Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-05-14, 15:53
Problemy z Mio po zabawach w pliku paths.xml
Autor Wiadomość
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2011-10-16, 14:48   

Masz teraz połączenie z kompem?
Odblokowanie Cobia-mini mozna przerobic, aby startował CeCommander i z niego kopiowac pliki (z karty do Mio)
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
robczak
Waypoint


Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 17
Wysłany: 2011-10-16, 14:52   

Witaj !
Tak, wszystko działa jak należy . Brak estetycznego pulpitu więc chciałbym wgrać to co wyżej podałem . mam tylko wątpliwość czy można ? Możesz podpowiedzieć ?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2011-10-16, 15:04   

Wrzuc dowolny pulpit na rodzielczosc Mio i w appstartupsec.ini podaj sciezkę do pliku uruchamiającego pulpit - zobacz
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=30556
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4849
http://www.my-navia.pl/vi...t=13259&start=0
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
robczak
Waypoint


Dołączył: 14 Kwi 2009
Posty: 17
Wysłany: 2011-10-16, 15:11   

Dzięki !
Ale czy plik , który chcę wrzucić "mPanel" to nie to samo ? I zasadnicza kwestia czy ja mogę po ingerencji tymi plikami "Unlock" oraz "COBIA-mini" dograć kolejny plik-pulpit bez powrotu do dziewiczej-wyjściowej wersji softu ?

No i zostałem schłodzony. dzięki za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony przez robczak 2011-10-16, 15:21, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2011-10-16, 15:18   

Możesz wgrac dowolny panel pasujący rozdzielczością.

Dyskusję o odblokowaniu M200 proszę przenieść do wątku o konkretnym panelu lub o odblokowaniu Mio M200 - ten jest poświęcony reanimacji.
_________________

 
 
kuma 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 19
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2012-05-31, 21:25   Mio N177 zmiana w pliku PATHS.XML a teraz PC nie widzi Mio

Zainstalowałem automapę na Mio N177 a w pliku PATHS.XML zmieniłem następujące wartości
<basepath>\Program Files\MioMap</basepath> - na AutoMapa EU
<files>
<file>AppStartupSec.exe</file> - na AutoMapa EU.exe
</files>

Teraz po uruchomieniu navi odrazu startuje Auto Mapa i taki był cel. Ale źle patchowałem mapę ponieważ wyskakuje komunikat że mapa została źle zarejestrowana. Problem w tym że po podłączeniu Mio do PC nie wykrywa jej, nawet nie słychać dzwięku że podłączono urządzenie a gdy próbuje wyłączyć automapę, navi się wiesza.
Dodam że navi jest wyłączona tylko w pozycji RESET. Gdy suwał przełącze na ON lub OFF jest włączona.
W necie znalazłem poradę aby podłączać i odłączać usb lecz po kilkunastu próbach zwątpiłem, teraz czekam aż mi się całkowicie rozładuje.
Próbowałem również sposobu z postu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
skopiowałem katalogi na kartę SD i włączyłem navi lecz nic się nie dzieje tzn cały czas uruchamia się AutoMapa
_________________
VW GOLF 4 1.9 TDI
CB MK3 antena President Georgia
tylko Auto Mapa:)
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-06-01, 07:15   

Założenie nowego wątku nie wygeneruje rozwiązania - co najwyżej bana za łamanie punktu 4 regulaminu forum
Przeczytaj uważnie wątek, do którego dołączyłem Twój post. Oraz (równie uważnie) regulamin

AM masz w urządzeniu, czy na SD? Jeśli na SD to za AM podstaw CeCommandera, a w nim wyedytujesz i poprawisz plik
_________________

 
 
kuma 
Waypoint



Wiek: 33
Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 19
Skąd: Wejherowo
Wysłany: 2012-06-01, 20:33   

sorki, szukałem przez googla lecz żadna z odpowiedzi nie rozwiązała problemu więc postanowiłem napisać na my-navia... a później dopiero zacząłem szukać tutaj i zapomniałem skasować temat. Jeszcze raz przepraszam.

Żadne wgrywanie plików na kartę SD nie pomagało ale w końcu udało się rozładować navi i wypróbowałem sposobu z podłączaniem pod USB i odłączaniem. Za 10-15 razem się udało :) Komp wykrył navi i podmieniłem pliki:)
Teraz jestem na etapie szukania sposobu jak wgrać Auto Mapę bezproblemowo:)
_________________
VW GOLF 4 1.9 TDI
CB MK3 antena President Georgia
tylko Auto Mapa:)
 
 
 
___Olivia_ 
Maestro GPS


Pomogła: 180 razy
Wiek: 27
Dołączyła: 19 Gru 2009
Posty: 4519
Skąd: Wawa
Wysłany: 2012-06-01, 20:52   

kuma napisał/a:
Teraz jestem na etapie szukania sposobu jak wgrać Auto Mapę bezproblemowo:)

Poszukaj w dziale AutoMapa , jest na pierwszej stronie

[ Dodano: 2012-06-01, 20:53 ]
tu poczytaj :arrow: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=32484
_________________
Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana.
 
 
 
dziajl91 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 12
Wysłany: 2012-11-15, 22:52   PROBLEM z mio M400 nie można przez USB

Witam,

wgrałem automapę do tego użądzonka i w pliku paths.xml zmieniłem ścieżkę, aby wskazywała na automapę. Po tym zabiegu automapa się uruchamia lecz teraz nie mogę podłączyć urządzenia z komputerem i żadnych plików nie mogę zmieniać. Po prostu nic się nie dzieje.

Gdy w opcjach automapy nacisnę KONIEC wtedy wyskakuje komunikat o zwalnianu zasobów i na tym się zawiesza.

Reset tym suwaczkiem u góry urządzenia niczego nie zmienia.

Czy jest jakaś szansa na połączenie się z tym urządzeniem??
Bardzo pilnie proszę o pomoc.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9543
Wysłany: 2012-11-16, 06:58   

Marne szanse.

Do scalenia z http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=23963
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
dziajl91 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 12
Wysłany: 2012-11-16, 10:25   

Mam m400 (n255). Przy próbach z wyładowaną baterią doszedłem do punktu gdzie:

Bateria wyładowana na maxa:
- przesuwam na przycisk ON
- startuje automapa i w tym momencie podłączam kabel i go wyciągam,
- w automapie wyskakuje fatal error i wtedy gdy ponownie podłączam kabel słychać w głośnikach PC charakterystyczne pyknięcie o znalezieniu nowego sprzętu lecz niestety niczego nie wykrywa?

Ma ktoś pomysł co mogę robić źle??
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
NavitelT700+NaviExpe


Pomógł: 524 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18599
Wysłany: 2012-11-16, 10:37   

dziajl91 napisał/a:
co mogę robić źle
Poza pomysłem grzebania w pliku paths.xml (które prawie zawsze zabija urządzenie) w zasadzie nic.
Jeżeli metody z tego wątku nie pomogły, to musisz wysłać do serwisu

dziajl91 napisał/a:
podłączam kabel i go wyciągam,
A co się dzieje, gdy podczas pracy AM podłączasz navi do kompa? Bez wyciągania kabla.

[ Dodano: 2012-11-16, 10:54 ]
Jeśli to jest wersja ze slotem na karty SD to mozna spóbowac uruchomic przez COBIA
_________________

 
 
dziajl91 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Lis 2010
Posty: 12
Wysłany: 2012-11-16, 17:07   

jacekp1313 napisał/a:
A co się dzieje, gdy podczas pracy AM podłączasz navi do kompa? Bez wyciągania kabla.


Nic się nie dzieje tzn. chyba ładuje baterię.

jacekp1313 napisał/a:
Jeśli to jest wersja ze slotem na karty SD to mozna spóbowac uruchomic przez COBIA


Na moje nieszczęście jest to wersja bez karty.

Nadal zastanawia mnie ten dźwięk z windowsa. Jest jakaś różnica na jakim systemie to robię(XP czy win7?) A może na Linux to jakoś łatwiej pójdzie?

Rzadko udaje mi się zrobić tak aby ten charakterystyczny dźwięk był.

Albo nausunęła mi się myśl czy można jakoś wyłączyć ładowanie z USB z poziomu systemu operacyjnego, może to coś pomoże?
 
 
Tom a4 
guru



Pomógł: 38 razy
Dołączył: 21 Gru 2009
Posty: 1490
Skąd: Pomorskie
Wysłany: 2012-11-16, 18:06   

Dźwięk który słyszysz to dźwięk który sygnalizuje że podłączono do portu usb urządzenie które pobiera z niego prąd nic więcej.
_________________
Kliknij jesli pomogłem

Moj Oficjalny Poradnik jak naprawic zawieszone mio 500


Byl 35.4 Byl 43.0 Byl 43.1 Byl 50.1 Jest Mio Moov 500V2
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11