My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload
 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-09-06, 20:36
Navigon na GoClever
Autor Wiadomość
MMELA19577 
Waypoint



Wiek: 59
Dołączył: 14 Lip 2008
Posty: 171
Skąd: JELENIA GÓRA
Wysłany: 2012-06-09, 20:03   

:-/ sygnał do kol.Waski_BG zapodałem !!! ! dzięki i pozdrawiam :->
_________________
NIGDY SIĘ NIE ODCHUDZAJ ! W KOŃCU NIE TY BĘDZIESZ DŹWIGAŁ SWOJĄ TRUMNĘ !!
 
 
qwasol
azymut


Dołączył: 03 Sty 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-01-03, 10:24   

witam

odgrzewam kotleta ponieważ po kilku godzinach udało mi się odpalic w celach testowych navigona na goclever Navio500plus 800x480 win ce 5.0

1. Program: http://techmeister-board....mw-edition.html wersja NUR DIE BASIS SOFT NAVIGON 7.4.3 REAL HD DYNAVIN BMW EDITION MULTI 238 MB. trzeba sie zarejestrowac!
2. Mapy polski i nfs: http://chomikuj.pl/delmin...py/Mapy+Q4+2011 http://chomikuj.pl/delmin/Navigon+Mapy/NFS+Q4+2011
3. Katalogi (MixSer & NAVIGON) wypakowujemy na karte
4. Mapy i nfs kopiujemy do katalogu map.
5. w Plikach: UserSettings.xml, UserSettings.default, CoreConfig.ini zmieniamy port na 7 i baudRate na 4800

wszystko ładnie się odpaliło.

Uwaga: u mnie karta SD jest wykrywana jako sdmmc. w plikach navigona sciezki to Storage Card. Nie zmieniałem tych wpisów i pomimo tego navi działa bez zarzutu.
 
 
marekpiotr1984
azymut


Dołączył: 31 Gru 2012
Posty: 4
Wysłany: 2013-01-08, 23:30   

Kotleta ;) A dlaczego odpalanie go tak długo trwało?
 
 
bixmixer 
Waypoint


Dołączył: 17 Sty 2013
Posty: 51
Wysłany: 2013-01-17, 23:25   

Mam Goclever 4366FMBT i odpaliłem Navigona 7.7.5 po wielu kombinacjach doszedłem do wniosku iż największym problemem w gocleverach jest to że orginalny program navigacyjny jest w folderze "mobilenavigator" plik "mobilenavigator.exe" a pliki konfiguracyjne navigona odwołują się do tych lokalizacji więc zmieniłem nazwę folderu w Residentflash na "Navigator"
 
 
Kolyska 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-02-13, 22:58   GoClever 505TMC + Navigon

Poszukuję działającej aplikacji Navigon na GoClevera 505 by również działało TMC
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-02-14, 07:01, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
MX3+Primo+MM legal


Pomógł: 514 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 17915
Wysłany: 2013-02-14, 07:01   

Przeczytaj wątek, do którego dołączyłem Twój post oraz wątek o TMC w Navigonie (dzisał o programie Navigon)
_________________

 
 
Kolyska 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 25
Dołączył: 26 Sty 2010
Posty: 11
Wysłany: 2013-02-14, 19:31   

Znalazłem po długich poszukiwaniach wersję 7.4.3 480x272 TMC Version.
Dorzuciłem mapy: Navigon Europa Q4/2012+NFS+ Radary.
Wchodzi do programu ale wyskakuje:
 
 
africa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-04-25, 22:40   

Ponawiam temat i proszę o pomoc! Zakupiłem Goclevera 505 i chciałbym wgrać navigona. Niestety po wgraniu każdej wersji (czy to 7.7.5 czy 7.4.3 czy 8.01) przy włączaniu pojawia mi się komunikat navigon.exe encountered a serious error and must shut down. Macie pomysł o co chodzi? Już mam dość tej zabawy.. Wersje ściągane z Waszych chomików. Zmieniam tylko ścieżkę dostępu bo z tego co wyczytałem do zmiany programu nie trzeba odblokowywać win ce 6.
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 255 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9390
Wysłany: 2013-04-26, 06:07   

Spróbuj najpierw uruchomić WIndowsa (explorer.exe),a potem Navigona.
I poszukaj wersji pod WinCE6
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
africa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-04-26, 19:59   

Odpalanie pod windowsem nie pomaga. Ściągam tylko wersje dla Win CE 6 480x272. Może ktoś podać odniesienie ewentualnie do działającej wersji?
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-04-26, 20:23   

africa napisał/a:
Odpalanie pod windowsem nie pomaga. Ściągam tylko wersje dla Win CE 6 480x272. Może ktoś podać odniesienie ewentualnie do działającej wersji?
Witam.Wgrywałeś taką wersję http://www.mynavi-expert....775-wince6.html
 
 
africa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-04-26, 23:23   

Witaj. Wgrałem wersje z Twojego linka. Program ruszył, zaczął się ładować i po chwili pojawił się znów komunikat navigon.exe encountered.... w tle 4 okienka standardowe po wejsciu do navigona.. O co chodzi? Czy wersja nfs ma znaczenie? Wgrałem aktualne, które wcześniej miałem na oryginalnym navigonie i tam działały (q1 2013)
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-04-27, 06:27   

africa napisał/a:
Witaj. Wgrałem wersje z Twojego linka. Program ruszył, zaczął się ładować i po chwili pojawił się znów komunikat navigon.exe encountered....
Witam.Kolego faktycznie sam sprawdzałem coś jest nie tak ,zapytam właściciela wstawki i dam znać .Ponoć ten działa http://chomikuj.pl/Waldi6...nCe+5+i+WinCe+6 ,zaczekaj to ściągnę i zobaczę dam znać .Ta wersja jest lepsza można coś pokombinować wszystko chodzi oprócz gps jak na razie
 
 
africa
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 04 Cze 2010
Posty: 7
Wysłany: 2013-04-27, 20:01   

No niestety to samo co w tamtym pliku- navigon się ładuje aż po przejściu do menu wywala ten sam błąd.. Już nie wiem o co tu chodzi.. Zainstalowałem chyba z 10 wersji..
 
 
zbyszekr114 
Navi Expert
ZBYSZEKR114


Pomógł: 1 raz
Wiek: 45
Dołączył: 08 Kwi 2010
Posty: 208
Skąd: Ligotka Kameralna
Wysłany: 2013-04-28, 07:58   

africa napisał/a:
No niestety to samo co w tamtym pliku- navigon się ładuje aż po przejściu do menu wywala ten sam błąd.. Już nie wiem o co tu chodzi.. Zainstalowałem chyba z 10 wersji..
Dałem sombie spokój z navigonem na win.ce 6 ,ściągnąłem plik apk. navigon na tel. z androidem ,pobrałem przez wifii mapy itp. i wszystko jest ok.W navigonie na win.ce6 trzeba dobrze skonfigurować aplikację z urządzeniem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,42 sekundy. Zapytań do SQL: 12