Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-05-14, 14:53
Problemy z Mio po zabawach w pliku paths.xml
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18626
Wysłany: 2014-04-24, 20:08   

A masz połączenie z kompem? Jak tak, to przywróć oryginalny wpis
_________________

 
 
silos
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 24
Wysłany: 2014-04-24, 21:06   

OK przywróciłem oryginalny plik.

W AutoMapie 6.15 nadal problem jest z kalibracją pozycji przycisków. Wszystko OK jest w okienkach wyskakujących w AutoMapie np. o nieaktualnych mapach. Wtedy przycisk OK mogę kliknąć na jego pozycji. Problem jest np. Menu jak chcę przejść na jego drugi ekran za pomocą przycisku > to już nie działa. Muszę ponad nim wyżej kliknąć aby zadziałało. To samo jest z przyciskiem zmiany widoku 3D na 2D. Muszę szukać miejsca.
Nie wiem czy znacie może jakąś sprawdzoną paczkę do Mio Moov M400, którą mogę wrzucić do pamięci wewnętrznej (brak slotu na kartę SD) do uruchomienia w appstartupsec.ini gdzie obok uruchamiania AutoMapy byłaby opcja kalibracji na stałe. Dodam, że oryginalna mapa Mio w tych miejscach gdzie jest problem w AutoMapie działa OK. Jak to mi się nie uda to muszę szukać najnowszej mapy Mio lub spróbować z iGo.

Pozdrawiam
M.K.

P.S. Wykonałem kalibrację w Panelu Sterownia Windows CE i potem w AutoMapie jest OK. Po twardym restarcie jednak wszystko jest tracone i trzeba od nowa kalibrować za każdym razem. Czy jest możliwość zapisu tych ustawień skoro nawigację widzę tylko jako dysk i nie mam dostępu do rejestru ? Czy są gotowe skrypty startowe z zadanymi parametrami kalibracji ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9538
Wysłany: 2014-04-25, 05:42   

To wątek o problemach po paths.xml, nie o kalibracji.
jacekp1313 napisał/a:
zajrzyj do "Mio Moov M400 problem z ekranem"
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
lukaszw17
azymut


Dołączył: 06 Lip 2014
Posty: 3
Wysłany: 2014-07-06, 01:16   

Ponowie a udało się komuś połączyć z uwaloną m400 tym sposobem z rozladowaniem nawigacji ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11