Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-25, 12:40
mPanel
Autor Wiadomość
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-08-04, 14:02   

Dzięki za rozwiązanie. Działa.
Oczywiście tylko po resecie.

Z ciekawości - czym w takim razie jest pozycja OFF w Mio? To jest tylko coś jakby uśpienie?

Edit:
Jednak nie do końca jest to dobre rozwiązanie. Niekiedy pojawia się błąd, że nie może znaleźć pliku .exe programu nawigacji.
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-08-04, 22:11   

metmusic napisał/a:
Dzięki za rozwiązanie. Działa.
Oczywiście tylko po resecie.

Z ciekawości - czym w takim razie jest pozycja OFF w Mio? To jest tylko coś jakby uśpienie?

Edit:
Jednak nie do końca jest to dobre rozwiązanie. Niekiedy pojawia się błąd, że nie może znaleźć pliku .exe programu nawigacji.


"Szybki ha(c)k":

Kod:
# launch my favourite navigation
Sleep (1000)
RunWait ("\Storage Card\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe")


Jeżeli zadziała, można spróbować zmniejszyć opóźnienie.

-- gk01 --
 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2011-09-21, 19:37   

Witajcie.
Nastał czas na zmianę pulpit
Wybór padł na mPanel

mam jednak drobny problem bo nie chę go miec w program files
Czy ma ktoś opracowany sposób na uruchamianie panelu z karty SD Czyli z wykorzystaniem Cobia_500_64 (mio 500)
jak dam mPanel na kartę to nie dział jak należy z uwagi na fakt, że został przygotowany na pamięć wewnętrzną
Jak ustawię w pliku auto.mscr odpalanie mPanel z program files dopiero gdy włożę kartę sd to działa chyba wszytko poza pozycją off (przycisk na obudowie).
Wolałbym mieć mio w fabrycznym stanie a kartę wyciągać w razie kontroli drogowej i odpalac navi z oryginału.

Pozdrawiam i gratuluję panelu
Kiluk
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2011-09-21, 22:24   

Kiluk napisał/a:
Jak ustawię w pliku auto.mscr odpalanie mPanel z program files


Kod:
Kill("MioMap.exe")
Kill("AppStartupSec.exe")
Kill("CLMapp.exe")
Run("\My Flash Disk\Program Files/mPanel/Autorun/Autorun.exe")
_________________

 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2011-09-22, 06:16   

witam
niestety nie działa ten sposób. po instalacji mPanel`u następuje automatyczny restart i znów uruchamia się domyślnie miomap zamiast panelu.

zadziałało tylko :
Kod:
Run("\My Flash Disk\Program Files/mPanel/systeminformation.exe")

ale nie następuje instalacja czyli nie działa jak należy
a może ja coś źle robię
Kiluk
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-09-22, 07:43   

Kiluk napisał/a:
działa chyba wszytko poza pozycją off (przycisk na obudowie)
Potrzebne są 2 pliki PowerButton - http://ul.to/df51x9rm . Wrzuć je na kartę i dodaj wpis w pliku auto.mscr gdzieś na początku Run ("\Storage Card\PowerButton.exe")
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2011-09-22, 10:27   

to nie takie proste niestety
nie działa wiele innych rzeczy np regulacja głośności lub regulacja oswietlenia itd itd.

nie umiem nic wykombinować, aby panel był w programfiles ale uruchamiał sie tylko wtedy gdy jest karta w slocie a bez karty aby odpalał się oryginał czyli miomap

kiluk
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-09-22, 10:37   

Kiluk, Bo jeśli chcesz mieć panel na karcie to w plikach konfiguracyjnych musisz pozmieniać ścieżki dostępu.
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2011-09-22, 11:47   

nie tak pisałem.
Chce mieć panel w program files (właśnie aby nie zmieniać ścieżek)
ale chce aby uruchamiał się w zależności czy jest karta w slocie czy jej nie ma.
Bez karty miomap z kartą panel mPanel z folderu ProgramFiles.

działało by gdyby nie reset podczas uruchomienia skryptu startowego mPanel, który "na finiszu" robi reset.

kiluk

i jeszcze 1 problem. nie ma lub nie działa klawiatura ekranowa.
np otworze notatnik lub jakieś pole np do wpisania numeru seryjnego to nie pojawia sie automatycznie klawiatura. jest to uciążliwe aby wszystko zamykać do ekranu głównego i tam odpalać z ikonki klawiaturę i znów wracać do okna które się zamknęło
o dziwo nie działa mi nawet keyb.exe z apteczki............
Kiluk
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1274
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2011-09-22, 15:21   

Kiluk, To uruchamianie można zrobić ale jest to trochę czasochłonne...
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Kiluk
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 23 Wrz 2009
Posty: 134
Wysłany: 2011-09-23, 08:31   

dałoby sie to zrobic w przypadku gdy w autorun wyłączy sie reset.
Zastanawiam sie tylko czy panel będzie dobrze działał bez resetu

kiluk
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-09-28, 14:49   

Przedstawiam nieoficjalną propozycję wrappera "no-SD-card-in-slot".

Po usunięciu karty z nawigacji i restarcie uruchamia się MioMap.

Jeżeli rozwiązanie się sprawdzi będzie można wskazać dowolny program
nie znajdujący się na karcie.

Wrapper działa przy założeniu, że karta jest "widziana" pod nazwą "DSK2:".
Nie wiem, czy tak jest na innych nawigacjach opartych na WinCE5.
Proszę o informację.

Propozycja jest nieoficjalna, proszę o jej przetestowanie.
Aby zainstalować wrappera należy jedynie podmienić plik "Autorun.mscr" na nowy.

Do pobrania:
http://chomikuj.pl/gk01/m...,1063338967.rar

-- gk01 --
Ostatnio zmieniony przez gk01 2011-10-03, 13:41, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
smieszek 
Waypoint


Wiek: 94
Dołączył: 24 Maj 2011
Posty: 41
Wysłany: 2011-09-29, 15:30   

czy to bedzie dzialac na mio spirit ?? WinCE6 .
 
 
gustawox_1 
Maestro GPS
Nv33 i NaviaII



Pomógł: 381 razy
Wiek: 107
Dołączył: 06 Mar 2009
Posty: 3666
Skąd: Poland
Wysłany: 2011-09-29, 15:36   

smieszek, przecież możesz zawsze spróbować .
_________________

< ------------------------------------------------------------>
Wiktor Hugo
; Bądź uroczy dla swoich wrogów, nic ich bardziej nie złości;
 
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-10-04, 12:53   

smieszek napisał/a:
czy to bedzie dzialac na mio spirit ?? WinCE6 .


Jeżeli masz zainstalowany "mPanel" możesz śmiało wypróbować.
Co najwyżej nie zadziała na Twoim sprzęcie.
Nie zadziała: to znaczy że jak wyciągniesz kartę to uruchomi się "mPanel" zamiast MioMap
lub skrypt zgłosi błąd, że nie znalazł MioMap.

Napisz jak poszło.

-- gk01 --
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11