Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
TMC w navigonie
Autor Wiadomość
radosuaf
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 15
Wysłany: 2012-06-15, 00:50   

Czy ktoś mógłby podać łącze do pliku TMC.exe i jakiejś instrukcji, jak tego użyć? Opcja szukaj średnio pomaga...
_________________
Navigon 2310 7.4.3 + Q2 2010
 
 
Alga-shop.pl 
Navi Expert
ALGA-GPS



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 28 Maj 2011
Posty: 444
Skąd: ALGA-GPS.PL
Wysłany: 2012-06-15, 09:39   

http://www.my-navia.pl/vi...p=334224#334224

W paczce jest dla GNS i Royaltek.
_________________
Ten się nie myli, kto nic nie robi.
 
 
radosuaf
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2010
Posty: 15
Wysłany: 2012-06-15, 10:12   

Jak rozumiem, przy TMC wbudowanym w Navigona (2310 zaktualizowany do 20 Plus) średnio mi to pomoże?
Coś mi się spsuło z navi i robiłem reset do ustawień fabrycznych i znowu mi się TMC wysypał (brak ikonki). Ostatnio to naprawiłem, ale teraz nie pamiętam jak...
_________________
Navigon 2310 7.4.3 + Q2 2010
 
 
danio522
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-16, 17:14   

Drodzy forumowicze czy macie pomysł na stwierdzenie czy są nadawane komunikaty tmc, na moim modecomie z programem navigo 7.4.3 bild 793 udało mi się złapać wczoraj komunikaty o utrudnieniach na drodze a dzisiaj sygnał rds jest łapany na rmf a ikona autek obok ikony sygnału gps jest non stop biała .Częsotliwośc rmf 93 czyli Sląsk ,odbiornik zewnętrzny gns do tcm srawdzany programem fmx control skanuje zatrzymuje się na częstotliwośći rmf i wykrywa odbiornik że jest podłączony.Ta sama sytułacja zaistniała na primo 1.2 wczoraj komunikaty a dzisiaj wielkie nic.
 
 
kolabio
GPS instruktor


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 08 Lip 2008
Posty: 617
Wysłany: 2012-07-16, 18:29   

Co to za program fmx control?. Gdzie mozna go znaleźć?
Może mógłbym Ci pomóc, gdyz walczę z TMC na Navigonie i iGo od pewnego czasu.
 
 
danio522
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 15 Cze 2012
Posty: 13
Wysłany: 2012-07-16, 23:58   

W tym programie jest gns tmc i nim sprawdzam poprawność odbiornika tmc na tym programie pokazuje że gns mi działa
http://chomikuj.pl/jajace...,1762211156.zip
ale wracając do tematu to zastanawiam się nad tym czy tak rzadko rmf nadaje komunikaty czy też destia tak dostarcza informacje o utrudnieniach. Dzisiaj na przykład program zaczął odbierać komunikaty nie było ich dużo ale jednak były na innym programie też coś się pojawiło.

[ Komentarz dodany przez: imar42: 2012-07-17, 14:15 ]
Poprawiłem link.
Ostatnio zmieniony przez imar42 2012-07-17, 14:15, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-07-18, 17:01   Becker Ready 43 Traffic - TMC

Witam.
Wie ktoś może, jakie ustawienia wpisać w przypadku tej nawigacji? Mam Navigona 7.7.5 i chodzi mi o TMC na terenie Niemiec.
Z góry dzięki!
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Kristoph 
azymut
Navigon 70 Plus


Dołączył: 22 Sty 2011
Posty: 4
Skąd: Bytom
Wysłany: 2012-07-27, 11:08   

No udało mi się uruchomic TMC w moim navigonie 70plus wkleiłem do mojego pliku device.xml to :

Cytat:
<C1P0>FEH8Y2-2N9Y97-78F225</C1P0>
<C1P1>Q3P8GK-J1WFPN-7366G5</C1P1>
<C1P2>MHD9DR-XUAKAY-S7FJED</C1P2>
<C1P3>3RFBTU-N3YBZX-18NHWH</C1P3>
<C1P4>EZUXX5-N86J5A-K4Y27H</C1P4>
<C1P5>Q6X7VG-553Y3Y-GZGA4D</C1P5>
<C1P10>BR9S7E-5CPK81-7QYE4H</C1P10>
<C1P12>DGCA9F-JTZKEW-68HT6W</C1P12>
<C1P13>D25UN9-QJYZC9-PDBEYD</C1P13>
<C1P14>5QP2A4-KUZ3ZX-FXDXDH</C1P14>
<C1P16>B46K2A-YMHGHE-9Y4K1D</C1P16>
<C1P17>16YC5S-TBG5FF-K18CUN</C1P17>
<C1P18>FH45J7-ST4JZV-7VHWHH</C1P18>
<C1P19>CG1XUP-R574D2-R3CQTW</C1P19>
<C1P20>33X9F3-EB1Q7G-1GBDTH</C1P20>
<C1P24>AH2QU2-VNUM35-RQB65D</C1P24>
<C2P0>MC33RQ-Z8A6TH-SEP9P5</C2P0>
<C3P1>9T77ZD-MJAF3D-YD6K9D</C3P1>
<C3P2>1X6GGU-51GXBK-R35BTW</C3P2>
<C3P3>GE2KAY-ZEUMZS-A3RGRD</C3P3>
<C3P4>E1NCAU-DMZ4K5-AAJ68W</C3P4>
<C3P5>FTUQVH-5SUTHF-7QA37N</C3P5>
<C3P6>CVU74Z-HWE38N-NJNYWD</C3P6>
<C3P7>JD3U5C-PTG7U4-XKQMVH</C3P7>
<C3P8>AVF645-4NVKHH-TDXXVD</C3P8>
<C3P9>4CFJSG-YNEP5M-A5S4YH</C3P9>
<C3P10>GFARKT-Q7KH7M-WQ2319</C3P10>
<C3P11>5CVZSB-HZRK21-DWGN59</C3P11>
<C3P12>9PYJ19-42BW3V-P7VE5N</C3P12>
<C3P13>HTS9E3-PKW22D-8Q1TBD</C3P13>
<C3P14>6NWD2U-2M6BH3-GGM1RH</C3P14>
<C3P15>58FDDT-XEHAF6-WRZ2HD</C3P15>
<C3P16>MQFBFU-T8XTRT-NQ4B45</C3P16>
<C1P19>CG1XUP-R574D2-R3CQTW</C1P19>
<C1P20>33X9F3-EB1Q7G-1GBDTH</C1P20>


zostawiłem tylko wpisy RC i działa :)

Tylko jest jeden problem gdy ustawiam na 93.0 (RMF na śląsku) i gdy wyłacze nawigacje a potem włącze ustawione jest w opcjach 105.0 i sam wyszukuje, mam ustawione trzymaj frekwencje ale niestety nie moze zapisać na sztywno 93.0.. Macie jakies pomysły ?
 
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-25, 23:56   

Kristoph napisał/a:

Tylko jest jeden problem gdy ustawiam na 93.0 (RMF na śląsku) i gdy wyłacze nawigacje a potem włącze ustawione jest w opcjach 105.0 i sam wyszukuje, mam ustawione trzymaj frekwencje ale niestety nie moze zapisać na sztywno 93.0.. Macie jakies pomysły ?


Przyłączam się do prośby. Potrzebuję ustawić na sztywno 94.4. Jak to zrobić?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-27, 00:07   

No niestety, kaszana. Na Navigonie 7.7.5 taka zmiana nic nie daje. Mało tego, przejrzałem wszystkie pliki z ustawieniami i wszędzie, gdzie się tylko dało (tzn. gdzie był wpis dotyczący zakresu częstotliwości TCM) ustawiłem 944. I nic to nie dało...
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-27, 11:50   

Ustawiłem tak samo, jak u Ciebie.
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-28, 00:43   

Odbiera elegancko bez żadnych dodatków.
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-28, 13:31   

Chodzi Ci o moją wersję Navigona?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-08-28, 16:10   

MMELA19577 napisał/a:
jeśli ktoś potrzebuje linki do Navigon MN7.7.5 na wic ce5 lub 6 to proszę się odezwać jestem na necie do 22 .00 dzisiaj!! :-/ :-/ gdyby mnie jednak wcieło to wolę je podać od razu
http://www.fileserve.com/file/mvDgHwk/NAVIGON 7.7.5 (WinCe 5)- ANAKONDA.part2.rar
http://www.fileserve.com/file/nAPhQQe/NAVIGON 7.7.5 (WinCe 5)- ANAKONDA.part1.rar


ale linki padły, jak będę miał czas to wrzucę na jakiś serwer.

Tu masz już przystosowaną wersję 7.7.5 do Beckera Ready 43 Traffic. Musisz to wrzucić do wewnętrznej pamięci. Albo na kartę, ale będziesz musiał wtedy pozmieniać odpowiednio ścieżki dostępu.
http://chomikuj.pl/lufa9999/Rozne
pass: lufa
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
lufa9999 
Waypoint



Wiek: 34
Dołączył: 08 Lip 2011
Posty: 99
Skąd: Hattersheim a.M.
Wysłany: 2012-09-04, 15:56   

A co to jest MixSer? Jak u mnie normalnie działa TMC to mogę używać MixSer?
_________________
Pozdrawiam.
Paweł
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10