Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-25, 12:40
mPanel
Autor Wiadomość
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-01-09, 19:42   

Nie powiedziałbym że identyczny.
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-01-13, 13:31   

mPanel 1.15 (gk01): 13.01.2011

  - konfiguracja pulpitu nawigacji

Zaimplementowana konfiguracja pulpitu nawigacji. Dostępna poprzez "Konfiguratora".
Odpowiednich zmian i uzupełnień w dokumentacji dokonam w miarę wolnego czasu.

Na obecnym etapie dostępne są w dalszym ciągu cztery ikony do uruchamiania nawigacji:
AutoMapa, iGO8, MioMap i TomTom. W praktyce oznacza to, że można zmieniać
kolejność ikonek nawigacji na pulpicie albo ustawić sobie cztery AutoMapy
(wygląda super :mrgreen: ). W kolejnych wersjach dodam kolejne popularne
nawigacje i możliwość wyboru ścieżki do uruchamianego pliku danej nawigacji.

Zastosowane rozwiązanie szczegółowo opisane zostało w wątku:
Nawigacja GPS Strona Główna\HARDCORE\PULPIT ClubManiaca\SystemInformation i dynamiczny pulpit
(http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25805)
 
 
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-01-15, 01:32   

Na początek: Panel jest świetny - naprawdę dobra robota.
Mam 3 pytania:

Czy można usunąć ikony nawigacji których nie mam? Mam tylko MioMap i Automape. Ikony TomTom i iGo8 (N2 i N4) chciałbym usunąć i widzieć tylko dwie które mam (N1 i N3) - oczywiście obok siebie.

Czy można ukryć górne skróty do narzędzi których na pewno nie będę używał? Np gry. (Przycisk E3)

Mój ekran jest jakby przesunięty (lub rozciągnięty) o milimetr w dół i troszkę przycina dolną krawędź pulpitu. To samo dzieje się w Automapie. Co z tym można zrobić?
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-01-15, 10:27   

Jeśli chodzi o pyt. 1 to wyedytuj plik tekstowy navigation w Config. Usuwając np. wpisy dt. N2 i N3. Pyt. 2 też się opiera na edycji, ale będzie Ci b. trudno bo chyba nawet samo "tło" jest pod tyle skrótów a tego raczej nie zmienisz w parę minut. Pyt. 3 poszukaj jakiejś opcji do kalibracji ekranu.

To na tyle od laika :)
 
 
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-01-16, 11:33   

Dzięki za pomoc!

Jeśli chodzi o położenie ekranu to nie jest chyba kalibracja - w nawigacji pojęcie kalibracji odnosi się chyba do ustawienia punktów dotykowych jeśli się nie mylę. Ale to kwestia off topic więc nie ciągnę tego tematu dużej tutaj.

Za podpowiedzi do mPanel plus dla Ciebie :)
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-01-21, 07:55   

metmusic napisał/a:
Czy można usunąć ikony nawigacji których nie mam? Mam tylko MioMap i Automape. Ikony TomTom i iGo8 (N2 i N4) chciałbym usunąć i widzieć tylko dwie które mam (N1 i N3) - oczywiście obok siebie.


W kolejnej wersji będzie taka możliwość. Za pomocą Konfiguratora będzie można ustawić od jednej do czterech ikon nawigacji na pulpicie i wybrać jakie to mają być nawigacje.

Oczywiście wszystko to z zastosowaniem SystemInformation DP: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=25805

-- gk01 --
 
 
jaceks1 
Waypoint



Pomógł: 5 razy
Wiek: 37
Dołączył: 21 Wrz 2010
Posty: 173
Wysłany: 2011-01-21, 18:00   

a może jakiś programik zastosowywany w mantach czy Larku do wskazywania map ja zacząłem już myśleć nad tym z mantą ( wersja z transmiterem )
do pulpitu dołączyłem programy umieszczone w NADflash czyli FMT i navi_runner
które uruchamiają transmiter i plik wskazujący mapę

ale na pulpit trzeba poczekać bo manta padła i jest w serwisie :-P
_________________

 
 
 
sandra 
Navi Expert



Pomogła: 2 razy
Dołączyła: 26 Mar 2009
Posty: 461
Skąd: GORY
Wysłany: 2011-02-01, 18:00   

Witam , panel jest super :-) tylko mam problem z mio 360 po wgraniu panela nie moge uruchomic Bluetooth , niby nawi widzi telefon i telefon tez widzi nawi ale nie mozna uzyskac polaczenia , jesli uruchamiam nawi bez panela wszystko dziala :shock: bardzo prosze o pomoc .
_________________
MIO SPIRIT 7500
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-02-08, 13:43   

Nowa wersja "mPanel" jest już przygotowana. Muszę tylko uzupełnić dokumentację. Najważniejsza zmiana polega na wyborze ilości ikon na pulpicie "Nawigacja". Wyboru ilości ikon i jakie to mają być nawigacje będzie można dokonać za pomocą "Konfiguratora". Jak to będzie wyglądało można zobaczyć w galerii: http://chomikuj.pl/gk01/Galeria. Proszę jeszcze o chwilę cierpliwości (wiem że są osoby, które czekają na to). Pozdrawiam.

-- gk01 --
 
 
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-02-10, 22:32   

Czy maksymalna ilość ikon nawigacyjnych będzie 4 czy więcej?
Sam zrobiłem sobie 5 :)
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-02-11, 19:53   

Chyba rozumiesz że to nie jest wielka sztuka dopisać te kilka linijek w pliku :) Co innego automat jak tu ma być.
 
 
metmusic
Waypoint


Dołączył: 19 Mar 2009
Posty: 37
Wysłany: 2011-02-12, 02:09   

Właśnie linijki dopisałem sobie ręcznie bez problemu - tylko ustawianie położenia było bardziej problematyczne bo trzeba metodą prób i błędów. Pytanie było czy automat będzie dawał możliwość większej ilości niż 4 czy mniejszej. To wszystko
 
 
gk01
Waypoint


Dołączył: 04 Wrz 2009
Posty: 24
Wysłany: 2011-02-14, 17:44   

mPanel 1.20 (gk01): 26.01.2011

  - dodana konfiguracja ilości nawigacji na pulpicie
  - zmiana pozycji ikon głównych
  - dodany wskaźnik poziomu menu Konfiguratora
  - zmiana ikony nawigacji "iGO 8"
  - zmiana podpisu ikony nawigacji "iGO" na "iGO 8"

Szczegóły w pierwszym poście.

metmusic napisał/a:
Czy maksymalna ilość ikon nawigacyjnych będzie 4 czy więcej?
Sam zrobiłem sobie 5 :)

metmusic napisał/a:
Właśnie linijki dopisałem sobie ręcznie bez problemu - tylko ustawianie położenia było bardziej problematyczne bo trzeba metodą prób i błędów.

Cztery wydaje się być rozsądnym maksimum. Tym bardziej, że piątą można zaprogramować pod ikonką S1. "Automat" oczywiście dba o odpowiednie rozmieszczenie ikon. Pozdrawiam.

-- gk01 --
 
 
andsam
Waypoint


Dołączył: 21 Mar 2009
Posty: 89
Wysłany: 2011-02-15, 15:23   

Wybieram 4 ikony. Wtedy jestem "skazany" na 4 nawigacje bo nie ma wyboru spośród większej ilości?
 
 
mare-g
azymut


Dołączył: 20 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2011-02-16, 11:07   Mpanel

Witam panel wygląda świetnie mam tylko pytanie czy odpali na MIO MOOV 310 z ekranem 4:3 ?? pozdrawiam!!
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11