Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-05-14, 15:53
Problemy z Mio po zabawach w pliku paths.xml
Autor Wiadomość
skowal
azymut


Dołączył: 28 Cze 2008
Posty: 1
Wysłany: 2008-06-28, 17:06   Problemy z Mio po zabawach w pliku paths.xml

Witam

Mam powazny problem. Nawigacje mam od 2 dni a raczej mialem bo teraz nie nadaje sie chyba do niczego :-(
Polaczylem ja z kompem przez USB i do nowego folderu w Program Files skopiowalem AutoMape 5.0.5 i zamienilem sciezke do pliku AutoMapa EU.exe w pliku Paths.xml

Po restarcie urzadzenia AutoMapa sie uruchamia ale nie moze sie polaczyc z GPS. Czesto sie wiesza a najgorsze jest to ze nie moge sie polaczyc przez USB i przywrocic MIOMAP.

Czy jest jakas szansa na odrodzenie tego urzadzenia nie wysylajac do serwisu? :-(
Prosze pomozcie bo jak nie naprawie tego to albo zona mnie ........... albo pewnie w serwisie skasuja mnie na taka kwote ze i tak mnie zona ...........

pozdr.
SKowal
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2012-06-01, 07:18, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
Deoxyryboza 
Waypoint



Dołączył: 07 Lip 2008
Posty: 56
Wysłany: 2008-07-24, 22:33   

Po co grzebales w pliku Paths.xml przeciez ta sciezke zmiania sie appstartupsec.ini i nawej jak cos zepsujesz to bedzie dzialac, najwyzej sie nie zaladuje nic przy starcie i pare innych problemow ale da sie to naprawic potem.
 
 
rafal_adam
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Sie 2008
Posty: 9
Wysłany: 2008-10-20, 12:29   

ja mialem podobne objawy w larku.
podejzewam ze to byla wina programu automapa a nie wpisów gdzieśtam.
zmienilem prędkosć tranmisji GPS w ustawieniach automapy na 9600 i zaczęło lapać sygnał.
a teraz mam inną wersję mapy pewnie lepiej dopasowaną do sprzętu ze nawet przy prędkości 4800 łapie sygnał bez problemu nawet w budynku.
jak to jeszcze aktualne to sprawdz co sie dzieje po zmianie po zmianie ustawień gpsa (oczywiscie dopiero za którymś razem sie uda dojść do tego momentu przed zawieszeniem mapy)
Na usb jeszcze nie mam pomysła
 
 
raveman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-13, 00:58   mio moov 200 zapętliłem procedure startową

Witam mam Mio Moov 200, bawiłem się w odblokowanie Windy i zacząłem grzebać w plikach z pamięci wewnętrznej i zmieniłem wpis w plik patch.xml. Dopisałem żeby uruchamiało mi plik start.exe to odblokowania windy. Pomyślałem że uruchomię raz Mio system wykona tą procedurę i zrobię restart i podłącze kabelek pod PC i zmienię wpis. Niestety Mio same się restartuje i ponawia uruchamianie tego pliku.

Czy jest możliwość skasowania plików z tej pamięci wewnętrzej ??

Proszę o rady.

[ Dodano: 2008-12-13, 16:05 ]
Tutaj podaję link do strony z opisem tej kości

K9G2G08U0M
 
 
hackgps
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-23, 19:39   

Nie ma mozliwosci skontaktuj się z gg 7364064
_________________
<a href="http://chomikuj.pl/?page=11908">Zapraszam na hackgps</a>
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2733
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2008-12-23, 20:15   

To mi przypomina słynne wrzucenie programu OFF jako nawigacji i ustawienia "autostart" :-) . Tylko hard-reset flesza wyprowadzi sprzęt z takiej sytuacji. niestety otwieranie sprzętu i grzebanie w elektronice wymagane.
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 87 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2775
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-12-23, 20:37   

hackgps napisał/a:
skontaktuj się z gg 7364064

Widzę że kolega prowadzi intensywną akcję autopromocyjną na forum ;-)
Można odsyłać bardziej upierdliwe przypadki?
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
raveman
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Gru 2008
Posty: 5
Wysłany: 2008-12-23, 20:48   

Witam wszystkich przed świętami, GPS wysłany do chłopaka który ponoć robi takie rzeczy. Poinformuje po całej akcji co i jak..

A teraz życzę wszystkim Wesołych Świąt i szerokiej drogi w drodze do bliskich aby nasze nawigacje prowadziły prosto do celu :-D
 
 
hackgps
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Lip 2008
Posty: 5
Wysłany: 2009-01-11, 23:57   

Huukle oczywiście polecam siebie(żart) jeżeli moja wiedza i doświedczenie będa wystarczające to zapraszam
_________________
<a href="http://chomikuj.pl/?page=11908">Zapraszam na hackgps</a>
 
 
Marval
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-27, 12:15   Mio mov 200 problem z instalacją

Mam następujący problem, zainstalowalem Automape na tym urządzeniu poprzez skopiowanie gotowca i zmiane ścieżki w pliku startowym (PATHS.XML) na ścieżke do pliku z automapy, automapa sie ładnie uruchamia i działa ale komputer nie wykrywa juz urządzenia i nie mozna zrobić jakichkolwiek zmian, mam zgraną całą zawartość pamięci urządzenia przez instalacją automapy ale nie mam możliwości jej wgrania, wie ktoś jak to zrobic?
Próbowalem różnych sposobów, instrukcji z tematu
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046
i innych, niestety nic nie pomaga ponieważ nie mam dostępu do urzędzenia z poziomu PC.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-04-27, 18:10   

Wgrywałeś AM na kartę SD czy do pamięci wewnętrznej?
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Marval
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-27, 18:31   

Program jest wgrany w pamięci wewnętrznej, mapy są na karcie.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-27, 22:30   

Może w pliku am.settings wskaż ścieżkę żeby czytał mapy z karty.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Marval
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 27 Kwi 2009
Posty: 7
Wysłany: 2009-04-27, 23:20   

Jak juz mówiłem PC nie reaguje na podłączenie urządzenia, automapa działa bez zarzutów ale chciałbym wrócić teraz do poprzedniej wersji MioMap. Mam kopie zapasową wszystkich danych tylko nie potrafie ich wgrać.
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3459
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2009-04-28, 08:24   

A może spróbuj wrzucić panel odblokowujący na kartę np tym http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40046 jezeli Ci odblokuje to uruchamiasz port usb i dalej byłoby już z górki
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 12