Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-04-09, 14:45
Mio 300 - Odblokowanie, programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
isek 
azymut


Dołączył: 13 Sty 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-02-10, 11:32   Mio 300 - Odblokowanie, programy nawigacyjne

Dopadłem takie oto urządzonko. czy jest możliwość odblokowania tego sprzęciku?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-07-24, 12:30, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Pomógł: 142 razy
Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-02-10, 11:38   

Dokładny opis masz tutaj:
KLIK!!!
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
ELM0 
guru
S7 EDGE :)



Pomógł: 54 razy
Dołączył: 24 Sie 2008
Posty: 1273
Skąd: Ulica Sezamkowa
Wysłany: 2009-02-10, 12:36   Re: Pomocy!!! Odblokowanie Mio Moov 300

isek napisał/a:
Dopadłem takie oto urządzonko. czy jest możliwość odblokowania tego sprzęciku?


tutaj masz panel link

daj znac czy poszło
_________________
chomik VERBATIM
www.nopremium.pl
www.mynavi-expert.pl/reflink/9933
 
 
Haden01010
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 203
Wysłany: 2009-07-30, 16:41   Najlepszy sposób na odblokowanie Mio 300.

Elo : ]]

Jaki jest najlepszy sposób na odblowanie mio 300 (4.3") . Wiem że jest już sporo poradników na forum ale mi chodzi o czystego windowsa 5.0 abym potem mógł wziąść pulpity (SystemInformation32) te z "PULPIT ClubManiaca" poinstalować gierki itd. ;]]

Pozdro
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-07-30, 17:28   

Jest bardzo prosty ale trzeba poszukać trochę 8-)
Paczka kolegi maxpl odblokowująca Mio 200 do Windowsa CE, nie trzeba się sugerować nazwą ta paczka działa na większości Mio, tylko zamiast katalogu Cobia_300_32 zrobić Cobia_400_64 i wszystko pozostałe tak jak w instrukcji.
Powodzenia
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
Haden01010
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 203
Wysłany: 2009-07-30, 18:42   

Znalazłem go właśnie :PP a możesz odpowiedzieć na pytania zadane właśnie w tym temacie :

Kod:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5300&start=240

:-)
_________________
Lark 43.1 + Automapa + IGO 8
 
 
k33l 
Navi Expert
NaviN00b


Pomógł: 13 razy
Wiek: 34
Dołączył: 19 Maj 2009
Posty: 394
Wysłany: 2009-07-30, 20:11   

Przeczytaj chociaż pierwszy post w temacie o paczce kolegi maxpl :!:
Tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5301 i tu http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=40045
_________________
Mio Moov 500 + 4GB SDHC + WinCE 5.0
Automapa 6.6.0 beta 2 Polska + iGO Primo 8.5.9.153032
Wszyscy mnie pozdrawiają to i Ciebie Gość pozdrowię :-)
 
 
Haden01010
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 11 Mar 2009
Posty: 203
Wysłany: 2009-07-30, 21:31   

: pp akurat czytałem inne posty a nie od początku ;]] thx
 
 
moristo 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-08-03, 21:10   jak odblokować mio M300

Witam!

Czy ktoś wie jak odblokować nawigacje mio M300? Korzystałem z opcji szukaj, ale nigdzie nie moge nic znalezc, chyba dlatego ze to nowy model.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-08-03, 21:17   

Słabo szukałeś.
Przeczytaj wątek http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5300 , a szczególnie post: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=84366#84366
_________________

 
 
moristo 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-08-03, 21:36   

jacekp1313, niestety nie widze tam nic o nawigacji Mio M300....

Dodam tylko jeszcze, ze Mio M300 nie posiada slotu na karty SD..
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18662
Wysłany: 2009-08-04, 05:26   

Zasugerowałem się tekstem:
Cytat:
# Jak zainstalować na MIO MOOV 300 (wersja Europejska)?
Zmieniamy nazwę katalogu na karcie SD z Cobia_300_32 na Cobia_400_64
Wygląda na to, że będziesz pionierem. Na innych serwisach o GPS też cisza:
http://forum.gps24.pl/vie...&highlight=m300
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1377039.html
A na http://www.frazpc.pl/b/241772 wręcz czekają na nas.

Ale ktoś jednak to zrobił: http://www.my-navia.pl/vi...p=113757#113757 - może skontaktuj sie z nim
_________________

 
 
moristo 
młodszy inspektor GPS



Dołączył: 29 Lip 2009
Posty: 8
Wysłany: 2009-08-04, 12:41   

Wczoraj udało mi sie zainstalować Panel Ver.4 do tej navi wg sposobu z Mio Moov 200. Dzisiaj bede instalował AM PL. Sposob chyba analogiczny do Mio moov 200 tyle ze programy po prostu wrzucamy na pamięć ROM nawigacji.

[ Dodano: 2009-08-04, 19:58 ]
Dla zainteresowanych oznajmiam, ze AutoMapa na Mio M300 chodzi bez problemu:)
 
 
Mirkok 
Navi Expert



Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 208
Skąd: Kłodzko
Wysłany: 2009-08-11, 22:16   Odblokowanie i panel Mio Moov M300

moristo napisał/a:
Wczoraj udało mi sie zainstalować Panel Ver.4 do tej navi wg sposobu z Mio Moov 200. Dzisiaj bede instalował AM PL. Sposob chyba analogiczny do Mio moov 200 tyle ze programy po prostu wrzucamy na pamięć ROM nawigacji.

[ Dodano: 2009-08-04, 19:58 ]
Dla zainteresowanych oznajmiam, ze AutoMapa na Mio M300 chodzi bez problemu:)


Witam.
Potwierdzam, że AM i iGO8 działa bardzo dobrze.
Dodam też, że ten model (M300) ma bardzo dobry GPS (Com2, 57600);
(znajduje mi sygnał nawet w pomieszczeniu, w którym żadne z urządzeń mi nie łapało) .
:-D

Odblokowałem tego Mio na bazie panelu Kolegi "eXtention", który przygotował paczkę dla Mio 200.
<== Podziękowania !
Ja go natomiast nieco zmodyfikowałem.
Działa iGO8, Automapa i oryginalny MioMap + dodatki.

Wszystko jest opisane wewnątrz pliku (Panel_Mio_M300.zip).

poniższy link panelem dedykowany jest dla iGO8, AM, i MioMap:
Kod:
http://odsiebie.com/pokaz/5073919---35f9.html

,a ten dla pod TomTom i MioMap:
Kod:
http://odsiebie.com/pokaz/5074223---7663.html


lub

Kod:
http://chomikuj.pl/mirkok66/gps/mio


Edit_1:
Dodałem na moim "Chomiku" jest to samo.
Edit_2:
Poprawiono opis w pliku "czytaj_to.txt", a konkretnie, to drzewo katalogów
- błąd wskazał "MaciejK".
_________________
Pozdr.
Mirkok
Ostatnio zmieniony przez Mirkok 2009-08-26, 20:20, w całości zmieniany 3 razy  
 
 
 
MaciejK 
Waypoint


Dołączył: 24 Mar 2009
Posty: 38
Wysłany: 2009-08-21, 11:51   

potrzebuje backup z mio M300 z góry serdeczne dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,17 sekundy. Zapytań do SQL: 11