Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-25, 12:40
mPanel
Autor Wiadomość
mikas
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 10
Wysłany: 2011-04-10, 12:12   

jestem_ktoś napisał/a:
mikas napisał/a:
tracę gwarancje
Zależy, jak serwis traktuje zwrot "ingerencja w oprogramowanie". I zależy od sposobu instalacji

A jest gdzieś jakiś opis jak to zrobić w taki sposób by jednak potem to przywrócić bezpiecznie i być pewnym że serwis to uzna.
 
 
prenrzyk 
GPS instruktor



Pomógł: 7 razy
Wiek: 60
Dołączył: 26 Sty 2008
Posty: 787
Skąd: Poniżej morza
Wysłany: 2011-04-21, 12:40   

Pytanie do Autora panelu.
Gdzie zmienić aby przy konfiguratorze panelu nawigacji występowała MapaMap a nie IGO8 ?
W folderze Config pozmieniałem już zapisy z Igo na MapaMap.
_________________
Akira MM-512 > Mio Moov 500 >Tom Tom Start20 / Samsung S7
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9615
Wysłany: 2011-04-21, 12:52   

mikas napisał/a:
by jednak potem to przywrócić bezpiecznie i
Jak nawi padnie, to nic nie przywrócisz.
Mio serii M można bezinwazyjnie odblokować na folder COBIA
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
rbl 
Waypoint



Wiek: 40
Dołączył: 28 Maj 2010
Posty: 49
Skąd: dolnyśląsk
Wysłany: 2011-04-26, 11:55   

Pytanie do autora. Czy będzie możliwość uruchomienia na GC 5066. Ostatnio wrzucałem mPanel v1.20 na Mio Moov 500 i bardzo mi się spodobał. pzdr
_________________
Samsung i900, Lark 35,7, Samsung Monte, GoClever 5066, Samsung i8000, SE ArcS, HTC One X
 
 
 
powolny 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 19 Mar 2010
Posty: 12
Skąd: pomorskie
Wysłany: 2011-07-04, 11:22   

mPanel na Mio Moov S505 chodzi pięknie. Wrócę jednak na wszelki wypadek do SysInfo 1.6.1 - mam jeszcze rok gwarancji. Uważam że program jest bezpieczny - mimo to jednak tak postanowiłem. Chcę go zainstalować u zięcia na PEIYING PY-3501 3,5" - przyjmie go ta nawigacja, czy to jest tylko na 480x272? Dziękuję za mPanel i gratuluję autorowi. Proszę o odpowiedź na moje pytanie.
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-07-04, 14:31   

powolny napisał/a:
zainstalować u zięcia na PEIYING PY-3501 3,5" - przyjmie go ta nawigacja, czy to jest tylko na 480x272
Autor tego panelu już dawno nie pokazuje się na forum (wielka to szkoda, wszak zacny to user), tak więc odpowiem zamiast...
Ten panel jest przeznaczony tylko do urządzeń z wyświetlaczem o rozdzielczości 480x272.
PY-3501 jest wyposażony w wyświetlacz 3,5" czyli 320x240
Konkluzja - to se ne da :-D
rbl napisał/a:
Czy będzie możliwość uruchomienia na GC 5066.
Panel był dedykowany do urządzeń Mio. Można większość z jego funkcji przerobić do każdego innego urządzenia, ale to jest zawsze zbyt wiele pracy i trzeba na tym trochę się znać. Jeśli zadajesz takie pytanie domniemywać można, że znasz się niewiele - tak więc ze względu na duży stopień komplikacji nie sądzę abyś mógł sam sobie z tym poradzić. Aby trochę tego opanować trzeba dużo czytać, uczyć się i jeszcze raz uczyć się... ;-)
Do GC 5066 polecam ImarMenu.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
daveyy
azymut


Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-26, 23:26   

witam
mam pytanie czy ten panel będzie działał na Mio Moov M400
rozdzielczość niby taka sama.......
 
 
Montix
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-07-27, 11:58   

Cytat:
mam pytanie czy ten panel będzie działał na Mio Moov M400
rozdzielczość niby taka sama.......
Będzie działał tylko będziesz musiał pozmieniać sobie ścieżki do programów nawigacyjnych a to dla tego że to twoje MIO M400 nie posiada slotu na kartę i wszystko trzeba "upchać " w urządzeniu (masz tam chyba tylko 2GB) .
 
 
daveyy
azymut


Dołączył: 26 Lip 2011
Posty: 2
Wysłany: 2011-07-27, 13:24   

dzięki za odpowiedz
jeśli mógłbym tylko prosić o wskazówkę w których plikach trzeba zmienić konfiguracje
to już z resztą sobie poradzę
 
 
Montix
Waypoint


Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-07-27, 22:00   

Folder Config i otwierasz navigation.ini tam edytujesz
Command=\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
na Command=\My Flash Disk\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe
oraz Command=\Storage Card\iGO8\iGO8.exe
na Command=\My Flash Disk\iGO8\iGO8.exe itp...
 
 
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-08-02, 17:34   

Panowie, a czy ktoś próbował zrobić autostart jakiegoś programu nawigacyjnego po starcie mPanelu?

Generalnie chodzi o to żeby po włączeniu urządzenia włączył się mPanel i od razu jedna wybrana aplikacja nawigacyjna. Po zamknięciu programu nawigacyjnego znowu w tle mPanel.

Jeszcze nie grzebałem w plikach konfiguracyjnych bo może ktoś coś takiego robił. Jeśli nie to sam spróbuję pogrzebać.
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-08-03, 09:41   

Witam.

metmusic napisał/a:
Panowie, a czy ktoś próbował zrobić autostart jakiegoś programu nawigacyjnego po starcie mPanelu?

Generalnie chodzi o to żeby po włączeniu urządzenia włączył się mPanel i od razu jedna wybrana aplikacja nawigacyjna. Po zamknięciu programu nawigacyjnego znowu w tle mPanel.

Jeszcze nie grzebałem w plikach konfiguracyjnych bo może ktoś coś takiego robił. Jeśli nie to sam spróbuję pogrzebać.


Spróbuj w pliku "Autorun.mscr" dopisać linie:

Kod:
# launch my favourite navigation
RunWait ("\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")


przed:

Kod:
# launch SystemInformation
RunWait (strHome\"SystemInformation.exe")
Exit ()
EndIf


Oczywiście podaj ścieżkę do programu, który chcesz uruchomić.

Niestety nie mam aktualnie możliwości przetestowania zaproponowanego rozwiązania.

W jednej z kolejnych wersji mPanel postaram się zaproponować rozwiązanie pozwalające opcjonalnie wybrać aplikację/program, który ma się uruchamiać automatycznie.

Pozdrawiam.
-- gk01 --
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9615
Wysłany: 2011-08-03, 09:45   

Obawiam się, że po
RunWait ("\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")
urządzenie będzie czekało z właczeniem panelu, aż zamknieta zostanie Automapa
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Pomógł: 61 razy
Wiek: 57
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1053
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2011-08-03, 10:41   

jestem_ktoś napisał/a:
urządzenie będzie czekało z właczeniem panelu, aż zamknieta zostanie Automapa
Taka przecież była intencja piszącego, bo:
metmusic napisał/a:
Po zamknięciu programu nawigacyjnego znowu w tle mPanel.
i taki też jest najprostszy sposób realizacji tego zamierzenia.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9615
Wysłany: 2011-08-03, 10:55   

Zasugerowałem się
metmusic napisał/a:
Generalnie chodzi o to żeby po włączeniu urządzenia włączył się mPanel i od razu jedna wybrana aplikacja nawigacyjna
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 10