Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-07-01, 20:29
Jak rozpoznać model Mio
Autor Wiadomość
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-28, 16:41   

Tadeusz74, plik map jakie ma rozszerzenie? Jeśli jest to map to na 100% Navman a jeśli cpf to ktoś grzebał choć wątpię. Myślę, że da się tego 179 odblokować. Poczytaj uważnie kilka pierwszych postów http://www.my-navia.pl/pr...2469ca8d76cf878
_________________
Rem tene, verba sequentur.
Ostatnio zmieniony przez Sahem 2010-09-28, 16:49, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
kropka 
Waypoint
kropka


Wiek: 45
Dołączył: 27 Lis 2008
Posty: 113
Skąd: bratyslawa
Wysłany: 2010-09-28, 16:49   

Witam ja mialem cos podobnego bylo to mio 330 z BT przywiezione z Norwegii wlasnie w tym mio mapy byly w folderze Navman BT chyba sluzylo tylko do transmisji danych bo nie bylo mikrofonu . Przyznam ze po odblokowaniu mialem klopoty zeby AM zlapala sygnal , i w tym mio wlasnie bylo oznaczenie N179 .
_________________
MIO SPIRIT 487 PL TMC
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-28, 16:52   

O proszę jednak ktoś się spotkał z czymś takim. kropka nie jesteś jedyny, który miał problemy ze złapaniem sygnału. Jest na forum kilka tematów w których użytkownicy poruszają ten problem.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-28, 17:45   

Cybant napisał/a:
Tadeusz74, plik map jakie ma rozszerzenie? Jeśli jest to map to na 100% Navman a jeśli cpf to ktoś grzebał choć wątpię. Myślę, że da się tego 179 odblokować. Poczytaj uważnie kilka pierwszych postów http://www.my-navia.pl/pr...2469ca8d76cf878

rozszerzenia map cpf, mam taka mapę europe_full_200801.cfp
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-28, 19:50   

Cybant napisał/a:
Jest to Mio na bazie Navmana

Nie sugeruj się folderem navman bo w moim po aktualizacji też jest.
Tadeusz74 napisał/a:
rozszerzenia map cpf

Czyli masz normalnego miomap a oznaczenie N179 na ogół oznaczało mio 330
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-28, 20:04   

Bismar napisał/a:
Cybant napisał/a:
Jest to Mio na bazie Navmana

Nie sugeruj się folderem navman bo w moim po aktualizacji też jest.
Tadeusz74 napisał/a:
rozszerzenia map cpf

Czyli masz normalnego miomap a oznaczenie N179 na ogół oznaczało mio 330


jeśli jest tak jak mówisz to teraz przydał by mi się back up do niego dlatego że nie mam 100% pewności że ktoś nie namieszał wcześniej w tej navi a możne być namieszane bo nawi się tnie i plik mapy jest w całości jeden całej europy
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-28, 20:11   

Tadeusz74 napisał/a:
plik mapy jest w całości jeden całej europy

Bo masz starą mapę , w tamtym okresie takie były. Będziesz musiał zmienić program na wersję 2.5.6 żeby korzystać z najnowszych map.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-28, 20:20   

właśnie tak chce zrobić i dlatego najlepiej by było żebym miał backup to mógł bym pobrać legalny soft
_________________
Mio Moov M300
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-28, 20:40   

Jest u mnie na chomiku z tym że nie wiem czy kompletny , ja w nim tylko pousuwałem pliki językowe niepotrzebne. Oczywiście program jest oryginalny i tak trzeba by go wymienić na posłodzony.
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-29, 06:34   

Bismar napisał/a:
Jest u mnie na chomiku z tym że nie wiem czy kompletny , ja w nim tylko pousuwałem pliki językowe niepotrzebne. Oczywiście program jest oryginalny i tak trzeba by go wymienić na posłodzony.


Masz link do słodzika? bo te linki na forum już padły
 
 
Bismar 
Maestro GPS



Pomógł: 157 razy
Dołączył: 05 Lut 2009
Posty: 3457
Skąd: Lubelskie
Wysłany: 2010-09-29, 07:59   

Wymieniasz cały program, jest na chomiku i http://hotfile.com/dl/725...301133.rar.html
_________________
SGS I9505, XRN 3PRO ; Mio c250 Automapa6.8, tt7.910 , sygic 8.24, Navigon 7.4.3,
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-29, 08:52   

Bismar napisał/a:
Wymieniasz cały program, jest na chomiku i http://hotfile.com/dl/725...301133.rar.html


Dzieki
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-29, 14:09   

Tadeusz74 napisał/a:
nie mam 100% pewności że ktoś nie namieszał wcześniej w tej navi a możne być namieszane bo nawi się tnie i plik mapy jest w całości jeden całej europy

Nie będę się zbytnio upierał ;-) ale wydaje mi się jednak, że w tym sprzęcie ktoś mieszał. Jeśli postąpisz zgodnie z radami Bismara to sprzęcik będzie lepszy niż fabryczny ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Tadeusz74
Waypoint


Dołączył: 07 Cze 2010
Posty: 115
Wysłany: 2010-09-29, 17:34   

Koledzy sprawa wygląda nastepujaco, nie mając pewności 100% ze jest to mio moov 330 postanowiłem je zarejestrować na stronie mio ażeby można było pobrać aktualizacje i jakie moje było zdziwienie ? aktualizacja się pobrała, najnowsza jaka tylko była możliwa cała Europa.
Następny krok było wgranie aktualizacji i czy navi odpali i w tedy nastąpiło kolejne zdziwienie, kolejnym zaskoczeniem jest to że navi śmiga jak złoto, nie wiem czy dobrze myślę, ale po takich efektach mojej pracy to chyba jednak nikt nie mieszał w navi, pozostaje jeszcze test na trasie.
Co wy o tym wszystkim sadzicie ?
_________________
Mio Moov M300
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6445
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-09-29, 17:44   

Tadeusz74, 100% pewności co było z tym sprzętem robione nie ma(tak jak z używanym samochodem gdy się go kupuje ;-) ) ale najważniejsze, że masz w pełni sprawną, zarejestrowaną nawigację. Gratulacje. Tak jak podajesz przetestuj teraz w trasie. Być może będziesz zadowolony bo niestety większość użytkowników MioMap2008 nie jest zadowolona z tego programu(beznadziejna kategoryzacja dróg, prowadzenie po takich dziurach że aż strach itp). Pozostanie wtedy odblokowanie i wrzucenie innego programu do nawigowania ale najpierw pobaw się tym co masz. Powodzenia.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10