Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Rózne położenie programu i poszczególnych folderów
Autor Wiadomość
Marcin Sz.
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 3
  Wysłany: 2008-09-18, 15:53   Rózne położenie programu i poszczególnych folderów

Witam! :)

Czy jest możliwość takiego skonfigurowania iGO8 aby uruchamiany z pamięci urządzenia ładował mapy znajdujące się na aktualnie włożonej karcie pamięci?

Nie pomogło stworzenie wpisu:
Kod:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\iGO8]
"MapDir"="\sdmmc\miomap\maps"

Również nic nie dało utworzenie w pliku SYS.txt wpisu:
Kod:
[folders]
app="My Flash Disk/MIOMAP/MIOMAP"
map="%SDCARD%/MioMap/map"


Macie może jakieś pomysły?
Pozdrawiam Marcin
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2014-01-12, 09:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3461
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-09-18, 16:08   

[HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\iGO8]
"MapDir"="\sdmmc\miomap\maps
Również nic nie dało utworzenie w pliku SYS.txt wpisu:

app="My Flash Disk/MIOMAP/MIOMAP"
map="%SDCARD%/MioMap/map

Sprawdź wartości na czerwono...
Wielkość liter nie ma znaczenia?
_________________

 
 
Marcin Sz.
azymut


Dołączył: 18 Wrz 2008
Posty: 3
Wysłany: 2008-09-18, 16:29   

Powinno być "maps" poprawiłem jednak nadal, nawet po ponownym załadowaniu bazy map nie ma tych z karty...
 
 
g4l4 
Waypoint


Dołączył: 02 Sty 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-05-25, 15:04   IGO 8, program w pamięci, mapy na karcie

Witam, może mi ktoś powiedzieć czy da się tak zrobić, aby program nawigacyjny IGO8 znajdował się w pamięci nawigacji a mapy na karcie SD? Jeżeli tak to jak to zrobić?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-05-25, 15:37   

g4l4 napisał/a:
program nawigacyjny IGO8 znajdował się w pamięci nawigacji a mapy na karcie SD
Da sie zrobic choc jest to troche skomplkowane.. Polecam instalacje calego iGO na karcie pamieci - prostsza sprawa i dziala niezawodnie.. iGo jest programem na tyle szybkim ze nie ma sensu instalowania go w pamieci urzadzenia, bo poprawy dzuialania nie uzyskamy, a mozemy napotkac dodatkowe trudnosci.. Nie kombinuj - zainstaluj wszsytko na karcie i Bedziesz zadowolony.. Szczegolowej instrukcji dotyczacej instalacji w pamieci urzadzenia Ci nie udziele, bo to jest zalezne w duzej mierze od sprzetu na jakim chcesz posadzic iGO i w zwiazku z tym wlasciwej konfiguracji, ktora moze okazac sie dosc skomplikowana..
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1491
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-06, 14:08   Czy można same mapy na kartę? - jak?

Witam
W Clarionie 770 wgrałem IGO8 do pamieci wewnętrznej urządzenia (bo nie musiałem odblokowywać)

Moje pytanie - czy można wgrać same mapy na kartę?
Jak zmodyfikowaś plik SYS.TXT

(może źle szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie)

Scieżki do map znalazłem w przypadku gdy jest map changer - a ja nie mam map changera - czy da się zrobić (bo w pamieci trochę mało miejsca na mapy)

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-06, 14:26   

Arturek napisał/a:
Moje pytanie - czy można wgrać same mapy na kartę?

Tak..
Tworzysz na karcie katalog \iGO8\content\map
do pliku sys.txt dopisujesz takie cos:
Kod:
[folders]
sdcardpath="\InternalFlash\iGO8"
maps="SDMMC\iGO8\content\map"
(Musisz zmienic oczywiscie "InternalFlash" na nazwe pod jaka Twoja navi widzi pamiec wewnetrzna, a "SDMMC" na nazwe pod jaka Twoja navi widzi karte SD)
Mozesz rowniez caly folder \iGO8\content przeniesc na karte SD a "Program i inne foldery pozostawic w pamieciu urzadzenia - wtedy sys.txt powinien jkiec takie wpisy:
Kod:
[folders]
sdcardpath="%myflashdisk%\iGO8"
app="%myflashdisk%\iGO8"
content="%SDCARD%\content"
exe="iGO8.exe"
(Tu nic nie zmieniaj - wpisz dokladnie tak jak jest)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-14, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1491
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-07-06, 14:46   

Dzięki - wieczorem sprawdzę

[ Dodano: 2010-07-07, 08:08 ]
Niestety nie działa
1. Gdy podepnę nawigację do komputera, to karta pamięci jest widziana jako "Storage Card"
2. Mój SYS.TX wygląda tak
Kod:
[folders]
app="My Flash Disk/Clarion"
maps="Storage Card\IGO8\Content\Map"

[rawdisplay]
class="landscape"
screen_x=480
screen_y=272

[interface]
laneinfo_signpost_enabled=1
exit_on_restart=0
shutdown_time=0

[gps]
port=2
baud=4800
gps_maximise_baud=0

[tmc]
port=1
baud=38400

[phone]
driver = "IVT"
exe_path = "\ windows \ IVTDialor.exe"
win_name="EMPTY"
class_name="IVTDIALOR"
switch_name="-l"
ballon_ext_handling=1
hangup_not_supported=1

[map]
2dheadup=1
3dcarsizemax=2000
3d_max_zoomlevel=2000
3d_max_tiltlevel=9000
stop_rotate_on_map_move=1
inertia_on_map_move=1
follow_gps=1
2dheadup=1

[debug]
enable_roadshadow=1
show_residentonly=1
enable_roadsign=1
enable_landmark_occlusion=1
show_oneway_3d=1
show_oneway=1
show_gps_pos=1
show_signpost=1
background_navigation=1
screen_calibration=1
skip_eula=1
;max_memory=25000000

[roundaboutcam]
enabled=0
centery=20

[poi]
poi_show_all_btn=1
poi_labels=1
show_poi_boundingrects=1
show_poi_areas=1

[navigation]
show_current_city=1
show_countrychange=1
autoreplan_action="AUTO"
gps_pos_to_road=1

[timezone]
patch_dst=1

[timezones]
use_timezone_setting_fix=1
use_new_timezone_ini=1
timezone_key="Time Zones"

[3d_config]
disable_roadsign_navigation_mode=1

3. Na karcie pamięci założyłem katalogi: IGO8\Content\Map
W Podkatalogu "Map" wgrałem mapy
Przy starcie programu, pojawia się komunikat o braku map

4. Zawartość tego co jest normalnie w katalogu IGO8, u mnie jest w katalogu "My Flash Disk \ Clarion"


[EDIT]
Problem rozwiązany
Napisałem priv do kolegi Janusza ale w międzyczasie przypadkowo rozwiązałem problem
Z pliku SYS.TX usunąłem wszelkie wpisy odnosnie lokalizacji map
Część map mam poprawnie w katalogu z IGO8
Dodatkowe mapy wgrałem na kartę do katalogu IGO8\Content\Map
i dziwactwo = bez jakiegokolwiek wpisu w SYS.TXT nawigacja sumuje mapy= widzi mapy w katalogu IGO8 + dodatkowo mapy na karcie
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-05-14, 10:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3914
Wysłany: 2010-07-07, 08:44   

Arturek napisał/a:
Problem rozwiązany

Arturek napisał/a:
bez jakiegokolwiek wpisu w SYS.TXT nawigacja sumuje mapy= widzi mapy w katalogu IGO8 + dodatkowo mapy na karcie

iGO tak ma - jest to zaleta ale tez i wada, bo gdy np chcemy miec na jednym urzadzeniu np iGO8 i jescze Primo lub Amigo dzieja sie dziwne rzeczy..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
danielgor2 
Waypoint
Lucca 3.5B



Pomógł: 3 razy
Wiek: 25
Dołączył: 09 Sty 2008
Posty: 58
Skąd: Krotoszyn
Wysłany: 2011-01-26, 22:02   

Dołączam się do pytania. Co trzeba zmienić, jakie modyfikacje wprowadzić, aby igo widziało mapy, tzn. cały folder content na karcie. ?
Pomóżcie Please!.
 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Navit.T700+NaviExpert


Pomógł: 525 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18657
Wysłany: 2011-01-26, 22:28   

janusz_40 napisał/a:
Nie kombinuj - zainstaluj wszsytko na karcie i Bedziesz zadowolony
Jak musisz - w poście o sys.txt do iGO są przykłady zapisów...
_________________

 
 
Arturek 
guru



Pomógł: 31 razy
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 1491
Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-01-26, 22:54   

Witam
temat już był poruszany tutaj

http://www.my-navia.pl/vi...ghlight=arturek

Trzeba zrobić przekierowanie dla całego katalogu "Content", a nie samego podkatalogu "map" - tak przynajmniej jest w moim przypadku.

pozdrawiam
Arturek
_________________
Naviflash / MIO / Clarion
-----------------------------
Ostatnio zmieniony przez Arturek 2011-01-26, 22:57, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
pol-72
azymut
Robert


Dołączył: 19 Paź 2013
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-10-19, 22:40   

Witam mam podobny problem a więc mam Beckera ready 43 i ma małą pamięćwewnętrzną a chce mu wgrać mapy active 43 transit ,chciałbym albo całe igo8 umieścicna karcie albo folder content .
Po prosze o pomoc czy pomoże jakis wpis do pliku sys,text czy może jakis autorun. powyższe rady wypróbowałem i nie działają
 
 
no_taki
Maestro GPS



Pomógł: 60 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 5716
Wysłany: 2013-10-20, 11:14   

Nie widzę jakiegos problemu
Wgrywasz cale igo na karte, robisz sobie jakiś skrót ( czy inny odnosnik umiożliwiający odpalenie execa ) do pliku wykonywalnego i gotowe.

Igo z automatu szuka map w lokalizacji w ktorej znajduje się plik wykonywalny i domyslnie bywa umieszczane na karcie.

Wiec:
- na karcie tworzysz katalog ( np igo8, czy jakikolwiek inny )
- wgrywasz do niego komplet programu
- uruchamiasz jakoś execa ( poprzez link do execa, panel czy jakkolwiek inaczej ) i działa.
Tyle
P.S nie istnieją mapy active transit. Mapy z serii r3 są wspólne dla wszystkich wydań igo poczynając od igo 8 wzwyz.
Active transit jest jednym z wydań PROGRAMU igo brandowanym pod irzadzenia Becker
_________________
Człowiek mądrzeje z wiekiem. Zazwyczaj jest to wieko od trumny.
 
 
pol-72
azymut
Robert


Dołączył: 19 Paź 2013
Posty: 4
Skąd: Polska
Wysłany: 2013-10-20, 11:31   

no_taki mam już wgrane mapy na karcie tylko zacytuje Cię tu teraz -- musze jakoś odpalić a nie wiem jak ! bo te wpisy wyżej do sys.text nie sprawdzają sie u mnie ,myslałem że ktosmi napisze krok po kroku ewentualnie co dopisać do pliku sys bo umnie jest tylko taki wpis - [device]
type="BECKER_2010Q3M3"

ps.chyba że jest ktos z Łodzi i chciałby pomóc piwko stawiam :-D
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13