tak, wyjmij i instaluj bez karty

Daj DOKŁADNY opis instalacji - jaki komunikat i co wskazujesz na poszczególnych oknach
_________________

 
 
eZygmunt 
Waypoint



Pomógł: 9 razy
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 189
Skąd: przeważnie z Krakowa
Wysłany: 2010-10-26, 08:18   

andzieba napisał/a:
Tak zainstalowałem na nowo ale zrobiłem przez czytnik na sd i mapy się nie zainstalowały chodzi tylko z karty

Jeżeli program działa Ci z karty SD, wystarczy przekopiować katalogi z karty SD do pamięci wewnętrznej (ResidentFlasch) choćby za pomocą ActiveSync'a (jak nie wiesz jak to zrobić inaczej - jak wiesz to szybciej byłoby zapomocą jakiegoś programu pod winCE no. "explorer'a lub TC)
i ew. ustawić ścieżkę dostepu w "Program Nawigacyjny" do ResidentFlash/Mapamap30/mapamap3.exe

Po wyjęciu karty SD program też będzie działał...
 
 
andzieba
Waypoint


Dołączył: 03 Lut 2009
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-27, 17:35   

Witam,niestety przekopiowałem mapy do RF ale MapaMap ich nie widzi,jak dokładnie się to robi,szukam na forum ale nic o tym temacie nie wiem,tu jest setki postów i jak czytam za dużo to może mi się łeb zresetować,od co.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-10-27, 19:39   

a włącz normalną instalację i nie zaznaczaj w instalatorze że posiadasz kartę sd.

trochę długawy proces instalacji ale się zainstaluje
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11