My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:03
Nowy FirmWare do 5066 i 5066 HD.
Autor Wiadomość
waldekosa 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-12, 08:03   

dasior591 napisał/a:
1.6 na końcu tematu o HD.
Jak sie nie pokazuje tylko logo to wgrałeś blednie FW.


Urządzenie trafiło finalnie do serwisu:
Wymiana wyświetlacza + aktualny FW.

Po powrocie z naprawy powgrywałem twoje menu i kilka innych drobiazgów i jest OK

Dzięki dasior za pomoc, "Oby trąba Twojego słonia nigdy nie trafiła w kaktusy..."

PS. Mam problem z łączeniem się przez BT: tzn łączy się ale nie pobiera książek adresowych z Nokii 2700 i E51 (Nokia z aktualnyym FW), o dziwo historię połączeń pobiera. Czy może jest jakiś "patent" ? Jak zmienić foldery zapisu w BT bo w ustawieniach ścieżki widzę ale nie mogę ich edytować?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-12, 11:02   

Nie każdy telefon udostępnia te funkcje aby navi mogla je pobierać. Chyba nie do przeskoczenia w prosty sposób.
Ciekawe po co LCD wymieniali.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
waldekosa 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2011-01-12, 22:53   

dasior591 napisał/a:
Nie każdy telefon udostępnia te funkcje aby navi mogla je pobierać. Chyba nie do przeskoczenia w prosty sposób.
Ciekawe po co LCD wymieniali.


Podobno był uszkodzony i dlatego pozostawał czarny, a Fw pewnie dlatego aby usunąć wszelkie pozostałości po grzebaniu i błędach.
Co do BT to dziwne że nie czyta zwłaszcza, że 2700 to jeden z najprostszych telefonów, a E51 lata na symbianie i ma soft podobny do E50 oraz kilkunastu innych Noki no i na rynku jest od ponad 2 lat - wolno działają... pomęczę się. Chociaż ten BT był jednym z 5 głównych argumentów zakupu... Tak między nami powinni publikować listę z jakimi telefonami ten BT jest w pełni kompatybilny..
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-01-31, 00:10   FirmWare w potrzebie

Poproszę również FirmWare do GC5066FMBT HD
Mam model o nr ser. GC5066FB10091***

Urządzenie zawiesza się po kilku sekundach od wyświetlenia menu. USB i AS nic nie widzi.

Sformatowałem kartę SD do FAT i próbuję wgrać FW. Najwyraźniej posiadany FW jest niewłaściwy, gdyż proces zatrzymuje się na logo powitalnym. Karta SD jest 4GB. Podczas formatowania do FAT pojawił się komunikat o klastrach i niewłaściwej pojemności woluminu. Czy urządzenie poprawnie widzi kartę, tego nie jestem pewien.

Pozdrawiam
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 106
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9769
Wysłany: 2011-01-31, 06:42   

Dikembe, do wgrywania FW wymagana jest karta =>(mniejsza lub równa) 2 GB
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-31, 10:02   

FW to nie jest zawsze rozwiązanie na wszytsko, to jest rozwiązanie ostateczne.
Zainstaluj menu HD.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-01-31, 14:25   

dasior591 -> Wiem, że FW to ostateczność, jednak urządzenie po uruchomieniu menu "zamraża się". Nie sposób uruchomić instalacji nowego menu. Nie nawiązuje również połączenia przez AS i USB. Pytanie, czy istalację nowego menu można rozpocząć podczas startu urządzenia, zanim się "zamrozi"?

Dzakus -> spróbuję z mniejszą kartą. Oby tylko FW zadziałał.
 
 
szunaj
azymut


Dołączył: 31 Sty 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-01-31, 17:07   

...pomocy - w mojej wersji ekran ciemny. Wysłałem ci na priv mój mail, proszę o wersje 5066FMBT HD.
dz.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-31, 17:29   

Zamrożenie ma kilka powodów. Oczywiście działa instalacja FW jak i powinna instalacja menu, jak nie wstaje menu to navi szuka pliku gpstest.exe na SD a to właśnie jest instalator menu.
Spróbuj chociaż.

[ Dodano: 2011-01-31, 17:43 ]
Ciemny ekran to zrąbałeś wgrywając zły FW, serwis.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-01-31, 21:03   

Instalacja uruchamiana z pliku gpstest.exe faktycznie działa i przebiegła poprawnie, lecz po uruchomieniu nowego menu ponownie następuje zwis. Próbowałem dostać się do WinCE przez explorera zmieniając nazwę pliku na gpstest, lecz tu zwis następuje gdy wyświetla się logo powitalne. Przypuszczam, że powodem zwisu jest jakiś task w WinCE lub wpis w rejestrze. Mam kopię fabrycznego RF2 i Rejestru, lecz nie wiem jak w tej sytuacji zaaplikować to do urządzenia. Musiałby to być specjalny instalator działający na zasadzie gpstest.
 
 
shared
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Sty 2010
Posty: 39
Wysłany: 2011-01-31, 21:53   

RF2 łatwo przywrócisz prostym skryptem z jedną linijką kodu xcopy....., a co do rejestru to nic mi nie przychodzi do głowy.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-01-31, 21:58   

Zainstaluj ponownie moje menu, to jakby kopia RF2 tylko ma dodatkowe funkcje.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Dikembe
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 20 Gru 2010
Posty: 14
Wysłany: 2011-01-31, 22:10   

dasior591 -> nowe menu 1.6RC zainstalowałem (patrz poprzedni post). Cóż z tego skoro następuje zwis. Jest on niezależny od wgranego menu. Wydaje mi się, że muszę wgrać oryginalny Rejestr i WinCE (mam kopie).
 
 
lukasz7848
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 8
Wysłany: 2011-03-27, 10:58   

Witam mam problem od początku. Nawigacja goclever 5066 bez fmbt kupiona na znanym serwisie aukcyjnym. Po kilku dniach użytkowania nagle zonk włączam urządzenie a tu na ekranie update. Telefon do serwisu wysyłka ponieważ stwierdzili że nie mają wsparcia przez internet. Naprawili wszystko grało ładnie i znowu po kilku dniach to samo jestem w trasie a tu update i koniec . Panowie co może byc nie tak może macie jakiś sposób na to??
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2011-03-27, 11:05   

Wgraj jakies moje menu :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,29 sekundy. Zapytań do SQL: 11