My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: dasior591
2011-03-18, 15:03
Nowy FirmWare do 5066 i 5066 HD.
Autor Wiadomość
widget
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 18
Wysłany: 2010-09-06, 14:42   GoClever 5066 - firmware

Witajcie,

Jestem w posiadaniu "gołej" wersji GC-5066 bez BT i FM, jak również bez HD. Sprzęt działa bezproblemowo ale chciałbym się dowiedzieć czy może jest jakiś nowy firmware do mojej wersji sprzętu. Aktualnie posiadam:
GC-5066
Firmware version....... V1.1
OS Version............... V.02M.000006.100721.256M
AP Version................ V1.0-J-UI1-SD-PO

Mam niestety takie spaczenie zawodowe, że najlepiej mieć wszystko co stabilne i najnowsze dlatego zapytuję :). Na stronie GoClever znalazłem tylko uaktualnienie map viaGPS.

Z góry dzięki.
_________________
Pozdrawiam,
WIDGET
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-06, 14:57   

GC udostępniło raz, o wiele starsze i już udostępniać nie chce.
Poza tym wgranie tamtego fw o uwalenie nawigacji (nie chcą udostępnić nowego).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
widget
Waypoint


Dołączył: 05 Wrz 2010
Posty: 18
  Wysłany: 2010-09-06, 18:08   

Czyli jednoznacznie można powiedzieć że ten który mam jest aktualny i stabilny :)

a czy ktoś może próbował załadować Windows CE 6.0 :) ?
_________________
Pozdrawiam,
WIDGET
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-09-06, 18:10   

Stabilny musi być, każdy jest.
Nowszy za pewne już jest.
Ce 6.0 nie zapakujesz bo nie masz sterow. Poza tym to tak jak bys miał legala XP i pakował sie w piracką viste, poczekamy na 7.0.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-06, 17:44   Nowy FirmWare do 5066 i 5066 HD.

Witam
Wpadłem w posiadanie kilkunastu FW do tych urządzeń. Po analizie plików wygląda na to ze z dwa FW dało by się dopasować do naszych urządzeń.
Oczywiście wgrywanie z marszu to zły pomysł bo może skończyć sie serwisem tak wiec szukam osób które zepsuły swoje urządzenia i jedyny ratunek to FW którego GC nie udostępnił (ale ja mam :-) ).
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
iroslaw
azymut


Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-13, 19:28   

Witam
Proszę o udostepnienie FW do GC 5066 FMBT HD. W tej chwili włącza się tylko ekran startowy i dalej nie ładuje. Dzieki

Pozdrawiam
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-13, 19:55   

Menu HD nie wgrywa sie?? Połączenia AS nie ma??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
iroslaw
azymut


Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-13, 20:05   

po wgraniu HD 1.5 uruchomił się kilka razy i już później nagle po włączeniu włącza się tylko ekran z logiem i nie startuje , połączenia przez USB brak. Czy jest jakaś opcja odblokowania
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-13, 20:39   

Teraz wgraj, nie ważne co było wcześniej.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
iroslaw
azymut


Dołączył: 13 Paź 2010
Posty: 3
Wysłany: 2010-10-13, 21:03   

Niestety nie ładuje z karty HD 1,5 nadal wisi na logo
 
 
bartulus 
azymut


Dołączył: 08 Lis 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-11-09, 08:07   

witam
mam nowego GC 5066 bez FMBT, według sprzedawcy w sklepe odbiornik ten ma FW z lipca 2010r. na forum wyczytałem iz jest to mały problem
zainstalowałem menu blow 2,9. wszystko gra i buczy ale....

muszę przywrócić oryginalny soft, bo wyświetlacz zaczął szwankować i muszę oddać do serwisu (pojawiły się rzędy białych pikseli)
Mam kopie oryginału residentflash2, residentflasz swojego odbiornika i teraz moje pytanie

1.Czy na podstawie tych kopii jest możliwość wgrania oryginalnego FW?
Jeśli tak to jak, nie doczytałem się na forum w jaki sposób można wykorzystać kopię residentflash2?

2. Według poradnika jest sposób przywrócenia FW poprzez wgranie dwóch plików, jeden jest do ściągnięcia drugiego nie mam bo FW jest nie osiągalny. Czy ma ktoś nowy FW do CoClever 5066.

dzięki za pomoc
 
 
waldekosa 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-16, 02:39   

iroslaw napisał/a:
Witam
Proszę o udostepnienie FW do GC 5066 FMBT HD. W tej chwili włącza się tylko ekran startowy i dalej nie ładuje. Dzieki

Pozdrawiam


Witam, mam taki sam problem.
Za namową kolegi stałem się posiadaczem takiego urządzenia GC 5066 FMBT HD.
Kolego podrzucił mi paczkę różnych dodatków, no i wgrywałem.... do czasu.
Obecnie sprzęt odpala ekran startowy, ale... wyrzuca komunikat że błąd main.mscr i nie ma aplikacji skojarzonej z main. i abym ją najpierw uruchomił, ale jak ???
Mam łączność po USB z AS.
Proszę o ratunek czyli FW i instrukcję jak wgrać ?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-12-16, 08:17   

Main.mscr można łatwo naprawić, wgraj moje menu HD, jest juz wersja 1,6.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
waldekosa 
azymut


Dołączył: 16 Gru 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-12-16, 13:16   

dasior591 napisał/a:
Main.mscr można łatwo naprawić, wgraj moje menu HD, jest juz wersja 1,6.

Witam
A jak to zrobić krok po kroku coby znów czegoś nie skopać ?
Gdzie znajdę twoje menu HD 1.6 bo znalazłem jedynie u ciebie 1.5?
Tak na marginesie to po kilku próbach odpalania (restart) - ekran zrobił się czarny tzn po restarcie ekran lekko się podświetla i koniec - nic się nie dzieje (czyżby padł FW?).
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 25
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8317
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-12-17, 15:02   

1.6 na końcu tematu o HD.
Jak sie nie pokazuje tylko logo to wgrałeś blednie FW.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 10